retete gustoase

5 motive pentru care consumul de stafide este benefic pentru sănătate

5 motive pentru care consumul de stafide este benefic pentru sănătate

Stafidele sunt foarte dulci, prezintă o textură aparte și forme neregulate, fiind simplu de identificat într-un bol cu diferite fructe. 

Loading...

Acestea pot înlocui foarte ușor deserturi mai puțin sănătoase, nu doar datorită gustului plăcut, ci și pe baza numeroaselor beneficii pe care consumul de stafide le garantează pentru organism. 

Iată doar 5 dintre acestea: 

De ce să consumi stafide: Sunt benefice pentru ochi

Stafidele sunt fructe bogate în antioxidanți, substanțe ce pot contribui la menținerea unei vederi cât mai bune, chiar și odată cu înaintarea în vârstă. Concret, antioxidanții asimilați de organism din stafide atacă radicalii liberi, responsabili pentru degenerarea musculară. De aceea, este chiar indicat ca stafidele să fie incluse constant în dietele persoanelor trecute de 40 de ani.

De ce să consumi stafide: Asigură un nivel optim de potasiu

Stafidele mai sunt recomandate și celor care se confruntă cu spasme musculare, sau dureri localizate le nivelul articulațiilor. Sportivii aleg stafidele în locul altor produse, în urma antrenamentelor îndelungate, sau care implică un nivel ridicat de efort, datorită potasiului pe care îl conțin. Asimilat de organism, potasiul ameliorează și chiar elimină problemele de mai sus. 

De ce să consumi stafide: Contribuie la tratarea infecțiilor 

Fitonutrienții fenolici din compoziția stafidelor, recunoscuți pentru dublul rol benefic pe care îl joacă în organism – antioxidant:antiinflamator – au, de asemenea, proprietăți antibacteriene. De aceea, pacienților care se confruntă cu răceli, gripe sau episoade febrile li se pot recomanda stafidele. Consumul acestora poate fi eficient împotriva bacteriilor ce pot cauza infecții. 

De ce să consumi stafide: Asigură un păr mai sănătos 

Sănătatea părului poate fi asigurată și printr-o nutriție corectă, construită în jurul alimentelor ce conțin nutrienți importanți. Stafidele se regăsesc pe această listă, datorită unei liste de nutrienți vitali pentru vitalitatea firelor de păr: vitamina A, potasiul și antioxidanții. Aceștia nu doar că asigură o sănătate mai bună pentru păr, dar contribuie și la obținerea unui aspect mai frumos. 

De ce să consumi stafide: Pot reduce nivelurile hipertensiunii 

Rezultatele unor studii au arătat că poate fi demonstrată o asociere între consumul de stafide și reducerea hipertensiunii arteriale. Așadar, pacienții care se confruntă cu o astfel de afecțiune cardiovasculară ar putea cere lămuriri medicului specialist, în acest sens. Motivul pare să se construiască pe conținutul de potasiu, regăsit în compoziția stafidelor. 

Stafidele, la fel ca multe alte produse alimentare bio disponibile online, pot fi comandate cu ușurință chiar din confortul propriului tău cămin. Indiferent de anotimp, ai acces rapid la o gamă variată de produse bio în online, așa ca tot ce trebuie să faci este să îți faci lista de cumpărături, apoi să accesezi site-ul potrivit pentru nevoile tale. Acum este mult mai simplu să primești la ușa casei stafidele și alte alimente bio comandate online, atât de pe smartphone, cât și direct de pe laptopul la care lucrezi.