Cheesecake cu topping de ciocolată și bezele

Astăzi îți prezint un chessecake cu totul și  cu totul special, pe care vei dori să îl faci neapărat. Ți-l recomand pentru că este foarte, foarte bun și sigur nu ai mai mâncat până acum!

Timp de preparare: 60-90 minute

Crustă:

Cheesecake:

Topping:

topping de ciocolată fierbinte
2 căni de bezele

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și ungeți o formă rotundă. Veți avea nevoie de o tigaie mare de prăjire. Poți folosi foliile de aluminiu de unică folosință.
Într-un castron mic, combinați biscuiții, untul topit, extract de vanilie și zahărul brun. Se amestecă foarte bine.
Răspândiți amestecul de fulgi de ciocolată în partea de jos a formei, în mod egal, apăsându-l peste partea de jos și jumătate în sus.
Împrăștiați bucățile de ciocolată mini și bezele peste partea de jos a formei, în mod egal.
Într-un castron al unui mixer electric, bateți crema de brânză pe o viteză medie și mare până când este netedă și pufoasă. Răsturnați părțile laterale și partea de jos a bolului și bateți încă un minut.
Adăugați amidon de porumb și zahăr și amestecați până se omogenizează. Ad[ugați ouăle și amestecați-le până când  când sunt bine încorporate.
Adăugați smântână, extract de vanilie și frișcă și bateți până când toate ingredientele se amestecă foarte bine.
Transferați aluatul în forma și împrăștiați în mod egal.
Puneți tava de prăjire în cuptor și plasați forma de primăvară în tava de prăjire. Adăugați cu grijă apă în tava de prăjire, aproximativ la jumătatea drumului până în partea de formă a arcului.
Coaceți timp de 90-95 de minute. Opriți cuptorul și deschideți ușa cuptorului pe jumătate. Lăsați cheescake-ul să se odihnească timp de 10 minute și scoateți-o din cuptor.
Lăsați-o să se răcească timp de 10 minute și apoi desprindeți cu ușurință cu ajutorul unui cuțit cheesecake-ul de formă Atenție, nu trebuie să scoți cheesecake din tigaie până când nu este gata răcit și gata pentru a fi servit.

După ce s-a răcit turnați toppingul de ciocolată fierbinte uniform pe și răspândiți bezelele uniform în partea de sus.

Adăugați cheesecake-ul în centrul cuptorului, sub broiler. Lăsați prăjitura pentru doar 30-35 de secunde pentru ca bezelele să se rumenească. Urmăriți-le pentru că acestea se rumenesc foarte repede. Scoateți cheesecake-ul odată ce bezelele sunt ușor rumenite.
Se acoperă ușor și se răcește timp de cel puțin 4 ore apoi se servește. Cu siguranță îți vei impresiona întreaga familie cu acest desert special!
Poftă bună!

Exit mobile version