Pentru ca perioada postului presupune creativitate si doresti sa ai un meniu mai variat pentru a nu te satura de aceleasi feluri de mancare, astazi venim cu o veste buna! Daca iti doresti cu adevarat, mancaruri de post se pot face la fel de multe si de bune ca si cele de dulce. Trebuie doar sa iti doresti si sa iti asumi acest lucru. Felicitari cine reuseste! Astazi te invatam o reteta de ciorba gustoasa, sanatoasa si bineinteles de post care in mod sigur iti va placea. Iata de ce ingrediente ai nevoie: 1 ceapa, 2 cartofi, 1 radacina patrunjel, 1/2 radacina telina mica, 1 morcov, boabe de porumb, 1/2 cana suc de rosii, 2 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi, sare si piper alb, patrunjel verde
Mod de preparare:
Ceapa tocata marunt o calim putin in uleiul de masline. Adaugam apoi radacininoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici (sau taiate cuburi, in functie de preferinta). Amestecam continuu pana incep sa se inmoaie.
Adaugam cartofii taiati cubulete, boabele de porumb si apa fiarta cat se le acopere foarte bine. Acoperim si fierbem la foc mic, 15 minute. Punem sucul de rosii, cateii de usturoi taiati in 2, potrivim gustul de sare si piper si mai dam cateva clocote.
La sfarsit presaram patrunjelul verde tocat.
Vezi si reteta de salata de post cu broccoli, valeriana si naut:
Este foarte sanatoasa, de post, si satioasa. Iata cum se prepara:
Ingrediente:1 cana naut, cateva buchetele de broccoli, 2-3 maini de valeriana, 2-3 maini salata, 1 rosie, 1 ceapa rosie mica, sare si piper
zeama de lamaie
Mod de preparare Salata cu broccoli si naut:
Nautul il punem la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. Il scurgem de apa in care a stat, punem alta apa si-l punem la fiert pana cand se inmoaie. Adaugam si putina sare in timpul fierberii. Cand este gata se pune intr-o strecuratoare si se lasa la racit.
Daca aveti rabdare scoateti pielita de pe fiecare boaba de naut. Eu am cedat dupa primele 20 de boabe.
Intr-un castron punem nautul si restul ingredientelor, salata si valeriana, broccoli desfacut in buchetele mici, rosia taiata cubulete, ceapa juliene. Saram si piperam dupa gust, amestecam si potrivim gustul cu zeama de lamaie.
Broccoli se poate fierbe, desi eu il prefer in stare cruda si asa vi-l si recomand, pentru a putea beneficia de toate calitatile sale extraordinare.
Salata se serveste imediat! Pofta buna!
Sursa: dulciurifeldefel.ro
Vezi si reteta pentru mancare de radacinoase cu spanac:
A venit toamna, iar într-o zi friguroasă te poţi încălzi cu o mâncare de rădăcinoase cu roşii şi spanac, o reţetă de post pe care am pregătit-o special pentru tine în această perioadă.Dacă ai câteva rădăcinoase prin frigider (fie că e vorba de ţelină, morcovi, pătrunjel ori păstârnac) nişte cartofi şi gulii în cămară, poţi prepara această reţetă delicioasă. restul ingredientelor le vei descoperi în reţeta noastră.
Ingrediente:
1,5 kg de mix format din gulie, cartofi, ţelină, morcovi, păstârnac,rădăcină de pătrunjel tăiate bucăţi, 1 căpăţână usturoi, cu căţeii curăţaţi, 6 linguri ulei măsline, sare, 1/2 cană ceapă tocată, 1 lingură bulion, 1 cutie roşii fără pieliţă şi tocate, 2 căni frunze spanac tocate, 1 linguriţă oregano, piper
Mod de preparare:
Încingi cuptorul. Amesteci toate legumele într-o tavă, pui şi căţeii de usturoi, 3 linguri de ulei. Presari sare. Amesteci bine. Laşi la rumenit în cuptor 45 de minute (la jumătatea timpului, le mai amesteci odată).
Între timp, încingi într-o cratiţă restul de ulei, la flacără medie. Când uleiul este încins, adaugi ceapa şi o sotezi. Torni bulionul şi mai laşi un minut pe foc.
Torni cutia cu roşii în cratiţă. Amesteci bine şi presari oregano pe deasupra. Laşi să fiarbă, dai focul la minimum. Acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă.
Când legumele sunt gata (trebuie să fie rumenite pe margine şi furculiţa trebuie să pătrundă uşor), le scoţi din cuptor. Adaugi spanacul în cratiţă peste roşii. Laşi pe foc 5 minute şi amesteci apoi cu legumele din tavă. Asezonezi cu sare şi piper.
Sursa:clickpoftabuna.ro