Ceapa poate fi cultivată simplu și poate obține o recoltă bună dacă cunoașteți câteva secrete.
Pentru a nu fi chinuit în fiecare an de întrebarea „de ce cepele nu au crescut din nou”, citiți și păstrați câteva dintre secretele mele de îngrijire a lor.
1. Înainte de plantare, înmuiați-l timp de trei ore într-o soluție de sare
1 lingura. lingura la 1 litru de apa. Apoi înmuiați într-o soluție de mangan închis timp de două ore. Apoi asigurați-vă că clătiți.
2. Tehnici de evitare a muștelor de ceapă:
Când apare prima frunză. În primul rând, udă-l cu apă. Apoi facem o soluție: 2 linguri. Diluați lingurile de amoniac într-o găleată cu apă. Sunt necesare trei găleți pentru șase metri liniari.
A doua zi leneșă, udați cu apă plată;
după 10-14 zile, udați conform aceleiași scheme, dar în loc de amoniac 1 lingură. o lingură de sare la 1 litru de apă;
după 10 zile, urmați aceeași schemă și udați-l cu o soluție puternică de permanganat de potasiu.
3. Hrănirea.
Ceapa adora infuzia de drojdie: 100 g de drojdie per găleată. Lăsăm să stea o oră, apoi udăm cu apă plată, iar după câteva ore îl hrănim. După o zi, udați din nou cu apă plată.
Important: După recoltare, uscați mai întâi ceapa la soare, în grădină.