27 de trucuri culinare pe care trebuie să le cunoască fiecare gospodină!

Pentru că noi, gospodinele suntem asaltate de o mulțime de lucruri în bucătărie, viața în bucătărie știind diverse truculi poate fi mai ușoară. Iată câteva trucuri utile menite să îți ușureze viața!

1. Pentru a oferi mâncării o notă picantă de usturoi, frecați farfuria cu un cățel de usturoi înainte de a așeza mâncarea.

2. Gospodinele cu experiență folosesc berea în bucate: berea cu sosul de soia este o marinată excelentă pentru carne, iar o cantitate mică de bere neagră adăugată în legume înăbușite oferă bucatelor un gust mai rafinat.

3. Dacă ați sărat prea tare ciorba, atunci puneți cereale într-un tifon. Acestea vor absorbi rapid excesul de sare din ciorbă.

4. Ficatul trebuie sărat la sfârșitul gătitului, altfel se întărește.

5. Pentru a evita arderea părții superioare a plăcintei, aceasta trebuie acoperită cu o foaie de hârtie umedă.

6. Dacă doriți să obțineți un orez alb, atunci adăugați în timpul fierberii câteva picături de oțet.

7. Pentru a tăia oul fiert, înmuiați cuțitul în apă rece: gălbenușul nu se va fărâmița și nu se va lipi.

8. Supa de pui va deveni mai limpede, dacă veți pune un cubuleț de gheață și o veți aduce la fierbere.

9. Fasolea nu va căpăta o nuanță întunecată, dacă aceasta va fi fiartă într-o cratiță fără capac.

10. Carnea tocată va fi mai gustoasă, dacă veți adăuga în ea o bucată de ceapă tăiată mărunt sau o bucățică de cartof crud ras.

11. Carnea de vită va fi mai moale și mai gingașă, dacă înainte de preparare va fi marinată timp de 30 de minute în maioneză.

12. Vânăta nu va mai face bucatele amărui, dacă înainte de preparare o veți tăia, o veți săra, o veți lăsa puțin timp și apoi o veți clăti.

13. Migdalele vor fi mai ușor de curățat, dacă le veți pune în apă clocotită timp de 3 minute, apoi le veți pune în apă rece.

14. Adăugați un albuș de ou atunci când bateți smântâna, astfel veți obține o cremă de smântână ideală.

 

15. Adăugați în cafeaua măcinată o priză de sare și băutura va avea un gust mai intens.

16. Ungeți carnea cu miere, coniac diluat cu apă sau suc de rodii și veți obține o crustă rumenită frumos.

17. Adăugați în supa de carne o coajă spălată de banană și carnea va fi mai moale.

18. Merele din prăjitură nu se vor lipi, dacă le veți tăvăli prin făină înainte de preparare.

19. Înlocuiți pesmeții pentru pane cu nucile măcinate, va fi mai gustos.

20. Încălziți farfuriile înainte de a servi mâncărurile calde și răciți-le înainte de a le servi pe cele reci. Astfel bucatele vor avea un gust mai intens.

21. Carnea preparată, înainte de servire, se va lăsa să se răcească un pic ca să capete un gust deplin.

22. Salata vinaigrette va fi mult mai gustoasă, dacă veți adăuga o lingură de lapte clocotit și o priză de zahăr.

23. Gustați bucatele în timp ce le preparați! Astfel veți controla cantitatea de sare și veți determina dacă sunt gata bucatele.

24. Înainte de a lua supa de pe foc, adăugați în ea puțin suc de morcovi. Supa va avea un gust mai apetisant și va fi mai sănătoasă.

25. Cuțitele tocite cauzează deseori tăieturi neuniforme și pot provoca chiar și traume. Ascuțiți mereu cuțitele și gătitul va fi mai plăcut și mai rapid.

26. Vanilia este un condiment extraordinar care oferă salatelor de legume un gust delicios.

27. Înlocuiți sarea și oțetul cu sucul de lămâie. Mâncarea preparată cu suc de lămâie va fi mai sănătoasă și mai aromată.

Sursă: bucatarul.tv

Exit mobile version