Budincă de vanilie din copilărie, gustul natural pe care nu îl vom uita niciodată

Desi exista multe prafuri si budinci semipreparate, gustul real si delicios de budinca naturala nu se uita niciodata. Imi amintesc cu drag de budincile cu care mama ne astepta acasa dupa o zi grea de sanius sau de scoala. Desi reteta mamei nu o stiu, acum 3 ani am fost la niste prieteni in franta si am furat reteta unei budinci minunate de vanilie pe care v-o impartasesc si voua.

Ingrediente: 3 cesti de lapte cu grasimea de 2%, 1 lingura de vanilie, sau 3 pastai de vanilie, 6 galbenusuri de ou, 2/4 cana de zaahr, 4 lingurite de amidon, un praf de sare, o banana, 3, 4 niscuiti cu ghimbir.

Mod de preparare:

Incalziti laptele si vanilia la foc mediu. În timp ce se încălzește, se amestecă zahăr, amidon de porumb și sare într-un vas de amestecare. Adăugați gălbenușurile de ou la amestecul de amidon și zahăr și amestecați foarte bine.Când laptele începe să fiarba, adăugați lent jumătate din amestecul de zahar cu restul ingredientelor (asigurati-va ca il amestecati tot timpul pentru a se dizolva uniform si a nu se lipi). S toarna tot amestecul in lapte fierbinte si se fierbe la foc mediu amestecand constant pana se ingroasa. Cand aceasta este ingrosata si fiarta corespunzator, turnati-o intr-un recipient potrivit ca marime si acoperiti-o cu o folie de plastic. Se lasa asa pana se raceste, iar apoi se serveste fie al temperatura camerei, fie, o bagati la frigider pentru cateva ore.Se serveste cu banane si biscuiti sau simpla, in finctie de preferinte.

Pofta buna si spor la gatit!

Vezi si reteta pentru banana split:

Ca sa ne amintim de zilele delicioase de vara, astazi ti-am pregatit o reteta delicioasa : banane caramelizate servite cu inghetata de vanilie.
Ingrediente: 3 banane, 50 gr unt, 2 linguri ulei de dovleac (sau ulei de nuca), 3 linguri zahar brun, 4-5 linguri rom (sau sherry oloroso dulce),inghetata de vanilie, scortisoara

Mod de preparare:

Se topeste, la foc mic, untul cu 1 lingura ulei de dovleac.Se adauga zaharul si se amesteca pana e aproape topit si compozitia incepe sa fiarba.Se adauga romul si se amesteca non-stop ca sa se topeasca tot zaharul. Se finiseaza sosul cu 1 lingura de dovleac. Se trage tigaia de pe foc. Se adauga in sos bananele taiate in doua pe lung. Se stropesc cu sos, sa fie bine acoperite. Se lasa sa stea 10 minute.
Se aseaza cate 2 felii de banana pe farfurie. Se aseaza cate 2-3 globuri inghetata intre ele si apoi se toarna sos deasupra. Se presara cu scortisoara.

Sursa: e-retete.ro

Vezi si reteta pentru prajitura cu banane si ananas:

Acesta prajitura este excelenta atat pentru a bucura intreaga familie cu un desert delicios facut din ingrediente naturale, sau chiar pentru ocazii speciale atunci cand ai invitati de seama. In nicio situatie nu te face de ras!

Ingrediente:300 g biscuiti graham, 350 g unt moale, 3 cesti zahar pudra, 2 oua, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 ceasca ananas cuburi, 6 banane, 250 g frisca lichida

Mod de preparare:

Învaţă să prepari o prăjitură cu banane delicioase, fără să încingi cuptorul, si pentru a pierde mult timp in bucatarie.Mod de preparare:

Zdrobeşte biscuiţii graham într-un blender. Dacă nu ai blender, poţi să faci asta şi manual, cu o furculiţă sau un ciocan de şniţele şi un prosop.

Amestecă biscuiţii graham cu untul topit şi presează într-o formă de tartă.

Amestecă cu un mixer untul cu zahărul, ouăle şi vanilia.

Toarnă crema de unt peste crustă.

Taie bananele felii şi presează-le puţin peste cremă. Pune deasupra ananasul. Deasupra fructelor pune frişcă şi dă la frigider până la servire.

Exit mobile version