Călătoria noastră culinară se îndreaptă astăzi pe tărâmuri argentiniene unde se spune că oamenii dansează mult și consumă carne pe măsură! Astăzi te vom învăța rețeta de bază a vestitului ,, Arroz con pollo’’ care este foarte îndrăgit de locuitorii acestei țări. Iată cum se prepară OREZUL CU PUI ARGENTINIAN!
Ingrediente:
- 200 de grame de orez (preferabil orez rotund)
- 2 piepți de pui tăiați bucățele CocoRico
- 1 litru de supă de pui
- ¼ litru de vin alb pentru gătit
- ½ ardei iute verde
- ½ ardei iute roșu
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- măsline verzi
- 4 linguri de mazăre
- 2 roșii decojite
- 1 lămâie
- ulei de măsline
- sare și piper
Mod de preparare:
Spală bine legumele pe care le vei găti. Taie ardeii iuți în bucățele mărunte, ca și ceapa și usturoiul.
Ia o tigaie adâncă, adaugă 5 linguri de ulei de măsline și pune-l la încins. După ce s-a încins adaugă ardeiul și usturoiul timp de 3 minute, iar după aceea adaugă ceapa. Când încep să se călească adaugă bucățile de pui, un praf de sare și piper și amestecă. Lasă puiul la călit timp de 7-8 minute până când începe să se rumenească. După ce s-a rumenit, adaugă roșiile tăiate în bucățele fără semințe și lasă-le puțin timp să se înmoaie. Adaugă vinul alb și lasă se se coacă toate ingredientele la foc mic, pană când se reduce jumătate din cantitatea de sos pe care o ai acum. Odată redus vinul, adaugă 3 pahare de supă de pui caldă. Când aceasta începe să fiarbă, adaugă orezul și lasă-l să fiarbă pentru 15 minute. A venit momentul mazării. Dacă este proaspătă, o adăugăm imediat după orez, iar dacă este semipreparată o lăsăm pentru ultimul minut. Secretul acestei rețete este că fiecare aromă contează, iar orezul va absorbi toate savorile existente în tigaie. Pentru a te asigura că orezul este bine fiert, amestecă des și testează-l cu o furculiță. Lasă-l 5-10 minute să răcească înainte de a-l servi și adaugă măslinele. CocoRico îți urează poftă bună!