Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ardei copți cu usturoi și pătrunjel, cea mai bună rețetă pe care o poți face în această toamnă!

Ardei copți cu usturoi și pătrunjel, cea mai bună rețetă pe care o poți face în această toamnă!

Pentru că a sosit toamna, este timpul să pregătim bunătăți pentru cămara magică care va bucura toată familia în timpul iernii, de sărbători și ori de cate ori vor avea poftă de ceva bun. Astăzi te voi învăța cum să prepari ardeii copți cu usturoi și pătrunjel, o garnitură ce va completa preparatele din carne și nu numai. Dacă îți place să pregătești legume pentru iarnă, îți recomand cu drag această rețetă! Nu durează mult, dar rezultatul este de nota 20!

Un alt secret pentru cei mai savurosi ardei copti este sa coacem cat mai bine ardeii, pentru a pastra cat mai intact gustul acela de fum. Pentru a putea fi pastrate cat mai multa vreme, borcanele trebuie sa fie bine spalate si uscate in cuptor, acest procedeu ajutand la uciderea bacteriilor ce ar putea contribui la alterarea conservelor.

Ingrediente: ardei kapia, ulei, otet, zahar, sare grunjoasa, patrunjel, usturoi

  • Descoperire șocantă lângă trupul medicului găsit fără viață în camera de gardă – ce ținea în mână Ștefania Szabo
  • „A fost otrăvită!” Dezvăluiri cutremurătoare după moartea Ștefaniei Szabo! Ce a ieșit la iveală la doar câteva ore după ce doctorița a fost găsită fără viață în camera de gardă
  • Ultimă oră: Rezultate neașteptate în autopsia doctoriței Ștefania Szabo – detaliul care schimbă totul
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:

Spalam ardeii, ii lasam la scurs apoi ii coacem pe o tabla, pe un grill sau in cuptor.
Ii coacem pe toate partile pana cand pielita se va innegri.
Ii punem intr-un vas, presaram saregrunjoasa si ii acoperim cu un prosop de bucatarie. Ii lasam sa se abureasca si cand se vor raci se vor curata foarte usor.
Curatam ardeii de pielita, ii desfacem fasii si indepartam cotoarele si semintele. Pastrati sucul pe care si-l vor lasa ardeii.
Curatam usturoiul si il taiem felii. Patrunjelul il curatam de pe codite. Vom aseza in borcane un strat de ardei, deasupra presaram patunjelul si cateva felii de usturoi, si tot asa pana borcanul este aproape plin. Ardeii nu trebuie indesati in borcane si trebuie lasat si putin loc deasupra.
Vom pune in fiecare borcan un praf de sare, o lingurita de zahar, 50 ml otet si sucul pe care si l-au lasat ardeii. Completam cu Unisol, din ulei de prima presa
Infiletam bine capacele si le depozitam in camara la loc intunecat si racoros.

 

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Donald Trump explică decizia de reducere a trupelor americane din România: „Nu e mare lucru”. Pentagonul confirmă „realinierea strategică” a forțelor din Europa
  • Rusia avertizează Uniunea Europeană: „Orice confiscare de active va avea un răspuns dureros”
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Vezi și rețeta pentru Dulceața de ardei kapia:

Până în urmă cu puâin timp nu știam de existența acestei rețete, și anume de dulceață de ardei kapia, dar după ce am gustat la un eveniment m-am apucat să caut rețete pe internet, iar aceasta m-a convins! Este foarte gustoasă și are un gust deosebit pe care trebuie să îl încerci.

Ingrediente: 1,5 kg ardei capia, 1 kg zahar, 500 ml otet de mere, 2-3 ardei iuti rosii

Mod de preparare:

Spalam ardeii.Ii curatam de cotoare si ii taiem in doua. Curatam si ardeii iuti de seminte. Cantitatea ardeilor iuti e variabila in functie de cat de picanta va doriti sa faceti dulceata.Dam la robot compozitia. Daca doriti puteti taia ardeii cubulete, mie mi-a fost mai comod astfel. In mod normal ardeii iuti ar fi trebuit adaugati la final, eu i-am adaugat insa acum si pe ei. Punem intr-un vas, la foc mic, otetul, zaharul si ardeii. Fierbem pana cand se leaga siropul. Facem proba intocmai ca la dulceata de fructe, scoatem cu lingurita pe o farfuriuta un strop de dulceata si daca ramane ca un bob de roua inseamna ca este gata, daca se imprastie mai trebuie fiarta.
Gustati si daca considerati ca nu e suficient de picanta mai adaugati ardei iuti si dati intr-un clocot. Turnam dulceata fierbinte in borcanele curate si bine uscate si infiletam bine capacele.O dulceata dulce picanta perfecta in compania unei fripturi!

Sursa:caietulcuretete.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Șnițele din foi de varză umplute cu cașcaval

Șnițele din foi de varză umplute cu cașcaval

Șnițele din foi de varză umplute cu cașcaval

Tocăniță delicioasă cu cartofi și varză

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
Actualitate

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă

Citeste mai multDetails
Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
Actualitate

Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020

Citeste mai multDetails
Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale
Actualitate

Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale

Citeste mai multDetails
Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului
Actualitate

Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”
Actualitate

Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact