Am aflat rețeta celei mai bune ciorbe de perișoare de post de la vecina mea. Nu m-am gandit nicio secunda ca poate fi atat de gustoasa fara carne. Merita mancata pe toata perioada postului. Foarte sanatoasa si aromata!

Daca esti in perioada postului si doresti sa prepari  un fel de mancare traditional facut de obicei cu un anumit tip de carne, exista numeroase solutii pentru a te bucura de aceeasi savoare, consistenta si gust, trebuie doar sa fii inventiv si sa fii dispus sa experimentezi in propria bucatarie. Ciorba de perisoare este un fel de mancare delicios, dar din pacate toate retetele traditionale care explica modul de preparare al acestei ciorbe presupun folosirea fie a carnii de vita, porc, curcan sau pui. Din fericire, bucatarii care gatesc mancare cu specific vegetarian sau vegan au refacut acest preparat folosind doar elemente vegetale, iar rezultatul a fost o ciorba delicioasa, sanatoasa, saraca in calorii si grasimi, perfecta cu orice ocazie si foarte usor de preparat.

Pentru a pregati ciorba de perisoare vegetariana ai nevoie de: 2 morcovi mari, un pastarnac, o radacina de patrunjel, o jumatate de bucata de telina, un ardei rosu gras, o ceapa de marime medie, zeama de lamaie sau bors dupa preferinte, frunze de leustean si de patrunjel pentru gust si culoare. Pentru perisoare vei avea nevoie de: 2 cepe mari, 100 de grame orez alb sau basmati, 100 grame de granule de soia fiarta, 3 linguri de seminte de in macinate, 4 linguri de fulgi de ovaz (ii gasesti in comert sau poti macina ovazul in rasnita de cafea), 2-4 linguri de faina de grau, si condimente dupa gust (sare si piper).

Pasii sunt: caleste pastarnacul, telina si morcovii taiate in cubulete in putin ulei de floarea-soarelui. Intr-o oala de 3-5 litrii pune ceapa intreaga si ardeiul, sare si adauga legumele calite. Lasa sa fiarba iar dupa 30 de minute adauga zeama de lamaie sau bors pentru a-i da un gust acrisor. Perisoarele se prepara astfel: caleste cepele tocate marunt la care adaugi orezul spalat si lasa totul la foc. Adauga restul ingredientelor: granulele de soia si faina, impreuna cu condimentele. Formeaza din acest amestec perisoarele si fierbele in apa cu sare, iar apoi pune-le in supa de legume pregatita anterior.

Vei avea parte d eo ciorba de perisoara foarte gustoasa si astfel nu vei simti niciun efort alimentar in perioada postului.

Pofta buna!

Sursa: stireazilei.net

Vezi reteta pentru ciorba de conopida cu cartofi:

Ingrediente:

2 buchete de conopida, 3 morcovi medii, 2 cepe medii, 4 cartofi medii, 1 ardei gras mediu, 1 țelină (rădăcină), 1 rădăcină de pătrunjel, 30 ml. ulei vegetal, busuioc, 1 legatura de marar, sare și piper oțet sau zeamă de lămâie pentru înăcrit (se poate înăcri și cu borș, dacă preferați)

Mod de preparare:
Conopida se taie in bucatele mai mici si se lasa la fiert 10 minute (nu este nevoie maimult, o scoatem pe o farfurie, si adaugam restul legumelor taiate cubulete, respectiv rondele (morcovii). Cand au fiert, adaugam sare si piper dupa gust, busuioc, si zeama de varza sau zeama de lamaie. Daca folositi bors sau zeama de varza trebuie fierte in prealabil).
Cand ciorba prinde o consistenta medie si cartofii incep sa lase o culaore alba zemii, se adauga verdeata si se acopera cu un capac 10 minute pentru a se combina aromele. O reteta simpla si foarte asnatoasa pentru post.
Pofta buna tuturor!

Vezi si reteta pentru supa de brocoli. O sursa foarte buna pentru detoxifierea organismului

Supele si ciorbele ne hidrateaza corpul si ni-l detoxifica fara nicio indoiala, Astazi iti recomandam o supa foarte buna care te va ajuta sa iti cureti organismul dupa toata alimentatia grea din timpul sarbatorilor.

Supa este remediul natural folosit de bunicii noștri pentru a restabili echilibrul organismului. În trecut, un bol mare de supă era suficient pentru a trata o răceală puternică, iar acest lucru nu este deloc de mirare, ținând cont de substanțele nutritive pe care aceasta le conține.

La un anumit interval de timp, corpul uman are nevoie de o detoxifiere completă, pentru a elimina substanțele nocive și a ajuta organismul să funcționeze mai bine. Pe lângă deja celebra detoxifere cu sucuri, putem apela cu încredere și la detoxifierea cu supă.

Acest tip de detoxifiere presupune ca pentru o perioadă de 3 zile să se consume doar supă. Acest regim trebuie ținut treptat, pentru a nu afecta buna funcționare a organismului. Mai exact, în prima lună se începe cu o singură zi de detoxifiere, urmând ca numărul acestora să crească ulterior, până se ajunge la 3 zile de regim.

Iata cum se prepara supa de brocoli: 2 buchetele de brocoli, 1 radacina medie de telina taiata bucatele,, 1 ceapa tocata marunt, 1 ceasca de spanac, 2 morcovi taiati fin si lung, 1 cana de bulion, ½ linguriță de sare de mare, Suc de la ½ lămâie, 2 linguri de ulei de nucă de cocos.

Mod de preparare:

Pentru a începe, trebuie să încălziți uleiul de nucă de cocos într-o oală și apoi adăugați ceapa, morcovii, telina și broccoli. Gatiti timp de 5 minute si amestecati ocazional. Adaugati bulionul, fierbeti supa timp de 5 minute, pana se inmoaie legumele. Se amesteca pentru o textura uniforma si cremoasa.

Avantajele supei de detoxifiere:

Supele sunt cunoscute a fi un mare detoxifier, pe lângă menținerea corpului plin de nutrienți, vitamine și minerale. Detoxifierea organismului va crește automat performanța ficatului, intestinului, rinichilor, sistemului limfatic, plămânilor și a pielii.

Această curățare permite de asemenea organismului să absoarbă acizi grași și aminoacizi care ameliorează digestia și stimulează sistemul imunitar.

Unele dintre proprietățile care aduc supa corpului sunt: reduce inflamația, crește energia, previne bolile, controlează zahărul din sânge, asigură întinerirea celulelor, pierderea în greutate și pielea frumoasa

Exit mobile version