Alegerea notelor de parfum în funcție de vârstă

Mireasma pe care o poartă fiecare persoană are un rol important în interacțiunea și apropierea dintre oameni. Ți s-a întâmplat vreodată să te simți atrasă de mirosul unui om care pur și simplu a trecut pe lângă tine? Cel mai probabil răspunsul este da!

O aromă dulce, de exemplu, poate îmbunătăți dispoziția, la fel cum o notă fructată trădează o persoană veselă, jovială, plină de viață, de cele mai multe ori aflată la prima tinerețe. Alegerea parfumului potrivit se face și în funcție de vârstă, asta pentru că odată cu trecerea timpului și cu dobândirea maturității gusturile se schimbă, inclusiv în materie de miros. 

Cum îți alegi parfumul în funcție de vârstă și care sunt notele potrivite în funcție de ceea ce vrei să inspiri celor din jur? Iată un scurt ghid practic, ce îți poate fi de folos în acest sens:

Note de parfum în adolescență

În primii ani de adolescență, notele fructate și dulci sunt la mare căutare în materie de arome. Vanilie, citrice, scorțișoară și ciocolată sunt doar câteva dintre exemplele de mirosuri pe care orice tânără de 15 ani își dorește să le poartă. Orice emană entuziasm, energie debordantă și o notă pregnantă de dulce va fi ideal pentru această vârstă. La mare căutare vor fi și parfumurile semnate de vedetele favorite, aceasta devenind o adevărată industrie. 

Note de parfum la 20 de ani

La 20 de ani, lucrurile se schimbă, căci începutul maturității își spune cuvântul. Dacă este o persoană feminină, rafinamentul va lua locul comportamentului ușor copilăros. Astfel, notele dulci vor fi schimbate cu cele florale. La 20 de ani, orice femeie își va descoperi întâia oară parfumul preferat, își va îndrepta atenția către branduri cunoscute și va investi în aroma pe care o poartă. Poți încerca note seducătoare, în combinație de iasomie și ambru, precum sunt parfumurile de la Calvin Klein. Va deveni unul dintre aspectele cu care te identifici în cercul de prieteni, la facultate sau la serviciu. Poate vei avea tendința să le variezi și să îți achiziționezi mai multe, pe care să le folosești pe rând. Nu este nimic greșit în asta, atâta vreme cât nu le vei combina sau nu vei exagera cu utilizarea lor. 

Note de parfum după 30 de ani

O femeie peste 30 de ani este deja experimentată și se cunoaște pe sine suficient de bine încât să știe exact ce anume vrea să transmită. Își cunoaște calitățile, defectele și are încredere în ea. Emană bună dispoziție și seriozitate deopotrivă, iar alegerea parfumului nu mai este o loterie, ci merge la sigur. La 30 de ani, în mod sigur ai un parfum preferat, iar dacă îți dorești altceva, vei ști că notele care ți se potrivesc variază și în funcție de anotimp sau de momentul zilei. Vei alege trandafirul, iasomia, aromele de crin sau orhidee. Parfumul lemnos își va face și el loc în colecția ta, iar notele clasice încep să te definească mai bine ca niciodată. Scopul tău va fi să „vorbești” prin atitudinea și prin încrederea pe care o ai în tine. 

Note de parfum pentru 40 de ani și după această vârstă 

La 40 de ani, o femeie devine tot mai sofisticată, iar pentru ea eleganța este aspectul care o definește indiferent de ipostază. Atitudinea ei va fi rafinată chiar și atunci când poartă un hanorac, iar mirosul va fi pe măsură. Notele de parfum potrivite pentru femeile trecute de 40 de ani nu diferă foarte mult față de cele de 30. Miresmele tari, puternice, lemnoase vor „îmbrăca” te vor îmbrăca perfect după ce ai trecut de prima tinerețe. Vei fi permanent în căutarea elementelor clasice, de la vestimentație, până la parfumul pentru care optezi. Se pune că după 40 de ani, ajungi la un nivel maximum în ceea ce privește eleganța, iar acest aspect se va vedea în toate alegerile pe care le faci. Sobră, elegantă, rafinată, sunt cele trei caracteristici care vor face din tine prototipul femeii de admirat, care miroase a note lemnoase, a mosc sau a crin alb. 

Parfumul pe care îl porți poate spune multe despre personalitatea ta, iar notele alese sunt cele care te reprezintă. Cel mai important? Să te simți bine în pielea ta și să ai mereu o atitudine pozitivă!

 

 

Exit mobile version