Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Hicin, rețeta tradițională care face furori în rândul moldovenilor și al rușilor

Hicin, rețeta tradițională care face furori în rândul moldovenilor și al rușilor

Hicin” este o rețetă tradițională a bucătăriei caucaziene și reprezintă niște plăcințele din aluat subțire, umplute cu multă carne și verdeață sau cartofi cu brânză. Pe vremuri, acestă rețetă se considera cea mai onorabilă, iar invitația la o cină cu această mâncare, reprezenta un semn de respect deosebit al gazdei față de musafiri. Încercați și dvs această rețetă delicioasă, suculentă și aromată și onorați-vă invitații cu un astfel de preparat legendar.

Ingrediente pentru aluat:

1 pahar de chefir, 1 ou (sau fără ou), 2 linguri de unt la temperatura camerei, 1-2 linguri de zahăr, 1 linguriță de sare, 3-3.5 pahare de făină, 0.5 linguriță de bicarbonat de sodiu

  • Misterul literei „M” din palmă: semnul pe care îl au doar anumite persoane
  • Acuzații dure la adresa lui Nicușor Dan: intervenție critică din partea CCR și a unui fost membru CSM
  • 10 semne timpurii ale cirozei hepatice. Avertismentele corpului înainte de agravare
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingrediente pentru umplutura:

600-700 g de carne tocată (poate fi de porc, oaie, pui), 2 cepe, verdeață (ceapă verde, pătrunjel), sare și piper negru după gust.

  • Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
  • Ministrul Sănătății a intervenit: A fost transmis Ro-Alert!
  • Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Mod de preparare:

Puneți întru-un bol adânc chefirul, oul, untul, zahărul, sarea, făina și bicarbonatul de sodiu.
Amestecați bine ingredientele și frământați aluatul până nu se mai lipește de mâini.
Tocați ceapa și verdeața mărunt și amestecați-o cu tocătura de carne (carnea o alegeți în funcție de preferințe). Asezonați cu sare și piper după gust.
Împărțiți aluatul și umplutura într-un număr egal de bile. Bilele de aluat trebuie să fie puțin mai mari decât cele de umplutură.
Faceți o adâncitură în bila de aluat și puneți în ea bila de umplutură.Lipiți aluatul, aducând marginile peste umplutură.Turtiți puțin cu mâna bila umplută, apoi întindeți-o cu un sucitor, formând o turtiță de aproximativ 6-7 mm grosime.Prăjiți plăcințelele pe tigaia bine încinsă, fără ulei (la dorință puteți adăuga puțin), pe ambele părți, până se rumenesc.
Ungeți plăcințelele fierbinți cu ulei sau smântână.

 

Vezi cum se prepara si Plăcinta cu ceapa si mujdei:

O altă rețetă gustoasă pentru post pe care v-o recomand cu drag este plăcinta cu ceapă și mujdei. Este foarte sănătoasă și poți să pui în valoare perfect îmbinarea a două legume prețioase de care ne bucurăm din belșug: ceapa și usturoiul.

Ingrediente:

Pentru placinta: 250 g faina, 1 ou, 2 linguri ulei, 1 cana apa carbogazoasa, 3-4 legaturi ceapa verde, sare, piper, ulei pentru prajit
Pentru mujdei:3-4 catei de usturoi, 1 lingura ulei, 1 lingura otet balsamic, 1 ardei iute, mic, optional, 3- 4 linguri apa carbogazoasa, sare
piper.

Mod de preparare:

Bateti oul cu un praf de sare, apoi adaugati uleiul, apa carbogazoasa si omogenizati bine. Puneti faina in ploaie si framantati pana obtineti un aluat elastic. Adaugati la nevoie inca putina faina pana ce aluatul se desprinde de vas si mana.
Intindeti o foaie nu foarte subtire. Repartizati uniform ceapa verde, rulati intai sub forma de sul, apoi dati-i forma de melc.
Intindeti din nou cu sucitorul, intr-o foaie de grosime potrivita. Taiati-o in doua sau in patru, functie de marime si de dorinta.
Prajiti bucatile in ulei incins, la foc potrivit spre mic, pe ambele fete, pana ce sunt coapte, patrunse bine si se rumenesc frumos. Scoateti pe servetele absorbante, puneti pe o farfurie si acoperiti-le cu un servet.

Pentru mujdei:
Curatati usturoiul, tocati-l marunt sau treceti-l prin presa si puneti-l intr-un mojar. Curatati ardeiul iute de seminte si vinisoare, tocati-l marunt si adaugati-l peste usturoi, optional. Bateti bine cu un praf de sare pan ace amestecul devine pasta.

Adaugati cate putin ulei, alternand cu otet balsamic, continuand sa amestecati energic.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Subtiati sosul cu apa carbogazoasa. Serviti calde impreuna cu mujdei; sunt la fel de bune si reci.

Pofta buna! daca ti-a placut, distribuie aceasta reteta si prietenilor!

 

Sursa: bucatartul.tv

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ciorbă de perișoare cu cartofi, o rețetă originală împrumutată de la bunici

Ciorbă de perișoare cu cartofi, o rețetă originală împrumutată de la bunici

Ciorbă de fasole cu ciuperci, o mâncare sănătoasă de post care nu poate fi mâncată decât cu mare poftă

Ciorbă de fasole cu ciuperci, o mâncare sănătoasă de post care nu poate fi mâncată decât cu mare poftă

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii
Actualitate

Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii

Citeste mai multDetails
Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit
Actualitate

Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit

Citeste mai multDetails
Se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei!
Generale

Se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei!

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
Actualitate

Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina

Citeste mai multDetails
Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:
Actualitate

Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact