retete gustoase

5 sfaturi de achiziție pentru un ceas nou

5 sfaturi de achiziție pentru un ceas nou

Un ceas este o investiție indiferent de bugetul alocat pentru acesta, deoarece de cele mai multe ori acesta este cumparat cu scopul de a fi utilizat pentru o perioadă mai lungă de timp. Prin urmare nu trebuie să te grăbești atunci când faci achiziția, ci este indicat să te gândești bine și să ai deschidere către detaliile care pot face diferenta atunci când cumperi un ceas nou.

Loading...

Cumpără un ceas produs de un brand cu istorie în domeniu

Pe piață sunt numeroase tipuri și modele de ceasuri, însă nu toate sunt produse de branduri serioase sau care oferă calitate, așa că cel mai bine atunci când vrei să cumperi un ceas nou este să analizezi ofertele brandurilor de renume din domeniu Aceste branduri au un istoric solid în producția de ceasuri astfel că tu te vei putea bucura de un produs calitativ. Oferta de ceasuri Tissot, spre exemplu, este compusă din ceasuri de mână dedicate atât femeilor, cât și bărbaților, fiind un nume cu greutate cu o istorie de mai bine de 160 de ani de experiență pe piață.

Achiziționează un ceas cu o curea rezistentă

Cureaua sau brățara ceasului este foarte importantă, deoarece cu cât este mai rezistentă, cu atât ceasul își va păstra aspectul inițial pentru mai mult timp. O recomandare de care trebuie să ții cont atunci când cumperi un ceas nou este aceea de a alege cureaua în funcție de utilitatea pe care o vei da ceasului. Spre exemplu, dacă ceasul te ajută să îți monitorizezi activitatea fizică, ideal este ca el să aibă o curea din cauciuc pentru că este foarte rezistentă. În schimb, dacă vrei ca ceasul să devină un accesoriu potrivit pentru o ținută elegantă, brățara din metal sau cureaua din piele reprezintă soluții ideale.

Ține cont de faptul că mecanismul dictează durabilitatea ceasului

În funcție de mecanismul pe care îl are, ceasul poate să fie mai rezistent sau să se deregleze într-un timp mai scurt. Cele mai populare ceasuri sunt cele cu mecanism quartz datorită faptului că sunt rezistente la șocuri și pentru că bateria se poate înlocui după un an sau doi de utilizare. De cealaltă parte, mecanismele mecanice se strică mai ușor dacă ceasul suferă un șoc și ele nu sunt la fel de precise ca și cele cu mecanism quartz, însă sunt mult mai elegante și mai luxoase, ceea ce le diferențiază de alte produse din aceeași categorie.

Alege ceasuri cu rezistență mare la apă

Este inevitabil ca ceasul să nu ajungă în apă uneori, însă tocmai de aceea atunci când cumperi un astfel de accesoriu trebuie să te informezi cu privire la rezistența lui. Rezistența ceasului la apă se măsoară în bari, însă dacă nu ești cunoscător poți apela la sfaturile unui specialist pentru a-ți indica produsul cel mai potrivit pentru nevoile tale. Dacă, spre exemplu, nu vrei să dai jos ceasul de pe mână de fiecare dată când înoți, cu siguranță ai nevoie de un produs cu rezistență ridicată la apă. 

Nu alege un ceas cu carcasă din alamă

Ceasurile cu carcasă din alamă oxidează foarte ușor și vor căpăta un aspect neplăcut, murdar și deloc elegant. Ai la dispoziție alte variante atunci când achiziționezi un ceas, și anume carcasă confecționată din oțel inoxidabil, titan sau ca o opțiune mai ieftină, carcasa din plastic. Trebuie să faci această alegere ținând cont de activitățile tale zilnice care pot să afecteze într-o oarecare măsură aspectul cadranului atunci când, de exemplu, ceasul este expus la șocuri sau la zgârieturi. 

Acestea sunt doar o parte dintre criteriile de luat în seamă atunci când cumperi un ceas, pe lângă design și stil. Ceasurile rămân un simbol al eleganței în modă, atât în ceea ce privește moda feminină, cât și în cea masculină. Marii designeri din fashion continuă să accesorizeze ținute în tendințe cu ceasuri, așadar acestea nu se demodează, ci doar se reinventează în funcție de stilurile în vogă.