retete gustoase

Cum să slăbești după 40 de ani: 10 trucuri eficiente pe care trebuie să le urmezi neapărat

Cum să slăbești după 40 de ani: 10 trucuri eficiente pe care trebuie să le urmezi neapărat

Dacă înainte să împlineşti 40 de ani nu aveai nici o problemă în a mânca şi bea tot ce pofteai pentru că puteai să scapi foarte uşor de eventualele kilograme în plus, după ce schimbi „prefixul” la 40, altfel vor sta lucrurile. Şi tocmai de aceea ai nevoie de măsuri suplimentare pentru menţinerea siluetei.

Loading...

Iată 5 trucuri recomandate de doctoriţa Pamela Peeke în cartea sa „Luptă cu greutatea după 40 de ani”, citate de cotidianul britanic Daily Mail.

1. Schimbă-ţi obiceiurile alimentare

După 40 de ani în organism au loc tot felul de schimbări, aşa că trebuie să-ţi regândeşti stilul de viaţă. Compoziţia corpului, sistemul de reproducere, libidoul, dispoziţia, pielea şi părul, toate se modifică, nu mai sunt ca acum 10 ani. Capacitatea corpului de a arde calorii scade cu cel puţin 5%, la fiecare 10 ani, începând cu vârsta de 20 ani. Totul din cauza masei musculare care se diminuează odată cu vârsta. Astfel, dacă la 20 de ani aveai nevoie de 2000 de calorii pe zi, la 45 de ani cifra scade la 1700. Dacă menţii acelaşi aport de calorii, poţi adăuga aproximativ 450 de grame la fiecare 12 zile, adică vreo 13 kilograme pe an. Acest efect poate fi contracarat, nicidecum anulat complet, printr-o dietă corespunzătoare şi multe exerciţii fizice.

2. Ai grijă la stres

După vârsta de 40 de ani, cele mai multe grăsimi se acumulează în jurul taliei, sporind astfel pericolul apariţiei bolilor cardiovasculare, hipertensiunii arteriale, atacului cerebral, diabetului şi chiar cancerului. Pe de altă parte, această grăsime este cerută de corp pentru combaterea stresului. Dacă eşti tentată să reduci dramatic numărul de calorii consumate zilnic, ar fi bine să renunţi la idee întrucât această măsură afectează metabolismul. Cel mai bine este să rezolvi problema stresului şi să-ţi pregăteşti un plan alimentar sănătos, care să-ţi dea energie pe parcusul întregii zile, şi să rezişti astfel tentaţiei de a mânca pe fond emoţional, pentru reducerea stresului.

3. Fă-ţi porţii mai mici

Să reduci porţiile este mai uşor de realizat decât să reduci numărul de calorii. Schimbă fafuriile mari cu altele mai mici şi vei reuşi astfel să “păcăleşti” creierul, pentru că el primeşte semnalul că s-a terminat porţia şi transmite către stomac mesajul că ar trebui să se fi săturat deja.

4. Creşte perioada de exerciţii fizice

La peste 40 de ani ar trebui să faci mai multă mişcare. Sunt recomandate cel puţin 45 de minute de exerciţii aerobice de 5-6 ori pe săptămână şi 30 de minute de exerciţii de forţă, de două ori pe săptămână. Iar dacă nu dispui de acest timp fizic pentru exerciţii în fiecare dimineaţă, află că le poţi face pe parcursul zile. O plimbare în ritm alert, mersul pe bicicletă, înotul, ridicarea unor greutăţi mai mici sunt tot atâtea exemple de exerciţii fizice pe care le poţi face şi fără să te duci la sală.

5. Nu te învinui

Multe femei reacţionează diferit la stres. Dacă nu te-ai putut abţine de la anumit fel de mâncare, nu te învinui şi nu te da bătută. Important este să începi o nouă rutină şi să te asiguri că stilul tău de viaţă este sănătos.

Această listă poate continua și cu alte trucuri la fel de utile precum:

6. Dormi suficient

Pe măsură ce îmbătrânim, începem să dormim mai puțin, însă este foarte important pentru organism să ne păstrăm numărul de ore de somn necesar. Odihna are un impact foarte mare asupra metabolismului și de aceea trebuie să luăm în considerare acest lucru.

7. Reduceți cantitatea de alcool. Excesul de alcool provoacă obezitate, dureri de cap, tulburări ale sistemului digestiv. Puteți servi 1-2 pahare de vin o dată pe săptămână.

8. Încercați să renunțați la băuturile carbogazoase, produsele de panificație, fast-food și alte alimente nocive care conțin calorii goale. Produsele de patiserie, dulciurile, pâinea de grâu și zahărul – toate sunt glucide rapide, care provoacă creșterea bruscă a nivelului de zahăr din sânge și apoi scăderea bruscă a acestuia – astfel o să vă fie din nou foame într-un timp foarte scurt.

9.Transformă orice treabă casnică într-un avantaj

Chiar dacă ți se va părea greu să te duci să duci gunoiul, să faci piața, să iei nepoții de la grădiniță, fă-o fără ezitări. Orice activitate te întreține, așa că nu face rabat de la niciuna!

10.Nu neglija controlul medical periodic

Bolile metabolice precum diabetul sau dislipidemia și cele endocrinologice pot fi descoperite din timp prin control (analize)

Echipa femina.ro îți dorește sănătate și o siluetă de invidiat la orice vârstă!