miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Rețete internaționale » Brioșele dovleac, sărbătorește Halloween cu un preparat delicios!

Brioșele dovleac, sărbătorește Halloween cu un preparat delicios!

in Rețete internaționale, Specialități
Brioșele dovleac, sărbătorește Halloween cu un preparat delicios!

Briosele preparate de Halloween trebuie sa respecte o reteta stricta: sa fie gustoase, sanatoase si neaparat „costumate” special pentru aceasta ocazie. Indiferent ca le cumparati de-a gata sau ca le preparati in familie, punand cuptorul la „munca” asidua in preajma noptii de 31 octombrie, este important sa fiti inarmati cu creme, coloranti alimentari si ingrediente cu care sa le decorati in cele mai simpatice, dar si infricosatoare moduri!

Briose-dovleac de Halloween

Vezi și...

Kebab de pui la cuptor, nu te mai saturi de el! O idee delicioasă pentru toți pofticioșii!

Kebab de pui la cuptor, nu te mai saturi de el! O idee delicioasă pentru toți pofticioșii!

Rulada care va face furori de Paște. Cum se prepară această ruladă delicioasă cu carne și ouă

Rulada care va face furori de Paște. Cum se prepară această ruladă delicioasă cu carne și ouă

Prepara briosele dupa reteta preferata a familiei, lasa-le sa se raceasca, apoi imbraca-le intr-o glazura portocalie, pentru a incepe transformarea lor in cei mai gustosi dovleci de Halloween. Infige-le cate o migdala pe post de coada, pune-le doi ochi din bomboane de ciocolata si creeaza-le gura din bomboane colorate sau de cacao.

Briose cu lumanarele decorative

Transforma fiecare briosa intr-un fel de minitort. Cumpara lumanari mici din comert, in diferite forme si figurine specifice Halloweenului si infige-le in fiecare briosa. Este cel mai simplu mod de a decora deserturile pentru aceasta sarbatoare speciala. Aranjeaza-le pe un platou si strecoara printre ele paianjeni de jucarie, schelete si alte simboluri de plastic sau din silicon, pentru un efect mai „dramatic”.

Briose – palarii de vrajitoare

Transforma fiecare briosa intr-o palarie de vrajitoare, cu ajutorul glazurii si ciocolatei. Coloreaza glazura in portocaliu si acopera fiecare briosa cu ea. Topeste ciocolata, apoi toarn-o pe o hartie de copt, astfel incat sa redai formele unor minipalarii de vrajitoare. Lasa-le sa se intareasca. Dezlipeste-le, orneaza-le cu glazura portocalie la baza si apoi infige-le in glazura de la fiecare briosa.

 

Briose morminte

 

Daca vreti sa oferiti un aer cu adevarat sumbru acestor deserturi, atunci pudrati-le bine cu cacao si creati din ciocolata alba si neagra cruci sau placi pe care sa scrieti cu creioane alimentare RIP sau sa desenati simboluri oculte pe ele. Infigeti-le apoi la marginea fiecarei briose si asezati-le pe un platou.

Briose cu panze de paianjeni

 

Paianjenii, unele dintre cele mai populare simboluri ale sarbatorii de Halloween, isi pot face si ei loc printre decoratiunile cu care ornezi briosele. Ai nevoie doar de o glazura alba cu care sa imbraci suprafata brioselor si de un creion alimentar negru (cu glazura din zahar si colorant alimentar). Tot ce trebuie sa faci este sa desenezi suprafata alba cu o panza de paianjen, apoi sa infigi niste paianjeni mici de jucarie in fiecare.

Briose cu schelete

Briosele pe care le prepari de Halloween pot lua chipul unor schelete simpatice cu ajutorul tablitelor din ciocolata alba. Topeste ciocolata si toarna, cat este calda, pe o foaie de copt in forme mici si rotunde. Dupa ce s-a intarit, deseneaza fiecare placuta cu chipul unui schelete. Infige-le, pe rand in toate briosele acoperite in prealabil cu un strat generos de frisca.

Briose fantome

 

Fantomele nu trebuie sa lipseasca dintre decoratiunile cu care ornezi briosele. Poti modela simpaticele decoratiuni din putin martipan alb. Ochii ii poti improviza din 2 bomboane mici de ciocolata. Monteaza fantomele deasupra fiecarei briose, apoi asaza-le pe un platou.

 

Briose creier

 

Un alt mod de simplu de a decora briosele in specificul sarbatorii de Halloween este sa le transformi in cranii cu creierul „la vedere”. Deseneaza ambalajele de hartie cu diverse chipuri. Pune frisca intr-un pos si decoreaza suprafata brioselor cu circumvolutiunile specifice creierului.

Briose pisicute

 

Nu toate gustarile sau preparatele de Halloween trebuie sa fie inspaimatatoare. Poti opta si pentru decorararea brioselor cu pisicute, folosind ciocolata si creioane alimentare colorate.

 

Briose mumii

Briosele cu ciocolata se pot transforma, cu usurinta, in cele mai savuroase mumii, cu ajutorul catorva bomboane colorate si al martipanului. Taie martipan alb fasii late de 0.5 cm si decoreaza suprafata brioselor cu ele. Pune-le in aceeasi directie si nu le suprapune. Este important sa se vada si aluatul brioselor printre fasii. Monteaza bomboane colorate pe post de ochi.

Briose cu insecte

Acopera suprafata brioselor cu glazura de diferite culori. Inarmeaza-te cu cat mai multe bomboane colorate, dar si cu un creion alimentar de culoare maronie sau neagra. Pune cate 2-3 bomboane de diferite nuante pe fiecare briosa. Cu ajutorul creionului, traseaza 3-4 picioare pe fiecare parte a bomboanelor pentru a le transforma in mici gargarite sau insecte.

Sursa: copilul.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Pârjoale delicioase cu cașcaval și conopidă. O rețetă perfectă pentru micul dejun

Urmatorul Articol

Onion Bhaji-Chifteluțe indiene de post cu ceapă

Articole Similare

Găluște din iaurt gratinate la cuptor
Rețete românești

Găluște din iaurt gratinate la cuptor

Care sunt condimentele care se combină perfect cu carnea de pui și sunt foarte sănătoase!
Sănătate

Care sunt condimentele care se combină perfect cu carnea de pui și sunt foarte sănătoase!

Secretele celui mai bun gulaș unguresc
Rețete internaționale

Secretele celui mai bun gulaș unguresc

Cum se fac cele mai bune langoși cu cremă de urdă și mărar. Ți se topesc în gură
Rețete românești

Cum se fac cele mai bune langoși cu cremă de urdă și mărar. Ți se topesc în gură

Ciorbă moldovenească cu pui, șofran și legume de primăvară. Cu siguranță cea mai bună pe care am mâncat-o până acum
Fel principal

Ciorbă moldovenească cu pui, șofran și legume de primăvară. Cu siguranță cea mai bună pe care am mâncat-o până acum

Maioneză de post, gata în 5 minute! Este foarte sănătoasă și nu îți dai seama că nu este cu ou. O poți consuma cu salate, legume și pe pâine
Preparate de post

Maioneză de post, gata în 5 minute! Este foarte sănătoasă și nu îți dai seama că nu este cu ou. O poți consuma cu salate, legume și pe pâine

Urmatorul Articol
Onion Bhaji-Chifteluțe indiene de post cu ceapă

Onion Bhaji-Chifteluțe indiene de post cu ceapă

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version