Ingrediente: 8- 10 cartofi medii, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 2 piepti de pui taiati în bucăți mici, ulei de măsline, sare și piper, un vârf de nucșoară, 3 ouă
25 ml de smanatana pentru gatit, 1 legatura de patrunjel, 100 grame de branza rasa (telemea de vaca)
Mod de preparare: Fierbeti cartofii si tăiați-i în cuburi. Caliti cuburile de cartofi intr-o tigaie. Preîncălzi ti cuptorul la 190 ° C.
Gatiti bucatelele de pui intr-o tigaie cu ulei de masline.Se caleste ceapa în aceasi tigaie. Într-un vas puneți jumătate din cartofi, jumătate din ceapă și jumătate din usturoi. Acoperiți cu jumătate din pui și asezonati cu brânză rasa. Repetați operațiunea si adaugati sarea și piperul.
Bateti ouale cu smantana proaspata si patrunjelul tocat Sare, piper si adaugati putin nucsoara.
Turnati amestecul deasupra continutului de cartofi.
Se presara patrunjelul tocatin momentul servirii. Se poate servi si cu marar tocat, dupa preferinta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut, arata-le si prietenilor reteta!
Vezi si reteta pentru chiftelute din cartofi:
Delicioasele Chiftele din cartofi sunt savuroase, satioase si foarte usor de preparat. Se pot servi ca si aperitive alaturi de diverse dip-uri, dar si ca fel principal de mancare alaturi de o friptura preparata la gratar si o salata verde simpla.
Ingrediente Chiftele din cartofi:500 grame cartofi, 1 ou batut, 2 linguri amidon de porumb sau faina,2 fire ceapa verde tocate marunt sau o ceapă uscata, 1 legatura patrunel proaspat tocat, 1 legatura marar proaspat tocat, 3 catei de usturoi, 1/2 lingurita nucsoara macinata,Sare,Piper,Ulei pentru prajit
Mod de Preparare Chiftele din cartofi:
Fierbeti cartofii in coaja, apoi lasati-i sa se raceasca complet, cutatati-i de coaja si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mici.Puneti cartofii rasi intr-un castron mare.Adaugati peste acestia oul batut, ceapa verde tocata marunt, patrunjelul, mararul, amidonul de porumb, sarea, usturoiul pisat, nucsoara macinata si piperul.
Mixati bine ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.Din aluatul obtinut formati 6 chiftele de cartofi (daca aluatul este prea moale mai adaugati o lingura amidon sau faina).Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta.Prajiti chiftele din cartofi la foc mic cateva minute pe fiecare parte.
Scoateti chiftelele pe un platou pe care ati pus un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime.Serviti chiftelele de cartofi calde.
Sursa:www.agendautila.ro
Vezi si reteta pentru tocanita de cartofi:
Printre cele mai simple si delicioase mâncăruri de post putem introduce şi mâncarea de cartofi, care se prepară foarte uşor.
Ingrediente: 1 kg cartofi, 4 linguri pastă tomate, 1 lingură ulei, 1 ardei gras, 2 morcovi medii, 2 cepe medii, patrunjel, dafin, sare, piper.
Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei, la foc mic. Se adaugă puţină apă, după ce s-a prăjit puţin. Se taie ardeiul mărunt şi se adaugă peste ceapă. Următorii paşi pentru cele mai simple mâncăruri de post: mâncare de cartofi. Se curăţă cartofii şi morcovii, se taie bucăţele şi se pun în cratiţa cu ceapă, se adaugă apă caldă, sare, piper şi o foaie de dafin şi se fierb acoperit, la foc mic, până când apa scade. Când sunt aproape fierte toate legumele se adaugă pasta de tomate şi se lasă să mai fiarbă 10 minute. La sfârşit se adaugă pătrunjel tocat. Poftă bună!