vineri, 19 august 2022
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Mușchi de porc umplut cu ciuperci și învelit în bacon, un preparat festiv pentru masa de sărbători

Mușchi de porc umplut cu ciuperci și învelit în bacon, un preparat festiv pentru masa de sărbători

in Fel principal
Mușchi de porc umplut cu ciuperci și învelit în bacon, un preparat festiv pentru masa de sărbători

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul ”Caietul cu retete”. Am urmat pasii pe care trebuia sa ii respect, dar am adaugat si alte ingrediente in compozitia de umplutura. Aceasta reteta se potriveste perfect pe masa de Craciun/Revelion. Se poate preparara si in orice luna a anului. Noi am servit acest preparat cu un amestec de legume mexicane. Este foarte gustos!

Ingrediente:8 fire de ceapa verde, 200 gr bacon, 3 bucati potrivite muschi de porc, umplutura de la 2 carnati de casa, 280 g ciuperci la conserva/borcan, sare/piper, 2 cubulete cu gust de afumatura, boia/praf de usturoi, 2 catei de usturoi.

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

14 august 2019
Papricaș de pui tradițional

Papricaș de pui tradițional

14 august 2019

Tocam ceapa verde marunt. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei. Dupa ce se inmoaie usor ceapa, adaugam ciupercile scurse bine de zeama. Adaugam sare si piper dupa gust. Lasam 5-10 minute. Adaugam carnea tocata din umplutura de carnati. Amestecam bine. Lasam aproximativ 5-10 minute.

Batem muschiuletul de porc cu un ciocan special pentru bucatarie. Procedam exact ca la snitel. Condimentam cu boia si praf de usturoi. Strivim cuburile cu o furculita, iar apoi le presaram pe toata suprafata muschiului. Intindem o folie de prospetime de dimensiunea muschiului pe masa. Asezam 5 felii de bacon. Adaugam muschiul de porc peste feliile de bacon. Adaugam 3 linguri din amestecul pentru umplutura. Indoim la capete si marginea muschiului, iar apoi rulam. Fixam cu scobitori sau il legam cu ata de bucatarie. Asa procedam si cu celalalte doua bucati. Tapetam tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu. Asezam cele 3 bucati de muschi umplut si il coacem la 200 grade C, pentru 40-50 de minute. Adaugam si cei 2 catei de usturoi in tava. Cand sunt gata, le scoatem pe hartie absorbanta. Taiem feliile cu un cutit ascutit.

Sursa text si foto:www.bucataras.ro

Vezi si reteta pentru rulada de cascaval cu carne tocata:

Rulada de cașcaval umplută cu carne tocată” este un adevărat răsfăț culinar în zilele de sărbătoare. Aspectuoasă, gustoasă și ușor de preparat, rulada de cașcaval îi va surprinde pe toți prin savoarea sa. Este un aperitiv perfect din toate punctele de vedere: aspect impecabil, gust fenomenal și aromă ademenitoare. Vă recomandăm cu încredere această ruladă extraordinară!

Ingrediente pentru ruladă: 200 g de parmezan sau alt cașcaval tare, 3 ouă, 3 linguri de griș, 150 g de maioneză

Ingrediente pentru umplutură: 500 g de carne tocată, 2 ouă, 1 ceapă, sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

Blatul. Încălziți cuptorul la 180 de grade.
Bateți ouăle într-un bol, dați cașcavalul prin răzătoare mare și amestecați-l cu ouă.
Adăugați grișul și maioneza și amestecați toate ingredientele. Vă recomandăm să nu sărați compoziția, deoarece cașcavalul și maioneza conțin sare.
Tapetați tava cu hârtie de copt (puteți folosi o foaie de silicon).
Așezați aluatul de cașcaval pe foaia de hârtie și distribuiți-o uniform. Dacă veți folosi o foaie de silicon, atunci puteți așeza aluatul direct pe foaie și să puneți apoi foaia de silicon în tavă. Coaceți blatul timp de 20 de minute.
Umplutura. Adăugați în carnea tocată: ceapa tocată mărunt, ouăle și condimentele, amestecați bine cu mâinile.
Scoateți blatul din cuptor, lăsați să se răcească un pic și puneți deasupra umplutura, nivelați-o uniform.
Rulați blatul sub formă de ruladă și puneți-o la cuptor să se coacă timp de 30-40 de minute. Acoperiți rulada cu folie de aluminiu sau de hârtie, dacă veți observa că rulada începe să se ardă.
Rulada de cașcaval poate fi servită atât caldă, cât și rece.

Sursa: bucatarul.tv

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

În sfârșit am făcut celebrul tort ungresc Doboș! Recomand cu drag

Urmatorul Articol

CIORBĂ DE CARTOFI CU FIDEA ȘI VERDEAȚĂ

Articole Similare

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

13 august 2019
Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

13 august 2019
Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

6 august 2019
Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

2 august 2019
Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas
Fel principal

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

21 ianuarie 2019
Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

27 decembrie 2018
Urmatorul Articol
Supă de roșii cu găluște de post

CIORBĂ DE CARTOFI CU FIDEA ȘI VERDEAȚĂ

Vremea

Articole Populare

  • Doliu în lumea muzicii. A murit la doar 41 de ani

    Doliu în lumea muzicii. A murit la doar 41 de ani

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Mircea Badea a fost ARESTAT

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Alexandru Arșinel a fost conectat la aparate

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Cum a murit, de fapt, bachetbalista Alessia Raiciu la doar 18 ani! Anuntul facut de medici: maladia care ucide sute de mii de tineri in somn

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Cauza morții lui Florin Salam este șocantă! Nimeni nu se aștepta la așa ceva

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici