Piperul, condimentul care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta!

Regele mirodeniilor, piperul este unul dintre cele mai vechi și populare condimente din lume. Au existat timpuri cand piperul era mai valoros decât aurul. În Evul Mediu, piperul era considerat moneda de schimb: zestrea, taxele și chiriile erau deseori plătite în piper.
Piperul conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic și colină, un nutrient esențial pentru organism.
Astăzi îți vom dezvălui 10 beneficii miraculoase ale piperului pentru organismul tău: îmbunătățește digestia, combate gazele intestinale, luptă împotriva ulcerului gastric, favorizează pierderea în greutate, luptă împotriva răcelii și gripei, se spune că reprezintă un aliat împotriva cancerului, datorită piperinei care stopează creșterea celulelor rele, cele care favorizează dezvoltarea unei tumori.Cu siguranță nu știai despre puterea vindecătoare și calmantă a acestui condiment. Piperul are efect analgezic, astfel încât îl poți aplica în zonele cu dureri persistente. De asemenea, dacă decizi să consumi piper mai mult decât de obicei, trebuie să știi că este un antioxidant extraordinar. Datorită vitaminei C și betacarotenului pe care le conține, piperul negru este o sursă bogată în antioxidanți care împiedică oxidarea celulelor, și ajută sistemul imunitar să lupte împotriva altor efecte negative asupra sănătății.
Piperul este un condiment extraordinar care îi oferă cărnii de pui un gust aparte, de aceea îți recomandăm cu drag să asezonezi carnea de pui cu acest miracol al naturii. Sănătate și gust de calitate!

Exit mobile version