Prăjitura răsturnată cu mere şi caramel este unul dintre deserturile nu doar delicios, ci şi uşor de preparat. Vă prezentăm reţeta ideală pentru prajitura răsturnată cu mere şi caramel.
Ingrediente:
3 mere
100 grame de unt
100 grame de zahăr
100 grame de făină
2 ouă
1 linguriţă praf de copt
6 linguri de zahăr pentru caramel
o jumătate de lămâie
scorţişoară (opţional)
Mod de preparare:
- Poziția în care dormi îți poate spune mai multe despre tine decât crezi
- Am intrat în grajd și am dat peste niște pui firavi și neobișnuiți – ceea ce am aflat despre ei m-a lăsat fără cuvinte
- Alertă sanitară: un medicament pentru tensiune, retras de pe piață din cauza unei substanțe cu risc cancerigen – informații importante pentru pacienții români
Se topeşte untul la cuptorul cu microunde (sau în baie de aburi) şi se amestecă cu zahărul. Se obţine o cremă peste care adaugăm cele două ouă. La final, se adaugă făina şi praful de copt şi se amestecă.
Dupa prepararea aluatului se pun pe foc, înt-un vas cu fundul gros sau într-o tigaie, cele şase linguri de zahăr şi se caramelizează. Cât se caramelizează zahărul, tăiem în cubuleţe cele trei mere, pe care le stropim cu zeamă de lămâie să nu se înnegrească. Se tapetează tava cu hârtie de copt sau cu unt şi făină. Se toarnă, pe fundul tăvii, caramelul şi cubuleţele de mere. Se adaugă compoziţia şi se pune tava în cuptorul preîncălzitla 200 de grade, timp de 30 de minute .
Acum că delicioasa prăjitură răsturnată cu mere şi caramel este gata, invită-ți prietenii să îți dea un calificativ!
- Tragedie la un azil de bătrâni: 10 morți și 20 de răniți într-un incendiu devastator. Autoritățile au declanșat ancheta
- Carne de Vită: Diferența dintre Produsul de Supermarket și Cel de la Fermă
- Ce se întâmplă în corpul tău când bei suc acidulat. Un obicei aparent inofensiv care îți afectează sănătatea
Poftă bună!















