joi, 23 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Specialități » Rețeta pentru cea mai bună omletă grecească. Uite care sunt ingredientele care-i dau tot gustul! Este neașteptat de bună!

Rețeta pentru cea mai bună omletă grecească. Uite care sunt ingredientele care-i dau tot gustul! Este neașteptat de bună!

in Specialități
Rețeta pentru cea mai bună omletă grecească. Uite care sunt ingredientele care-i dau tot gustul! Este neașteptat de bună!

Pentru că omleta este un preparat de bază pentru micul dejun in mai toate tarile, astazi sarim putin peste delicioasa noastra omleta romaneasca si iti vom da o reteta inedita pentru omleta greceasca care foloseste niste ingrediente banale, dar care ii dau un gust excelent. Iata cum se prepara:

Ingrediente: 1 linguriță de unt de calitate, 2-3 ouă, 1 linguriță apă minerală, piper (indicat piper proaspăt măcinat), puțină sare, 80-100 gr branză feta fărâmițată

Vezi și...

Rulada care va face furori de Paște. Cum se prepară această ruladă delicioasă cu carne și ouă

Rulada care va face furori de Paște. Cum se prepară această ruladă delicioasă cu carne și ouă

Găluște din iaurt gratinate la cuptor

Găluște din iaurt gratinate la cuptor

Mod de preparare:

1. Se bat bine ouăle cu piper.

2. Se adaugă o linguriță de apă minerală și se continuă mixarea

3. Se pune untul la încins în tigaie iar apoi se adaugă ouăle.

4. Omleta se întoarce din când în când. După ce prinde o culoare ușor rumenă, se presară branza feta.

E gata în aproximativ 3-4 minute. Prntru o aromă specială, serviți omleta cu ceapa verde, potrivit allrecipes.com.

PONT 1! Cei mai îndrăzneți dintre dumneavoastă pot adăuga în compoziția omletei grecești ceapa și roșii tăiate cuburi, dar și măsline! Rezultatul va fi un deliciu!

PONT 2! Gătiți acest preparat cu regularitate! Cu cat preparati mai des aceasta mancare, cu atat va va iesi mai bine.

PONT 3! Pentru un gust bun și o textură pe măsură, aveti nevoie de o tigaie foarte bună, de care să nu se lipească omleta. De aceea, cel mai indicat este să folosiți o tigaie din aluminiu.

PONT 4! Specialiștii în gastronomie susțin că ce mai indicat este ca omleta să nu fie făcută din mai mult de trei – patru ouă!

Vezi si reteta pentru omleta italieneasca cu mozarella si zucchini:

Ingrediente:3 oua, 100 ml lapte integral (gras), 2 zucchini micuti, 1 ceapa rosie, 1 ardei gras (sau jumatate – depinde de dimensiuni), 2 catei de usturoi, 100 grame Mozzarella Lactitalia, busuoic, sare, piper.

Mod de preparare:
Caliti usturoiul impreuna cu ceapa rosie intr-o tigaie. Adaugati apoi ardeiul rosu tocat marunt si zucchini taiat in jumatate pe lung si apoi feliat. Caliti 3-5 minute. Mutati amestecul intr-un vas termorezistent. Bateti 3 oua impreuna cu laptele, condimentati si turnati peste amestecul de zucchini. Amestecati usor sa iasa legumele la suprafata. Mozzarella se taie cubulete si se imprastie deasupra omletei. Se baga la cuptor la foc mare si se tine aproximativ 10 minute, pana se rumeneste.

Vezi rețeta și pentru omleta spaniolă: 6 oua, 4 cartofi, 2 ardei grasi de culori diferite, o ceapa
1/2 legatura patrunjel, 2 catei usturoi, 6 rosii mici, 175 g sunca, 4 linguri ulei, sare, piper

Mod de preparare:
Cartofii curatati se pun la fiert pentru 5 minute in apa clocotita.
Intre timp, in ulei se caleste ceapa doua minute, se adauga usturoiul feliat si se lasa un minut.
Se pun si ardeii taiati fasii, se lasa 2 minute, apoi cartofii bine scursi, sare si piper. Se lasa 5 minute.
Se bat ouale foarte bine, se adauga rosiile taiate in doua, patrunjelul si sunca si se da totul la cuptor pentru 15 minute.

Care dintre cele trei retete le-ai incerca?

Sursa:landia.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Efectele uluitoarea pe care le au fructele și legumele care cresc în serele fără pământ asupra organismului nostru. Nu o să îți vine a crede

Urmatorul Articol

Cel mai tare truc! Uite ce se întâmplă dacă pui nucile în congelator

Articole Similare

Care sunt condimentele care se combină perfect cu carnea de pui și sunt foarte sănătoase!
Sănătate

Care sunt condimentele care se combină perfect cu carnea de pui și sunt foarte sănătoase!

Cum se fac cele mai bune langoși cu cremă de urdă și mărar. Ți se topesc în gură
Rețete românești

Cum se fac cele mai bune langoși cu cremă de urdă și mărar. Ți se topesc în gură

Ciorbă moldovenească cu pui, șofran și legume de primăvară. Cu siguranță cea mai bună pe care am mâncat-o până acum
Fel principal

Ciorbă moldovenească cu pui, șofran și legume de primăvară. Cu siguranță cea mai bună pe care am mâncat-o până acum

Maioneză de post, gata în 5 minute! Este foarte sănătoasă și nu îți dai seama că nu este cu ou. O poți consuma cu salate, legume și pe pâine
Preparate de post

Maioneză de post, gata în 5 minute! Este foarte sănătoasă și nu îți dai seama că nu este cu ou. O poți consuma cu salate, legume și pe pâine

Cum se face mămaliga răsturnată și tăiată cu ața. Rețeta pentru o mămăligă autentică cum o fac ciobanii la stână
Rețete românești

Cum se face mămaliga răsturnată și tăiată cu ața. Rețeta pentru o mămăligă autentică cum o fac ciobanii la stână

Cotlet de porc cu mozzarella și ciuperci la cuptor. Cea mai bună carne de cuptoooor
Fel principal

Cotlet de porc cu mozzarella și ciuperci la cuptor. Cea mai bună carne de cuptoooor

Urmatorul Articol
Cel mai tare truc! Uite ce se întâmplă dacă pui nucile în congelator

Cel mai tare truc! Uite ce se întâmplă dacă pui nucile în congelator

Vremea

Articole Populare

  • Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

    Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Chifteluțe mănăstirești de post, o rețetă absolut delicioasă și sănătoasă pentru întreg organismul

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Am aflat rețeta celei mai bune ciorbe de perișoare de post de la vecina mea. Nu m-am gandit nicio secunda ca poate fi atat de gustoasa fara carne. Merita mancata pe toata perioada postului. Foarte sanatoasa si aromata!

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Napi la cuptor, un deliciu pe care trebuie să îl încerci neapărat

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Razboi intre sotia lui Aurel Tamas si amanta artistului! Ce a facut Marieta cu disperare, pentru a-si aduce sotul inapoi:

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici