duminică, 24 septembrie 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Cum se fac cele mai gustoase brânzoaice cu stafide

Cum se fac cele mai gustoase brânzoaice cu stafide

Cum se fac cele mai gustoase brânzoaice cu stafide

Ingrediente: 500 g faina, un cub de drojdie de bere, 100 g unt, 2 linguri de zahar, 200 ml de lapte, 3 oua, o lingura de coaja rasa de lamaie, 150 g de branza dulce, 100 g de telemea, doua linguri de zahar pudra, 100 g de stafide, doua linguri de rom.
Preparare: Se dizolva o lingurita de zahar si drojdia de bere în laptele caldut, apoi se toarna într-o adancitura facuta în faina cernuta. Se framanta cu un ou batut, cu un praf de sare si restul de zahar, coaja de lamaie si la sfarsit untul topit. Se acopera si se lasa la dospit 20-25 de minute. Separat, se pregateste umplutura din branza dulce cu telemeaua rasa, un ou, o lingura de zahar pudra si stafidele tinute în rom. Din aluatul crescut se întind doua foi; una se pune într-o tava tapetata cu hartie de copt, se pune apoi umplutura si se acopera cu cealalta foaie din aluat. Se taie cu varful cutitului doar cat sa se marcheze branzoaicele si se lasa din nou la dospit 10 minute. Se unge cu ou si se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 de minute.

 

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Sursa: codrosu.ro

Vezi si reteta pentru poale-n brau:

Poalele-n brau sunt preferatele mele si cel mai mult imi place sa le prepar de sarbatori atunci cand ne adunam cu totii din toate colturile tarii acasa. Iata o retetea simpla cu care nu vei da gres! Cine nu a mancat pana acum poale-n brau moldovenesti sau branzoaice, trebuie neaparat sa le incerce macar o data.

Ingrediente:
Pentru aluat dospit: 500 g faina, 200 ml lapte, 3 oua, 100 ml ulei, 200 g zahar, 1 praf sare, 25 g drojdie, 150 gr stafide, 60 de grame de unt.

Pentru umplutura: 350 g branza de vaci, 150 g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 1 fiola esenta rom sau vanilie, 2 oua, 3 linguri gris.

Pentru uns:1 galbenus, 3 linguri lapte

Mod de preparare:

Învaţă să prepari plăcinte poale-n brâu ca la Moldova sau bucovina, cu multă brânză şi aluat dospit delicios.
Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 de grade şi se unge o tavă mare cu ulei. Se dizolvă drojdia în apă călduţă şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, apoi se lasă la dizolvat 10 minute. Se amestecă laptele cu ouăle, uleiul, restul de zahăr, untul şi aromele. Se adaugă un paf de sare şi drojdia dizolvată, apoi se incorporează făina treptat şi se frământă bine aluatul, până devine un pic poros. Se unge un castron mare cu ulei, se pune bila de aluat, acoperită cu un strat de ulei și o cârpă şi se lasă la dospit până se dublează în cantitate. Se pregăteşte umplutura de brânză, astfel încât ultimul să fie turnat grişul, care se mai ajustează în funcţie de cât de densă vreţi să fie la final crema.

Se întinde bila de aluat dospit cu un făcăleţ şi se taie în pătrate, care se umplu cu cremă de brânză şi se împăturesc de colţuri, care se presează deasupra, ca un plic.

Amestecaţi ouăle cu lapte pentru uns şi daţi pe deasupra plăcintelor cu o pensulă de gătit.

Se dau poalele-n brâu la cuptor pentru circa 30 de minute, după care se ung cu apă cu zahăr şi se pudrează sau nu cu zahăr.

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Ciorbă de cartofi cu afumătură, o ciorbă ardelenească de nu te poți opri din mâncat

Urmatorul Articol

Cum se pregătesc cele mai bune jumări, ca la români nicăieri în lume!

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Urmatorul Articol
Cum se pregătesc cele mai bune jumări, ca la români nicăieri în lume!

Cum se pregătesc cele mai bune jumări, ca la români nicăieri în lume!

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Pensia minima pe care o primesti daca ai cotizat sub 15 ani.
Generale

Pensia minima pe care o primesti daca ai cotizat sub 15 ani.

Schimbare importantă în legea pensiilor pentru angajații care au cotizat la sistemul public doar 10-15 ani. Aceștia vor avea dreptul...

Citeste mai mult
ESTE CUTREMUR ÎN PUȘCĂRIE! S-a aflat ce s-a întâmplat cu VLAD PASCU

ESTE CUTREMUR ÎN PUȘCĂRIE! S-a aflat ce s-a întâmplat cu VLAD PASCU

Cel mai tare banc de azi! Un ofițer de poliție trece pe lângă un domn în vârstă, care plânge.

Cel mai tare banc de azi! Un ofițer de poliție trece pe lângă un domn în vârstă, care plânge.

Nu primi aceste 7 cadouri de la nimeni! Ele aduc ghinion şi boli în viața ta fără să știi

Nu primi aceste 7 cadouri de la nimeni! Ele aduc ghinion şi boli în viața ta fără să știi

Doliu uriaș la Vocea României

Doliu uriaș la Vocea României

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version