Știai că poți obține amestecul care te poate ajuta să te lași de fumat chiar la tine acasă? Ia un ibric, pune în el 250 de ml de apă, adaugă o nucă uscată și apoi pune-l la fiert până când apa scade la jumătate. Consumă amestecul imediat ce se răcește!
Site-ul secretele.com enumeră câteva dintre avantajele consumului acestei băuturi. Pentru ce este recomandat?
Urmat zi de zi timp de 30 de zile, te va face să te laşi de fumat. Încet încet, nevoia de a-ţi mai aprinde o ţigare va dispărea. Efectul îl vei simţi după 2-3 zile de consum. Acest remediu are capacitatea de a curată plămânii de substanţele nocive acumulate.
Băut periodic, acest lichid te va ajută să scazi nivelul colesterolului din sânge, îmbunătăţeşte funcţionarea inimii, reglează tensiunea arterială, în combinaţie cu zeamă de la o jumătate de lămâie, te scapă de tuse.
Beneficiile uimitoare ale nucilor:
Acizii graşi omega 3
Acizii omega 3 pe care nucile îi conţin protejează împotriva iregularităţii bătăilor inimii care duc la apariţia atacurilor de cord, scad nivelul de trigliceride şi colesterolul „rău“ şi îl cresc pe cel bun pentru organism.
Arginina
Este un amino-acid care ajută la îmbunătăţirea sănătăţii vaselor de sânge, relaxându-le şi făcându-le mai flexibile şi mai puţin predispuse apariţiei cheagurilor. De asemenea, arginina are un rol important în creşterea sistemului imunitar.
Fibre
Nucile sunt o sursă excelentă de fibre, care ajută la menţinerea funţionării intestinelor, scăzând nivelul colesterolului şi controlând nivelul de zahăr în sânge, prevenind apariţia diabetului zaharat de tip 2.
Vitamina E
Este un puternic antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi, prevenind deteriorarea ţesuturilor şi a celulelor roşii. În plus, vitamina E este esenţială pentru o piele sănătoasă şi un sistem imunitar puternic.
Mineralele
Nucile au un conţinut important de minerale. Printre acestea se numără: manganul (intervine în diferite reacţii enzimatice: sinteza colagenului, construcţia oaselor şi articulaţiilor, metabolismul glucidelor, steroizilor şi a unor hormoni proteinici), cuprul (contribuie la integritatea membranelor celulare, limitează formarea radicalilor liberi, creşte imunitatea, reduce simptomele artritei, menţine vasele arteriale sănătoase), potasiul (susţine activitatea cardiacă) şi calciul (indispensabil pentru asigurarea solidităţii osoase şi funcţionării celulelor musculare şi nervoase), fierul (permite transportul oxigenului prin hemoglobină globulelor roşii).
De asemenea, conţin magneziu (intervine în metabolismul glucidelor, lipidelor şi proteinelor, în excitabilitatea neuromusculară, în activităţile enzimatice, în permeabilitatea celulară, în coagularea sangvină etc), zinc (protejează celulele împotriva radicalilor liberi, ajută ficatul în detoxifierea de alcool) şi seleniu (antioxidant, hepatoprotector, stimulează fertilitatea).