Rulouri de vinete, cel mai bun preparat de sezon! Iată cum se prepară și ce ingredient trebuie adăugat

Vă prezentăm o rețetă de rulouri delicioase din vinete cu carne tocată. Acesta este un fel de mâncare caldă deosebit de delicios, aromat și suculent, ce se prepară destul de simplu. Servite la cina de familie sau la masa de sărbătoare, acestea cu siguranță vor fi apreciate la cel mai înalt nivel. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu de casă uimitor.

Ingrediente:

2-3 vinete, 20 g de pătrunjel, 2 lingurițe de zira (chimen roman), 1-2 linguri de pesmeți, 350 g pastă de roșii, 2-3 căței de usturoi, 2 cepe, 10 g de ceapă verde, 1 lingură de adjică, 1 ardei gras, 1 crenguță de oregano, 350 g carne de vită, sare, piper negru măcinat, ulei de floarea soarelui, ulei de măsline

Mod de preparare:

1. Spălați vinetele și tăiați-le felii subțiri. Presărați-le cu sare și lăsați-le la temperatura camerei.
2. Dați carnea de vită și 1 ceapă prin mașina de tocat. Adăugați 10 g de pătrunjel tocat, ceapa verde, adjica, 1 linguriță de zira, pesmeții, sarea și piperul negru măcinat. Amestecați.

3. Spălați vinetele și aranjați-le pe un prosop de bucătărie.

4. Prăjiți vinetele într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc.

5. Formați niște pârjoale mici din carne.

6. Aranjați pe fiecare felie de vânătă câte o porție de carne și rulați-o.

7. Ungeți o formă de copt dreptunghiulară cu ulei de măsline. Aranjați în formă rulourile obținute.

8. Tocați o ceapă cuburi mici și prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până devine semitransparentă.

9. Adăugați în tigaie ardeiul gras tocat mărunt și amestecați. Prăjiți timp de 3-4 minute.

10. Adăugați în tigaie pasta de roșii și amestecați. Prăjiți înăbușit, la foc mic, timp de 10 minute.

11. Adăugați în tigaie 1 linguriță de zira, 10 g de pătrunjel tocat, usturoiul și oregano. Amestecați. Luați tigaia de pe foc.

12. Turnați sosul obținut în forma de copt.

13. Coaceți rulourile în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 40 de minute. Primele 10 minute coaceți vinetele acoperite cu un capac, apoi încă 30 de minute fără capac.

 

Vezi si reteta pentru vinete umplute cu pui:

Ingrediente:
1 piept de pui mare(eu am pus doi mai mici), 2 vinete mari, 3 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 lingura cu faina, 125 ml lapte, cascaval, sare, piper

Mod de preparare:
Se taie vinetele in jumatate,pe lung,se cresteaza usor cu cutitul si se condimenteaza cu sare si piper.Se coc in cuptorul incins,cca 1/2h,la 180º-200ºC.Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 3,4 linguri cu ulei,pana cand incepe sa prinda culoare.Puiul se taie in bucatele,se condimenteaza cu sare si piper si se rumeneste impreuna cu ceapa.Se scot vinetele,se scoate pulpa cu grija sa nu se rupa coaja,se taie marunt si se adauga peste pui.Se caleste totul 5,10 min.Se adauga faina,se amesteca bine si se incorporeaza laptele.Se amesteca cateva minute si se umple vinetele.Se adauga cascavalul taiat bucatele si se da la cuptor pentru 10-15min la 180ºC.Se servesc calde.Sper sa va placa!

Poftă bună!

Dacă ți-au plăcut aceste rețete, arată-le și prietenilor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: bucatarul.eu
gutos.ro

 

Exit mobile version