Ce produse nu trebuie să-ți lipsească din rutina de îngrijire a părului

Ce produse nu trebuie să-ți lipsească din rutina de îngrijire a părului

Un păr frumos este un păr de care posesoarea sa a avut grijă cu dedicație și dragoste! Chiar și cele cu care natura a fost nemăsurat de generoasă și care au șuvițe impecabile din naștere trebuie să opteze pentru o rutină consistentă de îngrijire a părului.

Loading...

Azi îți spunem ce produse ar trebui să facă parte din ea! Descoperă arsenalul de care ai nevoie pentru a avea cosițe superbe de vedetă! De acum încolo, vei stârni invidia tuturor cu frumusețea podoabei tale capilare!

Cum îți îngrijești părul: produse absolut necesare

Pe piață există atât de multe produse de haircare încât e natural să te simți copleșită. Nici nu e de mirare, dată fiind diversitatea, că la un moment dat nu mai știi dacă ai sau nu nevoie de spuma aceea nouă de păr sau dacă ultima generație de șampoane micelare chiar are ce căuta în baia ta.

Din fericire, noi i-am consultat pe experți și am descoperit de ce produse ai nevoie în baia sau pe masa ta de toaletă! Am adunat strictul necesar, ce îți va garanta însă un păr perfect!

Două tipuri de perii

Dacă există un produs de îngrijire a părului la care să nu te zgârcești, acela trebuie să fie peria. Ai nevoie de fapt de două: una rotundă, pe care să o utilizezi pentru a-ți aranja părul atunci când te usuci, și una plată, de folos pentru stilizarea bretonului și pentru finisare. Alege variante de calitate și ține cont de faptul că o perie bună te poate ține o viață întreagă (sau destul de mult!).

Un șampon pentru tipul tău de păr

Să îți găsești șamponul suflet pereche va fi fără urmă de îndoială un moment definitoriu în rutina ta de îngrijire a părului. Nu folosi orice, ci apelează exact la acel produs care se potrivește tipului tău de păr. De ce? În cazul părului gras, un șampon nepotrivit poate accelera producția de sebum. Părul creț sau gros va fi deteriorat de un șampon destinat șuvițelor grase. În ceea ce privește părul uscat, este posibil ca acesta să nici nu aibă nevoie de șampon și să fie suficient să îl speli cu balsam. Părul normal se va simți de minune cu un șampon dedicat lui și cu un balsam pentru păr uscat, de aplicat pe lungimi.

Balsam și mască

În cazul în care nu trăiești într-un mediu ideal și nu ai un păr perfect, după ce te-ai spălat pe cap vei avea nevoie ca de aer de hidratare. Cu alte cuvinte, e musai să ai un balsam și o mască bună. Poți opta pentru unele din aceeași gamă sau pentru produse diferite.

Care este diferența dintre ele? Balsamul se aplică doar pe lungimi, în timp ce masca este astfel formulată încât să fie așternută de la rădăcină la vârfuri. 

Din fericire, mediul online abundă în măști de păr la prețuri avantajoase. Ai grijă să alegi masca în funcție de nevoile tale, mai ales că acest produs este renumit pentru faptul că oferă soluții viabile la principalele probleme cu care se confruntă șuvițele tale. Un exemplu de urmat în acest sens? Dacă tocmai te-ai vopsit, menține strălucirea firelor tale cu Masca cu cocos pentru păr vopsit Oyster Sublime Protective Coconut Cream!

Sursa foto: Pastel3.ro

Masca cu cocos pentru par vopsit- Oyster Sublime Protective Coconut Cream 1000 ml

https://www.pastel3.ro/products/oyster-masca-sublime-cu-extract-de-nuca-de-cocos-pentru-par-vopsit

Spray-uri de protecție

Părul nostru este supus la atât de multe pericole, încât nici nu e de mirare că bietul de el strigă după ajutor! Atunci când poluarea, radiațiile solare sau produsele cosmetice nepotrivite își dau mâna pentru a-l face să sufere, ai nevoie de un apărător. Spray-urile de protecție termică intervin în acest sens! Apelează la un produs destinat utilizării înainte de aparatele de styling, dar și la unul care să te apere de radiațiile UV, atât de periculoase!

Șampon uscat

Dacă nu l-ai folosit încă, ai ratat șansa de a cunoaște un adevărat prieten! Șamponul uscat absoarbe excesul de sebum de la rădăcini și te ajută să mai stai o zi fără să îți speli părul. De partea cealaltă, acest produs conferă și volum, așa că e extraordinar și ca instrument de styling!

Un spray de stilizare

Părul tău va arăta pur și simplu fabulos datorită acestui produs! Ai de ales în funcție de efectul pe care dorești să îl obții! Dacă vrei mai mult volum, optează pentru un spray care să îndesească părul. Șuvițele terne se vor simți în al nouălea cer alături de un spray pentru luminozitate, iar fetele care suspină după bucle aerate și diafane au mare nevoie de un spray cu apă sărată.

Un fixativ

Fie că ai o coafură specială căreia dorești să îi imprimi rezistență, fie că ai firul moale și ți-e aproape imposibil să îl faci să stea fără fixativ, ai nevoie de un astfel de produs în rutina ta de îngrijire a părului. Astfel, investește într-un fixativ de calitate, care să îți garanteze coafuri impecabile pe parcursul întregii zile!

Sursa foto: iStock

Vei asigura un aspect perfect părului tău cu ajutorul acestor produse! Asigură-te că rutina ta de îngrijire conține cosmetice dedicate frumuseții cosițelor! Găzduiește mereu în baie sau pe măsuța de toaletă produsele recomandate de noi!