Nicolai Tand este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România. Chiar dacă acum are viața mult dorită, acesta nu uită de copilăria grea și plină de lipsuri. Greutățile au fost la tot pasul, însă a știut cum să le depășească și iată că astăzi a ajuns un chef celebru. Puțini știu că el a terminat 10 clase și nu a mai continuat studiile. A plecat să muncească în străinătate pentru a-și întreține familia, dar nu se gândea că totul va lua o turnură neașteptată pentru el.
Nicolai Tand a avut parte de o copilărie plină de lipsuri și greutăți. Când avea 12 ani, acesta și-a pierdut tatăl. Face parte dintre familie numeroase și deși este cel mai mic dintre frați, el a fost primul care a luat viața-n piept. Adică, după ce a terminat clasa a 10-a, Nicolai a plecat peste hotare să muncească.
Și-a luat zborul spre Anglia, apoi în America, Italia și Franța. Ultima țară l-a acaparat complet, căci viața lui a avut un alt rost acolo. A început să lucreze într-un restaurant și de la băiatul care ștergea mesele a ajuns director general. Primul lui job a fost să spele vasele, să curețe mesele clienților, apoi treptat a avansat. Și-a descoperit pasiunea pentru arta culinară și a făcut tot posibilul să ajungă cât mai departe în acest domeniu. Iată că a reușit!
De ce a renunțat Nicolai Tand la școală
Mulți se întreabă de ce Nicolai Tand a renunțat la școală și nu a încercat să termine 12 clase. Ei bine, chef-ul a explicat motivul pentru care a încheiat 10 clase, apoi a plecat la muncă. A fost nevoit să aibă grijă de familia lui, de la o vârstă fragedă.
„Am rămas fără tată la 12 ani. Mama mea mi-a fost și tată, și mamă. Eu fiind mezinul, mergeam la lucru, la fân, împreună cu ea, ca să facem bani. Nu am studii superioare, ca să nu muncească ea pentru mine. Am doar 10 clase pentru că nu mi se părea corect să meargă ea și să muncească singură, ca să-mi dea mie bani să mă duc la liceu. Așa am gândit eu atunci”, a spus Nicolai Tand, în timpul emisiunii Asia Express.