Ciorbă moldovenească cu pui, șofran și legume de primăvară. Cu siguranță cea mai bună pe care am mâncat-o până acum

Foarte gustoasa si bogata in vitamine, ciorba de cartofi cu pui, sofran si legume este bine venita in orice sezon. Acest prim delicios fel de mâncare diversifică masa de zi cu zi și sigur vă va multumi familia. Pentru aceasta ciorba delicioasă se poate folosi orice parte a puiului. Eu am pus un spate, vârfuri de aripi și o parte din pulpe. Aici nu aveți nevoie de multă carne, principalul lucru este un bors  gustos si combinatia gustului de legume proaspete de primavara!

Ingrediente:
Tacamuri (spate, aripi), pulpe de pui (depinde de oala in care faceti ciorba) eu am folosit de la CocoRico, pentru ca sunt mereu proaspete, 4, 5 cartofi;2 cepe, 2 morcovi mici, sare, șofran 1 linguriță;usturoi – 2-3 căței;2 frunze de dafin, 2 linguri de ulei vegetal, 3 litri de apa, piper negru,sare si marar, bors, 1/2 litri-1 litru.

Mod de preparare:
Puneti carnea de pui intr-o cratita cu apa rece. Puneti cratita pe foc si lasati pana incepe sa fiarba. Indepartati spuma si lasati inca 20, 25 de minute sa fiarba. Intre timp, curatati legumele si taiati-le. Cand a fiert puiul, scoateti-l pe o farfurie si lasati-l sa se raceasca. Puneti cartofii la fiert si separati carnea de pe oase.
Ceapa si morcovul se calesc in putin ulei vegetal, pana se inmoaie. Cand sunt gata cartofii, adaugati legumele calite si puiul in supa. Adaugati usturoiul zdrobit, sofranul, frunzele de dafin si borsul si lasati aproximativ 10 minute la foc mic pana da in clocot.
Mararul si piperul se presara la servire pentru un plus de savoare. Iti garantam ca aceasta ciorba te va impresiona!
Pofta buna si spor la treaba!â

P.S.Ș Sofranul se pune intr-o cescuta cu apa calda si se lasa 30 minute acoperit. Se adauga cu acea apa in ciorba.

Vezi si reteta pentru ciorba de cartofi cu afumatura:

O ciorba atat de buna incat nu ai cum sa spui ,, nu, multumesc” atunci cand ti se ofera. Uite de ce ai nevoie:

1 kg cartofi, 1 kg carne afumata cu os ( se poate falasi scarita sau dupa preferinte), 1/2 telina, 1/2 radacina de patrunjel , o lingurita pasta de ardei iute, 2 cepe, 1 lingura faina, sare, 200 grame de smantana pentru gatit, marar verde, piper, tarhon (daca va place).

Mod de preparare: Daca afumatura are multa grasime, incercati sa scoateti cat puteti din ea pentru ca oricum va ramane multa, iar daca este prea sarata, o puteti desara putin. Dupa aceea se pune la fiert in 4-6 litri de apa rece la foc potrivit, luandu-i spuma atunci cand incepe sa dea in fiert.

Dupa fierbere carnea se poate taia bucatele sau lasa bucati mai mari pentru a roade conform traditiei carnea de pe oase. In timp ce afumatura fierbe, curatati toate legumele si taiati-le cubulete.

De asemenea cartofii se curatat si se taie in cuburi egale si se pastreaza in apa rece pana cand va fi nevoie de ei (pentru a nu oxida).

Dupa ce afumatura fierbe bine, ai grija ca in apa ramasa sa nu balteasca grasimea, daca se intampla asta incearca sa degreesezi apa, si adauga legumele , fara cartofi. Dupa ce apa da in clocot adaugati si cartofii. Mare atentie, inainte sa adaugati sare, gustati, apa fiind probabil destul de sarata de la fumatura.  Cand cartofii si restul legumelor incep sa dea in fiert, readaugati carnea fiarta si lasati-le pe foc impreuna. Se presara pasta de ardei sau paprika,  se adauga piperul, smantana si tarhon daca optati pentru el. Daca cei poftiti la masa apreciaza gustul picant, puteti adauga in ciorba 1, 2 ardei iuti, dar trebuie sa te asiguri ca este pe gustul tuturor. A venit si randul mararului inainte de a inchide focul. Daca nu sunt toti cei care se bucura de ciorba fani marar, se poate adauga optional in momentul servirii. Ciorba este gata, si va asiguram ca este o bunatate pe care nu o vei regreta!

Exit mobile version