sâmbătă, 13 august 2022
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Alivenci moldovenești, pufoase, fragede și delicioase

Alivenci moldovenești, pufoase, fragede și delicioase

in Desert ca la mama acasă, Placinte, Rețete românești
Alivenci moldovenești, pufoase, fragede și delicioase

Alivencile sunt amintirea copilariei si deliciul maturitatii, desertul traditional care iti rasfata papilele gustative si nu se demodeaza niciodata. Cunoscute popular şi sub denumirea de „placinta ciobanului“, alivencile sunt plăcinte cu branză si mălai, o delicatesă din bucătăria tradiţională moldovenească.

Aceste placinte delicioase sunt inca de pe vremea lui Creanga, iar Smaranda, mama lui Nica le pregatea cu drag. Uite de ce ai nevoie pentru a le prepara si tu!

Vezi și...

Tort de biscuiți cu banane, fără coacere! Un desert rapid și absolut dleicios

Tort de biscuiți cu banane, fără coacere! Un desert rapid și absolut dleicios

13 august 2019
Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

13 august 2019

Ingrediente: 500 ml lapte gras (integral), 4 linguri malai (mai fin, nu grisat)- 100 g, 1oo g unt gras, 6 oua mari, un iaurt mic gras (lapte batut, chefir)-150 ml, branza – 600 g (cas, framantata, urda, proaspata bine scursa), 1 lingurita cu varf faina alba, smantana groasa sau lapte batut de casa pentru servit. Daca vreti sa iasa dulci, adaugati 200 g zahar si vanilie, lamaie.

Mod de preparare:

Laptele se pune la fiert cu 80 g unt (daca branza este dulce, se adauga si putina sare). Cand a dat in clocot, se retrage de pe foc, se pun faina si malaiul si se amesteca energic si asa fierbinte se pun ouale pe rand, amestecand pana la incorporarea completa (ca la aluatul de eclere, se face aluatul oparit). Se adauga si iaurtul, se amesteca bine, apoi se pune si branza. Daca este dulce, se pun zahar si arome, apoi se pune branza. Daca faceti compozitia sarata, puteti adauga codite de ceapa si marar.
Se unge o tava cu restul de unt, se tapeteaza cu malai sau hartie de copt (untul ii da acel parfum aparte), se pot pune deasupra bucatele de unt si se baga in cuptor, la foc potrivit. Durata de coacere depinde de cuptor, cam 40 -50 de minute – se probeaza cu o scobitoare. Se serveste fierbinte sau rece, cu smantana groasa sau lapte batut deasupra. Se poate pudra cu zahar vanilat.
Un mare secret: toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Nu este nevoie sa folositi  praf de copt, aerul inglobat atunci cand puneti ouale e suficient.
Este o delicatesa si merita incercata, va garantez ca este una dintre cele mai bune prajituri!

Vezi și rețeta pentru oladii pufoase pe bază de chefir:

Oladiile sunt un mic dejun perfect: gustos și rapid de făcut, iar ingredientele practic mereu sunt la îndemînă.
Această rețetă am preluat-o de la mama, oladiile mereu se primesc pufoase si foarte gustoase!

Ingrediente: (pentru 10-12 buc):

250-300ml chefir, 2 gălbenușuri sau 1 ou întreg, 250 gr făină, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
2 linguri zahăr, un praf de sare

Modul de preparare:

Încălzim chefirul la foc mic până devine călduț (atenție să nu fiarbă). Cu telul batem gălbenușurile, zahărul și sarea, adăugăm chefirul, amestecăm.Treptat încorporăm făina, amestecând bine să nu rămână cocoloașe. Compoziția trebuie să fie suficient de densă. La urmă adăugăm bicarbonatul de sodiu, amestecăm bine încă o dată.Într-o tigaie încinsă bine turnăm un pic de ulei și punem cu o lingură compoziția pentru oladii, lăsînd suficient spațiu între ele, pentru că se vor mări.Gătim la foc mic, pînă pe suprafața oladiilor se vor forma mici bule, apoi le întoarcem pe cealaltă parte și gătim încă 2-3 minute. Servim oladiile calde, împreuna cu miere, dulceață sau smântână.

 

Sursa: pofta-buna.com

talina.samoila.com

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cum păstrezi roșiile proaspete mai mult timp. Iată un truc genial dezvăluit de un celebru bucătar

Urmatorul Articol

Oladii pufoase pe bază de chefir: Un mic dejun perfect

Articole Similare

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă
Desert ca la mama acasă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

6 august 2019
Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie
Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

5 august 2019
Budincă de cartofi cu unt și parmezan
Rețete românești

Budincă de cartofi cu unt și parmezan

2 august 2019
Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

1 august 2019
Ghiveci de legume cu piept de pui
Rețete românești

Ghiveci de legume cu piept de pui

1 august 2019
Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

21 ianuarie 2019
Urmatorul Articol
Alivenci moldovenești, pufoase, fragede și delicioase

Oladii pufoase pe bază de chefir: Un mic dejun perfect

Vremea

Articole Populare

  • Prăpăd în Romania. E jale ce se intampla acum : S-a abătut potopul!

    Prăpăd în Romania. E jale ce se intampla acum : S-a abătut potopul!

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Edi a murit în valurile mării. Avea doar 25 de ani și toată viaţa înainte. Urma să se căsătorească. Greşeala majoră pe care a făcut-o

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Cine e, de fapt, artista care s-a sinucis la Lacul Morii. Ultimul ei mesaj e înfiorător

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Vestea tristă a dimineții. Oana Lis a anunțat:

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Vouchere alimente 2022. Anunţul făcut de Kaufland pentru cei care primesc tichete sociale

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici