Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Amandină cu glazură findantă, rețeta originală de la cofetăria mătușii mele! Este delicioasă

Amandină cu glazură findantă, rețeta originală de la cofetăria mătușii mele! Este delicioasă

Amandina este prajitura preferata a familiei, de aceea m-am specializat sa o prepar acasa. Vreau sa va marturisesc ca este cea mai buna pe care am mancat-o pentru ca este o reteta pe care am primit-o cadou de la matusa mea care detine o cofetarie.

Ingrediente pentru blat :

6 ouă, 10 linguri zahăr, 3 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 10 linguri făină albă , 1 plic praf de copt, 3 linguri cacao neagră.

  • Situație tensionată la frontieră: autoritățile au activat toate structurile operative
  • Semnul de alarmă al cancerului de colon pe care nu trebuie să îl ignori. Când e cazul să mergi urgent la medic
  • Românii primesc încă o zi liberă! Decizia tocmai a fost anunțată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingrediente pentru cremă :

1 ou, 5 linguri zahăr, 100 ml lapte, 2 linguri cacao neagră, o lingurită esentă de vanilie, o lingură esentă de rom, 300 gr unt.

  • Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030
  • Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
  • Secretul Tulburător din Spatele Vacanțelor de Familie: Ce Se Ascunde sub Banala Tradiție
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Ingrediente pentru insiropat: 150 ml sirop pentru torturi.

Ingrediente pentru fondant : 500 g zahăr, 200 ml apă, 100g sirop de glucoză ( sau sirop de porumb) , o lingurită de cacao

Alte obiecte necesare: un bol adanc de inox, un termometru de bucătări

Mod de preparare:

Prepararea blatului: Se bat spumă albusurile cu zahărul până se obtine o spumă tare. Separat mixăm gălbenusurile cu sarea, vanilia si uleiul. Gălbenusurile mixate se amestecă usor cu albusurile bătute si făina amestecată cu praful de copt si cacao. Se incorporează bine toate ingredientele.

Compozitia obtinută se pune intr-o formă cu diamentrul 30cm×20cm, tapetată cu hârtie de copt si se introduce in cuptorul incălzit la 180 C. Se lasă la copt circa 20 min, se lasă să se răcescă complet apoi se taie in două foi.

Preparare Cremei: Se mixează oul cu zahărul, laptele si cacaoa. Compozitia obtinută se pune pe foc amestecând continu. Când incepe să se ingroase se adaugă untul, esenta de vanilie si de rom, se ametecă bine, se ia de pe foc si se pune la răcit.

Prepararea fondantului. Bolul de inox se pune in congelator să fie cat mai rece. Intr-o oală punem la fiert zahărul, glucoza si apa. Se pun la fiert la foc mic si se lasă să fiarbă, fără să se amestece in oală, pană se ingroasă siropul.

Dacă se adună spumă la suprafata siropului, aceasta se ia cu o spumieră. Se măsoara temperatura din oală, aceasta trebuie să aibă cam 112 °C. Compozitia fiartă se transferă in bolul tinut la congelator , se asteaptă să ajungă la temperatura de 70˚C si se mixează pană compozitia se albeste si devine consistentă.

Dacă doriti să o colorati, inainte de mixare se adaugă cacaoa ,se mixează si se toarnă imediat peste amandină fiindcă se intăreste repede.

Asamblarea prăjiturii

Intr-o tavă se asează prima foaie de blat si se insiropează. Se adaugă crema si se intinde in strat uniform. Se asează a doua foaie de blat , se insiropează si se presează usor.
Se indepărtează marginile prăjiturii apoi se adaugă un strat fin de cremă.

Ciocolata se pune la topit intr-un vas pe baie de abur si se amestecă bine cu ulei.
Fiecare prăjitură se glazurează cu fondant , se pune pe hârtii speciale si se decorează cu o avelină din cremă. Prăjitura se tine la rece pentru 1 oră.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Sursa:gustoase.net

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Supă de somon cu cartofi și mărar, o rețetă delicioasă care nu se uită așa ușor!

Supă de somon cu cartofi și mărar, o rețetă delicioasă care nu se uită așa ușor!

Salată de vinete cu pastă de susan, un preparat extrem de gustos și sănătos pentru perioada postului Perfectă pentru orice masă a zilei

Salată de vinete cu pastă de susan, un preparat extrem de gustos și sănătos pentru perioada postului Perfectă pentru orice masă a zilei

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Misterele obiectelor găsite prin casă
Actualitate

Misterele obiectelor găsite prin casă

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
Actualitate

Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”

Citeste mai multDetails
Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
Actualitate

Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă

Citeste mai multDetails
Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan
Actualitate

Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan

Citeste mai multDetails
Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:
Generale

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Citeste mai multDetails
„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
Generale

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact