Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Plăcintă cu dovleac și scorțișoară de post cu foi de plăcinte în casă, un desert divin care se topește în gură!

Plăcintă cu dovleac și scorțișoară de post cu foi de plăcinte în casă, un desert divin care se topește în gură!

Am gasit aceasta reteta delicioasa pe internet, am preparat-o si mi-a iesit de minune, toata familia a fost incantata.Aceasta reteta este nemaipomenita, gustul dovleacului este transformat de scortisoara in cel al merelor, astfel ca este delicios.

Ingrediente 2 foi:400g faina, un praf de sare, 5 linguri ulei, 250ml apa calduta, ulei pentru uns foile

Ingrediente umplutura:700g dovleac placintar, 4-5 linguri zahar, 2-3, lingurite scortisoara

  • Rezultate fără precedent în primul sondaj pentru turul 2. România, în fața unui moment istoric!
  • Previziunile Cristinei Demetrescu pentru turul 2 al alegerilor: Ce indică astrele
  • Rachetă de ultimă generație folosită într-un atac asupra unor „instalații teroriste”; urmează replici cu focuri de artilerie din partea adversarului
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:

1.Inainte de a face foile,trebuie sa ne ocupam de dovleac,pe care il curatam,il dam pe razatoare,il amestecam cu zaharul si scortisoara si il punem intr-o cratita pe foc,amestecand din cand in cand pana cand se inmoaie dovlecul si zeama se evapora.

2.In timp ce se gateste dovleacul ne apucam de foi.Se pune faina intr-un castron,se adauga sarea si uleiul dupa care se pune apa calduta putin cate putin pana cand rezulta un aluat moale dar nelipicios.In faza aceasta aluatul nu trebuie framantat pana la omogenizare perfecta.

3.Dupa ce l-am framantat il lasam pe masa tapetata in prealabil cu faina si il acoperim cu un castron sau un prosop.Il lasam asa timp de 15 minute.Nici mai mult nici mai putin.Timpul este foarte important la aceasta reteta.Dupa cele 15 minute,il descoperim si il framantam pana iese un aluat perfect omogen.Dupa aceea se imparte in 2 bile si se mai lasa acoperit timp de 10 minute.

4.Dupa cele 10 minute,cele 2 bile se intind cu facaletul cat sa ajunga la o grosime de circa 4-5 mm.Dupa ce ati intins aluatul,se ung cele 2 bucati cu ulei si se mai lasa sa stea asa 10 minute.

5.Dupa cele 10 minute,se intinde o fata de masa si se presara cu faina.Se ia o bucata de aluat si se pune pe centrul fetei de masa,dupa care se intinde usor cu mana incepand din centru bucatii de aluat si continuand spre margini.Aluatul astfel intins trebuie sa fie atat de subtire incat sa se vada fata de masa prin el.Atentie sa nu intindeti prea mult pentru ca se rupe foarte usor.

  • Seva de smochin: Beneficii, utilizări și recomandări pentru sănătate și îngrijire
  • 5 Semne timpurii ale cancerului de colon pe care Cheryl le-a ignorat înainte de diagnostic
  • Sondaj surpriză înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale:
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

6.Dupa ce ati intins foaia suficient,se unge foaia cu ulei si se pune umplutura,dupa care se ruleaza cu ajutorul fetei de masa.

7.Dupa ce ati rulat-o,se taie in bucati de lungimea tavii,se pun in tava,se ung cu ulei deasupra si se pun la cuptor la 200 grade timp de circa 45 minute.

8.Cand este gata,se scoate din cuptor,se taie felii,se pudreaza cu zahar pudra si serveste.Este la fel de delicioasa,atat calda cat si rece.

Sursa: cemaimancam.ro

Vezi si reteta pentru dulceata de dovleac placintar:

Dovleacul plăcintar este foarte gustos şi copt, nu mai vorbim de plăcinta de dovleac, dar ca dulceaţă întinsă pe o felie de pâine caldă este senzaţional. Aşa că ar merita ca pe lângă clasicele borcane cu dulceaţă de prune, vinşine sau gutui să-i surprindeţi pe cei dragi şi cu o dulceaţă de dovleac.

Ingrediente:

1,5 kg pulpă de dovleac plăcintar, curăţat de coajă şi seminţe, tăiat bucăţi, 100 g ghimbir proaspăt
300 g suc de lămâie şi coajă rasă, 200 g suc proaspăt de portocală, 1 limetă din care stoarcem sucul
1 baton de scorţişoară sau jumătate de linguriţă praf de scorţişoară, 1 litru de apă, 1 kg de zahar

Mod de preparare:

Puneţi toate ingredientele, cu excepţia zahărului, într-o tigaie adâncă sau într-o cratiţă. Lăsaţi amestecul să fiarbă încet până se înmoaie bucăţile de dovleac şi de ghimbir. Adăugaţi apoi zahărul şi amestecaţi constant până când se dizolvă complet. Abia acum puteţi să mai adăugaţi puţină scorţişoară sau ghimbir, după gust. Lăsaţi compoziţia să fiarbă în clocot şi amestecaţi din când în când. Dulceaţa se va îngroşa treptat în aproximativ o oră de stat pe foc. Pentru ca dulceaţa să reziste o perioadă mai lungă de timp, umpleţi borcanele, închideţi-le bine cu capace şi apoi fierbeţi-le la bain-marie pentru 20-30 de minute.

Dupa ce dulceata s-a racit puteti sa incepeti sa va bucurati de primul borcan de dulceata! Se pot servi pe paine cu unt, cu biscuiti, in clatite, in prajituri sau chiar si simpla, avand un gust deosebit.

Pofta buna si spor la treaba!

Sursa:adevarul.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
GREȘELI CARE ÎȚI TRANSFORMĂ CAFEAUA ZILNICĂ ÎNTR-O OTRAVĂ PENTRU ORGANISM

GREȘELI CARE ÎȚI TRANSFORMĂ CAFEAUA ZILNICĂ ÎNTR-O OTRAVĂ PENTRU ORGANISM

Colțunași de post cu magiun și nucă, cea mai rapidă și delicioasă rețetă

Colțunași de post cu magiun și nucă, cea mai rapidă și delicioasă rețetă

Actualitate

Alegeri prezidențiale 2025: Urmează decizia CCR privind validarea primului tur

Citeste mai multDetails
Seva de smochin: Beneficii, utilizări și recomandări pentru sănătate și îngrijire
Actualitate

Seva de smochin: Beneficii, utilizări și recomandări pentru sănătate și îngrijire

Citeste mai multDetails
Confruntare militară gravă: zeci de morți și tensiuni la cel mai înalt nivel din ultimele două decenii
Actualitate

Confruntare militară gravă: zeci de morți și tensiuni la cel mai înalt nivel din ultimele două decenii

Citeste mai multDetails
USR îi retrage sprijinul Elenei Lasconi. Nicușor Dan devine candidatul susținut pentru prezidențiale
Actualitate

Elena Lasconi își anunță demisia de la conducerea USR: „Demisionez cu inima împăcată”

Citeste mai multDetails
Exit poll alegeri prezidențiale: George Simion conduce. Reacții de la candidați
Actualitate

Exit poll alegeri prezidențiale: George Simion conduce. Reacții de la candidați

Citeste mai multDetails
A fost soția unui mare actor român, a suferit enorm după divorț, dar acum s-a reinventat
Actualitate

A fost soția unui mare actor român, a suferit enorm după divorț, dar acum s-a reinventat

Citeste mai multDetails
ATENȚIE! Rovinieta de județ care intră în vigoare de la 15 ianuarie. Șoferii nu vor mai putea circula pe unele drumuri fără ea
Actualitate

ATENȚIE! Rovinieta de județ care intră în vigoare de la 15 ianuarie. Șoferii nu vor mai putea circula pe unele drumuri fără ea

Citeste mai multDetails
Sondaj surpriză înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale:
Actualitate

Sondaj surpriză înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact