retete gustoase

Apa micelară – Greşeli de evitat când o foloseşti, în funcţie de tipul tău de ten

Apa micelară – Greşeli de evitat când o foloseşti, în funcţie de tipul tău de ten

Apa micelară îți conferă o curățare eficientă și de profunzime a tenului, te ajută să îndepărtezi machiajul zilnic, machiajul waterproof de seară sau chiar impuritățile ce s-au strâns la nivelul tenului pe perioada unei zile pline de activități.

Loading...

Apa micelară de la Farmec ar trebui să nu lipsească din trusa cosmetică deoarece datorită acesteia vei avea un ten sănătos, alături de un aspect frumos, îngrijit. Soluția micelară curăță pielea și porii fără a îndepărta uleiurile naturale sau a irita ochii, însă este important să alegi produsul potrivit tipului tău de ten.

Cum alegi apa micelară în funcție de tipul tău de ten

Tenul diferă de la o persoană la alta în funcție de factorii interni, externi și genetici. Este important să știi care sunt caracteristicile după care trebuie să alegi apa micelară în funcție de tenul pe care-l ai pentru a-ți putea demachia, hrăni și îngriji pielea în mod corect.

Principalele tipuri de ten sunt:

  • Tenul gras,
  • Tenul uscat, 
  • Tenul sensibil,
  • Tenul normal.

Alegerea apei micelare pentru tenul gras

Tenul gras are un aspect cu imperfecțiuni la nivelul epidermei superioare. Acesta poate fi observat din cauza porilor dilatați, a punctelor negre și a coșurilor vizibile. Tenul gras, cu tendințe acneice, este caracterizat prin excesul de sebum.

Efectele optime ale unei ape micelare potrivite pentru tenul gras trebuie să mențină în echilibru secreția de sebum, să hidrateze, să matifieze pielea și să ajute la curățarea de profunzime a porilor. 

În cazul în care produsul este folosit pentru alte tipuri de ten, acestea își pot pierde caracteristicile, influențându-le într-un mod negativ. De exemplu, dacă aplici pe tenul uscat, care are nevoie de uleiuri, apa micelară pentru tenul gras, atunci pielea tenului uscat nu va fi nici hrănită și nici nu va căpăta un aspect sănătos.

Alegerea apei micelare pentru tenul uscat

Pentru a nu face greșeli în alegerea apei micelare potrivite, tenul uscat are nevoie de uleiuri nutritive și hrănitoare. Alături de acesta, apa micelară pentru tenul uscat este potrivită și pentru cel deshidratat. 

Tenul uscat are un aspect tern ce se exfoliază ușor. Apele micelare potrivite pentru acest tip au ingrediente active ce regenerează pielea și mențin aspectul natural al țesuturilor. Pielea uscată și cea deshidratată au nevoie de hrănire în profunzime. 

Apele micelare speciale pentru tenul uscat nu vor avantaja tenul sensibil deoarece cel din urmă necesită anumite ingrediente active, hipoalergenice ce oferă un sentiment revigorant pentru piele, hidratarea de suprafață nu va fi de ajuns.

Alegerea apei micelare pentru tenul sensibil

Tenul sensibil are adesea pete roșii excesive și se irită frecvent. Astfel, pentru a păstra tenul sănătos, evită apele micelare și celelalte cosmetice ce conțin alcool sau parfum.

Apele micelare hipoalergenice potrivite pentru pielea sensibilă datorită texturii moi care curăță fără ca țesuturile să fie agresate. În plus, produsele pentru tenul sensibil oferă o calmare intensivă a epidermei, cât și o regenerare constantă la fiecare aplicare.

Apele micelare speciale pentru tenul sensibil nu vor oferi niciun beneficiu tenului acneic deoarece nu conțin ingredientele active speciale pentru a remedia impuritățile: punctele negre și coșurile de la nivelul pielii.

Alegerea apei micelare pentru tenul normal

Persoanele care au tenul normal sunt, într-adevăr, norocoase. Tenul normal trebuie îngrijit și curățat cu produse cosmetice de calitate, altfel el se poate transforma în ten gras, acneic, sensibil, uscat sau deshidratat. 

Apa micelară favorită tenului normal trebuie să aibă o textură fină care să confere o senzație plăcută și de durată. Îndepărtarea machiajului cu o soluție micelară potrivită va curăța sebumul și alte impurități de la nivelul porilor fără a usca sau îngrășa tenul.

Folosirea unei ape micelare destinate pielii normale pe alte tipuri de ten va ajuta doar în procesul de hrănire și curățare de suprafață, fără a remedia și îngriji particularitățile acestora.

Este important să alegi o apă micelară potrivită tipului tău de ten pentru a putea evita acutizarea impurităților de la nivelul tenului acneic, gras, sensibil, deshidratat sau uscat. Alege întocmai produsele potrivite ție și bucură-te de un ten sănătos cu aspect plăcut!