Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ardei la cuptor umpluți cu quinoa și legume în sos de roșii

Ardei la cuptor umpluți cu quinoa și legume în sos de roșii

Ardeii umpluti cu legume sunt o varianta delicioasa si mult mai sanatoasa decat cei umpluti cu carne tocata. Sunt preferati de persoanele car enu consuma carne sau de cei care tin post. Sunt foarte gustosi, plini de vitamine si satiosi.
Ingrediente : 1 kg de ardei grasi galbeni (se pot pune orice culoare), 1 cana de quinoa fiarta (1/3 cana de quinoa uscata), 2 cani ciuperci champignon,1 dovlecel zucchini,  1 ceapa rosie, 10 catei de usturoi, 3 linguri ulei de maasline, 350 ml suc de rosii, 1 kg rosii
– Patrunjel tocat

Mod de preparare:

Curatam ardeii de cotor si seminte si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem 10 minute. Tocam ceapa si usturoiul si le calim intr-o tigaie in 2 linguri de ulei de masline, apoi adaugam ciupercile tocate si cubulete de dovlecel, condimentam cu sare si piper dupa gust. Turnam sucul de rosii, iar dupa 15 minute adaugam quinoa fiarta. Umplem ardeii cu acest amestec si deasupra adaugam cate un capac de rosie. Ii coacem 30 de minute, pana se rumenesc frumos. Servim cu patrunjel tocat (dupa preferinta).

  • Poziția în care dormi îți poate spune mai multe despre tine decât crezi
  • Alertă sanitară: un medicament pentru tensiune, retras de pe piață din cauza unei substanțe cu risc cancerigen – informații importante pentru pacienții români
  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

CITESTE si:

Cum se prepara mancarica de cartofi cu ardei:

Mâncărică de cartofi cu ardei și pătrunjel

Printre cele mai simple mâncăruri de post putem introduce şi mâncarea de cartofi, care se prepară foarte uşor.

  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
  • Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Ingrediente: 1 kg cartofi, 4 linguri pastă tomate, 1 lingură ulei, 1 ardei gras, 2 morcovi medii, 2 cepe medii, patrunjel, dafin, sare, piper.
Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei, la foc mic. Se adaugă puţină apă, după ce s-a prăjit puţin. Se taie ardeiul mărunt şi se adaugă peste ceapă. Următorii paşi pentru cele mai simple mâncăruri de post: mâncare de cartofi. Se curăţă cartofii şi morcovii, se taie bucăţele şi se pun în cratiţa cu ceapă, se adaugă apă caldă, sare, piper şi o foaie de dafin şi se fierb acoperit, la foc mic, până când apa scade. Când sunt aproape fierte toate legumele se adaugă pasta de tomate şi se lasă să mai fiarbă 10 minute. La sfârşit se adaugă pătrunjel tocat. Poftă bună!

Vezi și rețeta pentru mâncare de rădăcinoase cu roșii și spanac:

A venit toamna, iar într-o zi friguroasă te poţi încălzi cu o mâncare de rădăcinoase cu roşii şi spanac, o reţetă de post pe care am pregătit-o special pentru tine în această perioadă.Dacă ai câteva rădăcinoase prin frigider (fie că e vorba de ţelină, morcovi, pătrunjel ori păstârnac) nişte cartofi şi gulii în cămară, poţi prepara această reţetă delicioasă. restul ingredientelor le vei descoperi în reţeta noastră.

Ingrediente:

1,5 kg de mix format din gulie, cartofi, ţelină, morcovi, păstârnac,rădăcină de pătrunjel tăiate bucăţi, 1 căpăţână usturoi, cu căţeii curăţaţi, 6 linguri ulei măsline, sare, 1/2 cană ceapă tocată, 1 lingură bulion, 1 cutie roşii fără pieliţă şi tocate, 2 căni frunze spanac tocate, 1 linguriţă oregano, piper

Mod de preparare:

Încingi cuptorul. Amesteci toate legumele într-o tavă, pui şi căţeii de usturoi, 3 linguri de ulei. Presari sare. Amesteci bine. Laşi la rumenit în cuptor 45 de minute (la jumătatea timpului, le mai amesteci odată).
Între timp, încingi într-o cratiţă restul de ulei, la flacără medie. Când uleiul este încins, adaugi ceapa şi o sotezi. Torni bulionul şi mai laşi un minut pe foc.
Torni cutia cu roşii în cratiţă. Amesteci bine şi presari oregano pe deasupra. Laşi să fiarbă, dai focul la minimum. Acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă.
Când legumele sunt gata (trebuie să fie rumenite pe margine şi furculiţa trebuie să pătrundă uşor), le scoţi din cuptor. Adaugi spanacul în cratiţă peste roşii. Laşi pe foc 5 minute şi amesteci apoi cu legumele din tavă. Asezonezi cu sare şi piper.

Sursa:clickpoftabuna.ro

Vezi si reteta pentru tocanita de ghebe:

Tocanita de ghebe este o mancare delicioasa de post si nu numai care iti va asigura o masa consistenta si sanatoasa pe parcursul unei zile. Se prepara usor, este perfecta in acest sezon si o poti combina cu garnituri precum mamaliguta, piureu, orez,  care sa ii puna si mai mult in valoare aroma.

Ingrediente tocanita de ghebe:

2 kg ghebe, 1 ardei gras, 1 ceapa rosie, 2 catei usturoi, 3 linguri ulei, 3 linguri sos rosii, sare, piper
patrunjel verde

Mod de preparare tocanita de ghebe:

Pregatim mai intai ciupercile. Celor mai batrane le indepartam codita fiiindca este lemnoasa, cele tinere vor ramane cu tot cu codita. Le spalam in cateva ape dupa care le vom opari in apa clocotita.
Le scoatem la scurs intr-o sita,
Intr-un vas incingem uleiul si punem ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cuburi. Cand se inmoaie usor adaugam usturoiul pisat si il lasam sa isi elibereze aroma.
Adaugam ciupercile scurse amstecam si lasam circa jumatate de minut .
Adaugam apa cat sa le acopere si asezonam cu sare si piper. Lasam sa fiarba la foc mic.
Cand apa incepe sa scada adaugam sosul de rosii. Lasam la fiert pana capata consistenta unei tocanite. Adaugam patrunjelul verde tocat marunt. Daca nu are consistenta potrivita puteti face un rantas si faina.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

4 persoane mănâncă pe săturate din această specialitate care se prepară din 4 ingrediente. Rețeta este foarte ușoară și rapidă

4 persoane mănâncă pe săturate din această specialitate care se prepară din 4 ingrediente. Rețeta este foarte ușoară și rapidă

Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?
Actualitate

Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?

Citeste mai multDetails
Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
Actualitate

Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:
Actualitate

Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
Actualitate

Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact