Cum să cheltuiești inteligent la shopping?

De câte ori nu ți s-a întâmplat să pleci din magazine cu îmbrăcăminte pe care n-ai purtat-o apoi niciodată? Sau să cumperi online accesorii și alte produse similare pe care să nu le folosești? Pentru a reduce sumele de bani folosite la cumpărături, îți trebuie disciplină. Nevoia de a fi în pas cu moda și dorința de a te relaxa te pot determina să reacționezi impulsiv și să scoți din buzunar mai mult decât ți-ai propus inițial. Iată ce să faci pentru a rezolva această problemă!

Folosește o listă

Înainte de a merge la cumpărături, scrie pe foaie toate lucrurile de care ai nevoie. Apoi nu cumpăra nimic din ce nu se află pe listă! Dacă vezi alte produse pe care le vrei, le poți nota pe telefon și să te gândești acasă dacă s-ar merita să fie achiziționate sau nu. Creditele IFN sunt o soluție bună pentru a le achita pe cele utile, într-un timp scurt. De asemenea, poți crea încă o listă cu toate piesele vestimentare pe care le ți le dorești în garderobă. În felul acesta, vei ști ce îți trebuie pentru a avea parte de versatilitate și n-o să mai cumperi haine care nu se potrivesc între ele.

Stabilește un buget

Dacă nu planifici de unde să faci cumpărăturile, bugetul tău va fi de multe ori depășit. Același lucru se întâmplă și dacă nu stabilești o limită pentru acesta. Când ești în magazin și probezi ce îți place, nu te mai gândești la costul final. Iar dacă nu cumperi totul din același loc, nici nu vei simți cât de mare este acesta. Stabilește-ți bugetul și ia cu tine doar suma de care ai nevoie dacă este posibil, pentru a fi sigur că nu o vei depăși. Nu te baza că vei gândi rațional la momentul cumpărării, deoarece acest proces este emoțional și trebuie să fii pregătit din timp.

Creează-ți un card 

Probabil deții deja multe carduri de reduceri de la farmacii. Totuși, comercianții de îmbrăcăminte îți pot crea și ei unul. S-ar putea să fie necesar să cumperi produse care depășesc o anumită sumă, însă vei face asta o singură dată. Deși nu este necesar să ai card oriunde, în mod sigur te vor ajuta câteva de la brandurile favorite. În general, vei avea parte de discount-uri cuprinse între 5 și 10% și de oferte sau promoții care nu sunt valabile pentru cei ce nu sunt clienți fideli.

Achiziționează produse la sfârșitul sezonului

Conform legii, perioadele de soldare sunt între 15 ianuarie și 15 aprilie pentru iarnă, respectiv 1 august și 15 octombrie pentru vară. În acest interval vei găsi multe articolele reduse cu până la 80%. De aceea, pune niște bani deoparte și pentru această ocazie. Ai grijă însă să nu achiziționezi ceva ce nu ți-ai dori și la preț întreg, deoarece sunt șanse mari să regreți mai târziu.

Fă-ți cumpărăturile când ai timp

Pentru a putea face cumpărăturile potrivite, este important să nu te grăbești și să alegi o zi în care majoritatea oamenilor sunt în alte părți. În zilele aglomerate, cum ar fi cele de weekend, magazinele sunt pline și asta îți poate da o stare de oboseală și de nerăbdare. Și din dorința de a pleca mai repede, vei ajunge ușor în situația în care să cumperi ceva fără să fii neapărat mulțumit. 

Calculează prețul pe termen lung

Încearcă să nu te mai gândești doar la preț, ci începe să analizezi în cumpărăturile tale și valoarea pe care o obții. Să presupunem de exemplu că trebuie să-ți iei o cămașă și ai de ales între două modele. Prima este 60 de lei și a doua 600 de lei. În mod normal, majoritatea oamenilor ar opta pentru primul model, deoarece este ieftin. Totuși, pe termen lung s-ar putea să ieși mai bine cu al doilea. Iar motivul constă în faptul că această cămașă va avea materiale calitative și o vei putea purta pentru o perioadă mai îndelungată. Odată ce înțelegi și adopți acest mod de gândire, vei observa că vei ieși mai bine în final.

Cum să economisești bani la cumpărături

Multe persoane cumpără piese vestimentare și accesorii de care nu au cu adevărat nevoie. Pentru a evita acest scenariu, stabilește un buget fix, fă-ți o listă, creează-ți un card și alege cu grijă perioadele în care vei căuta prin magazine. Urmând sfaturile acestea, vei putea să-ți faci cumpărăturile într-un mod inteligent și vei economisi bani.

 

Exit mobile version