Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Sarmale ardelenești ca la mama acasă. 100% tradiționale

Sarmale ardelenești ca la mama acasă. 100% tradiționale

Rețeta clasică de sarmale reprezintă un deliciu tradițional românesc, ideal pentru sărbătorile de iarnă. Procesul de preparare începe prin călirea cepei și orezului, apoi se combină cu carnea tocată și condimentele pentru a obține o compoziție omogenă.

Următorul pas constă în umplerea foilor de varză cu această compoziție și rularea sarmalelor, după care acestea sunt aranjate într-o oală, alternând cu straturi de varză murată și bulion. Sarmalele sunt gătite la cuptor timp de aproximativ 4 ore la 150 de grade Celsius sau pe aragaz, tot între 2 și 4 ore la foc mediu, cu adăugare periodică de apă.

Delicioasele sarmale se servesc calde, acompaniate de smântână, ardei iute, mămăligă și diverse condimente, oferind o masă festivă și plină de savoare.

  • S-a Modificat: Elevii Încep Școala mai Devreme în Septembrie
  • Anunț pentru cei care retrag bani de la bancomat! Decizie pentru toți clienții
  • COVID-19: O descoperire neașteptată zguduie înțelegerea medicală a virusului
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Aceste sfaturi simple te vor ghida pas cu pas în prepararea unei rețete de sarmale pentru a aduce o notă festivă și savuroasă în sărbătorile tale. Poftă bună!

 

Sarmale ca la mama acasa

Ingrediente: 500 g carne de porc, 200 g carne de porc afumata, 100 g slanina afumata, 3 linguri orez, 1 ceapa, varza murata, marar, cimbru, facultativ chisca.

Mod de preparare: Varza se desface in foi, se curata de cotoare si vinele mari si se desareaza. Resturile ramase se desareaza  si se taie marunt. Carnea proaspata se da prin masina de tocat, iar slanina si cu carnea afumata se taie in cuburi foarte mici. Totul se amesteca cu orezul ales si spalat, cimbru, piper, sarea necesara si 2-3 linguri de apa fierbinte. Cu acest amestec se fac sarmale de marimea oului de rata. Pe fundul unei oale din lut cu peretii inalti, se pune putina untura, bucati de carne afumata, costite de porc taiate in bucati, un rand de varza taiata marunt, altul de sarmale si ici colo cate un sorici  de la slanina afumata. Se umple oala cu apa fierbinte, iar deasupra se pun legaturi de marar si cimbru. Se fierb incet cu vasul acoperit 3-4 ore. Se servesc cu mare pofta!

Vezi si reteta pentru varza  secuiasca

  • Nicușor Dan, critici dure la adresa pensiilor speciale din justiție: „O abordare absurdă și ineficientă”. Întâlnire de foc la Cotroceni cu șefii din sistem
  • Putin răspunde dezamăgirilor lui Trump: „Așteptările excesive duc la dezamăgiri” – Noi condiții pentru pace și un schimb de prizonieri la Istanbul
  • Mesaj șocant adresat lui David Popovici de un fost candidat AUR: insulte, acuzații și limbaj rasist
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingredinte: 1 kg carne de porc sau de oaie, 2 linguri de untura, 1 ceapa, 1 ceasca bulion de rosii, 1 ceasca cu smantana, 1 varza mai mare murata, sare, piper, marar, cimbru

Mod de preparare: Carnea se taie in bucati potrivite.  Cea de oaie se opareste in doua-trei ape clocotite. Ceapa taiata marunt se caleste in untura sau uleiul incins. Se adauga carnea, sarea si piperul si se inabusa pana este aproape gata. In restul de untura se inabusa varza taiata fideluta. Pe fundul unei tavi emailate se pune putina smantana, un rand de varza, altul de carne, bulion de rosii, iar smantana, varza si carne, teminad deasupra cu varza. Se mai adauga o ceasca de apa calda. Tava se da la cuptor sa scada, la foc potrivit.

Vezi si reteta pentru Varza a la Cluj

Ingrediente: 600 g carne de porc, 2 linguri de ulei,1 ceapa, 150 g orez, 1 ceasca mare cu smantana, 1 kg varza murata, sare

Mod de preparare:Carnea tocata impreuna cu ceapa taiata marunt se inabusa intr-o lingura de ulei, pana se inmoaie. Varza se caleste in restul de ulei,  adaugand cate putina apa. Orezul se fierbe complet in apa cu putina sare. Intr-un castron rezistent la foc, uns foarte bine cu smantana, se aseaza un rand de varza, altul de carne, care a fost amestecata in prealabil cu smantana si orez, continuand astfel pana cand se termina cu varza. Se da la cuptor 10-15 minute. Se serveste imediat.

Pofta buna!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Clipe grele pentru Nadia Comăneci: ”Am înțeles că este mai bine așa”

Clipe grele pentru Nadia Comăneci: ”Am înțeles că este mai bine așa”

Bursucu a fost „resuscitat” de Teo Trandafir. „Am stat în casă şi am plâns”

Bursucu a fost "resuscitat" de Teo Trandafir. "Am stat în casă şi am plâns"

Se schimbă regulile: nu vom mai primi garanția de 50 de bani pentru ambalaje. Ce se întâmplă cu sistemul SGR în România
Actualitate

Se schimbă regulile: nu vom mai primi garanția de 50 de bani pentru ambalaje. Ce se întâmplă cu sistemul SGR în România

Citeste mai multDetails
Tragedie în Italia: Felix Baumgartner a murit la 56 de ani în timpul unui zbor cu parapanta
Actualitate

Tragedie în Italia: Felix Baumgartner a murit la 56 de ani în timpul unui zbor cu parapanta

Citeste mai multDetails
Armistițiu istoric: Pun capăt conflictului sângeros
Actualitate

Armistițiu istoric: Pun capăt conflictului sângeros

Citeste mai multDetails
Primele imagini cu Mihaela Rădulescu la funeraliile lui Felix Baumgartner
Actualitate

Primele imagini cu Mihaela Rădulescu la funeraliile lui Felix Baumgartner

Citeste mai multDetails
Ella Vișan, surprinsă în ipostaze fierbinți cu ispita masculină. A uitat complet de logodnic!
Actualitate

Ella Vișan, surprinsă în ipostaze fierbinți cu ispita masculină. A uitat complet de logodnic!

Citeste mai multDetails
7 semne pe care corpul tău ți le poate trimite cu o lună înainte de un atac de cord
Actualitate

7 semne pe care corpul tău ți le poate trimite cu o lună înainte de un atac de cord

Citeste mai multDetails
Actualitate

Dragoș Anastasiu dezminte informațiile privind reducerea ajutorului de deces: „Nu s-a discutat despre tăierea acestuia”

Citeste mai multDetails
Nicușor Dan, critici dure la adresa pensiilor speciale din justiție: „O abordare absurdă și ineficientă”. Întâlnire de foc la Cotroceni cu șefii din sistem
Actualitate

Nicușor Dan, critici dure la adresa pensiilor speciale din justiție: „O abordare absurdă și ineficientă”. Întâlnire de foc la Cotroceni cu șefii din sistem

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact