Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cât timp se fierb sarmalele în foi de varză murată – Secretul pentru a ieși delicioase

Cât timp se fierb sarmalele în foi de varză murată – Secretul pentru a ieși delicioase

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele festive ale românilor, asociate cu bucuria Crăciunului și a Paștelui.

Durata de fierbere a acestora variază în funcție de tipul de carne folosit și de metoda de preparare, iar secretul constă în gătirea la foc mic și alegerea unui vas potrivit.

Sarmalele în foi de varză murată sunt o delicatesă specifică sărbătorilor, dar se pot savura cu aceeași plăcere în orice moment al anului.

  • Poziția în care dormi îți poate spune mai multe despre tine decât crezi
  • Alertă sanitară: un medicament pentru tensiune, retras de pe piață din cauza unei substanțe cu risc cancerigen – informații importante pentru pacienții români
  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Un aspect esențial pentru sarmalele perfecte este proporția corectă de grăsime, indiferent de tipul de carne folosită, și asigurarea unui timp adecvat de fierbere.

Timpul de gătire depinde în mare măsură de tipul de carne utilizat în preparare. Sarmalele din carne de curcan vor fi gata cel mai rapid, în timp ce cele din carne de vită sau de porc necesită o perioadă mai îndelungată de gătire. Gătitul la foc mic reprezintă unul dintre secretele pentru a obține sarmale delicioase.

Alegerea vasului de gătit este la fel de importantă, fiind recomandate oalele din ceramică, lut sau fontă pentru rezultate optime. În cazul sarmalelor în foi de varză murată, se impune un timp de fierbere de cel puțin 2 ore, însă există și opțiunea de a le găti la cuptor pentru o aromă aparte.

  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
  • Pancreasul: rol, funcții și semne care indică probleme de sănătate
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Dacă vrei să încerci o rețetă tradițională de sarmale din carne de porc, poți îmbina aceste ingrediente cu pasiune și să urmezi cu atenție pașii pentru a te bucura de această delicioasă specialitate românească.

INGREDIENTE

500 g carne tocată de porc (cel puțin 30% grăsime)
75 g orez
1 ceapă
3 linguri ulei
sare
piper
cimbru uscat
mărar uscat
boia dulce
varză murată
200 ml suc de roșii
200 g afumătură (opțional)

MOD DE PREPARARE

Desfă foile de varză și lasă-le o jumătate de oră în apă rece, pentru a te asigura că varza nu este prea acră sau prea sărată. În acest caz, poate strica gustul sarmalelor.

Tocată mărunt ceapa și călește-o în ulei, cu puțină sare. Când ceapa a devenit translucidă, adaugă orezul spălat, piper, boia, cimbru și mărar uscat și mai călește timp de câteva minute. Lasă amestecul să se răcească, apoi adaugă-l peste carnea tocată.

Amestecă bine compoziția, după care poți prepara sarmalele. Adaugă o lingură de compoziție pe fiecare foaie de varză și rulează, având grijă să sigilezi capetele. Pune câteva foi de varză murată pe fundul vasului în care urmează să fierbi sarmalele, pentru ca acestea să nu se lipească.

Pune sarmalele pe straturi, lăsând un loc gol în mijloc. Acolo vei pune puțină varză tocată și afumătura, în cazul în care folosești. Aceasta va da un gust aparte sarmalelor. După ce le-ai așezat, pune sucul de roșii și completează cu apă, astfel încât sarmalele să fie acoperite complet de lichid. Pune deasupra câteva foi întregi de varză murată, după care sarmalele pot fi puse la foc.

Fierbe sarmalele la foc mic, timp de 2 ore, rotind vasul din când în când, pentru a nu se arde. Completează cu apă atunci când lichidul se evaporă. După 2 ore, poți pune sarmalele la cuptor pentru încă o jumătate de oră sau o oră, pentru a se rumeni.

Poftă bună!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ce sa faci de Sfantul Andrei chiar la prima ora a dimineții ca să ai noroc și belșug tot anul viitor

Ce sa faci de Sfantul Andrei chiar la prima ora a dimineții ca să ai noroc și belșug tot anul viitor

A îmbrăcat-o în rochie albă, cu o coroniță din flori naturale pe cap, exact cum și-a dorit. Gestul făcut de sora Ronei Hartner i-a impresionat pe toți cei prezenți. Detaliul care a atras privirile tuturor

A îmbrăcat-o în rochie albă, cu o coroniță din flori naturale pe cap, exact cum și-a dorit. Gestul făcut de sora Ronei Hartner i-a impresionat pe toți cei prezenți. Detaliul care a atras privirile tuturor

Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?
Actualitate

Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?

Citeste mai multDetails
Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
Actualitate

Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:
Actualitate

Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
Actualitate

Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact