Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cât timp se fierb sarmalele în foi de varză murată – Secretul pentru a ieși delicioase

Cât timp se fierb sarmalele în foi de varză murată – Secretul pentru a ieși delicioase

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele festive ale românilor, asociate cu bucuria Crăciunului și a Paștelui.

Durata de fierbere a acestora variază în funcție de tipul de carne folosit și de metoda de preparare, iar secretul constă în gătirea la foc mic și alegerea unui vas potrivit.

Sarmalele în foi de varză murată sunt o delicatesă specifică sărbătorilor, dar se pot savura cu aceeași plăcere în orice moment al anului.

  • Salariul surprinzător al unui jandarm român de 19 ani: Fluturașul care a stârnit reacții pe internet
  • Rezultate fără precedent în primul sondaj pentru turul 2. România, în fața unui moment istoric!
  • Previziunile Cristinei Demetrescu pentru turul 2 al alegerilor: Ce indică astrele
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Un aspect esențial pentru sarmalele perfecte este proporția corectă de grăsime, indiferent de tipul de carne folosită, și asigurarea unui timp adecvat de fierbere.

Timpul de gătire depinde în mare măsură de tipul de carne utilizat în preparare. Sarmalele din carne de curcan vor fi gata cel mai rapid, în timp ce cele din carne de vită sau de porc necesită o perioadă mai îndelungată de gătire. Gătitul la foc mic reprezintă unul dintre secretele pentru a obține sarmale delicioase.

Alegerea vasului de gătit este la fel de importantă, fiind recomandate oalele din ceramică, lut sau fontă pentru rezultate optime. În cazul sarmalelor în foi de varză murată, se impune un timp de fierbere de cel puțin 2 ore, însă există și opțiunea de a le găti la cuptor pentru o aromă aparte.

Dacă vrei să încerci o rețetă tradițională de sarmale din carne de porc, poți îmbina aceste ingrediente cu pasiune și să urmezi cu atenție pașii pentru a te bucura de această delicioasă specialitate românească.

INGREDIENTE

500 g carne tocată de porc (cel puțin 30% grăsime)
75 g orez
1 ceapă
3 linguri ulei
sare
piper
cimbru uscat
mărar uscat
boia dulce
varză murată
200 ml suc de roșii
200 g afumătură (opțional)

  • Sondaj INSCOP: Simion și Nicușor Dan, la o diferență de doar 4 procente înainte de turul 2. Prezența la vot ar putea depăși 60%
  • Sondaj surpriză înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale:
  • Fiul lui Ionel Ganea, în stare critică la Terapie Intensivă. Copilul de 2 ani, operat de urgență și menținut în comă indusă
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

MOD DE PREPARARE

Desfă foile de varză și lasă-le o jumătate de oră în apă rece, pentru a te asigura că varza nu este prea acră sau prea sărată. În acest caz, poate strica gustul sarmalelor.

Tocată mărunt ceapa și călește-o în ulei, cu puțină sare. Când ceapa a devenit translucidă, adaugă orezul spălat, piper, boia, cimbru și mărar uscat și mai călește timp de câteva minute. Lasă amestecul să se răcească, apoi adaugă-l peste carnea tocată.

Amestecă bine compoziția, după care poți prepara sarmalele. Adaugă o lingură de compoziție pe fiecare foaie de varză și rulează, având grijă să sigilezi capetele. Pune câteva foi de varză murată pe fundul vasului în care urmează să fierbi sarmalele, pentru ca acestea să nu se lipească.

Pune sarmalele pe straturi, lăsând un loc gol în mijloc. Acolo vei pune puțină varză tocată și afumătura, în cazul în care folosești. Aceasta va da un gust aparte sarmalelor. După ce le-ai așezat, pune sucul de roșii și completează cu apă, astfel încât sarmalele să fie acoperite complet de lichid. Pune deasupra câteva foi întregi de varză murată, după care sarmalele pot fi puse la foc.

Fierbe sarmalele la foc mic, timp de 2 ore, rotind vasul din când în când, pentru a nu se arde. Completează cu apă atunci când lichidul se evaporă. După 2 ore, poți pune sarmalele la cuptor pentru încă o jumătate de oră sau o oră, pentru a se rumeni.

Poftă bună!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ce sa faci de Sfantul Andrei chiar la prima ora a dimineții ca să ai noroc și belșug tot anul viitor

Ce sa faci de Sfantul Andrei chiar la prima ora a dimineții ca să ai noroc și belșug tot anul viitor

A îmbrăcat-o în rochie albă, cu o coroniță din flori naturale pe cap, exact cum și-a dorit. Gestul făcut de sora Ronei Hartner i-a impresionat pe toți cei prezenți. Detaliul care a atras privirile tuturor

A îmbrăcat-o în rochie albă, cu o coroniță din flori naturale pe cap, exact cum și-a dorit. Gestul făcut de sora Ronei Hartner i-a impresionat pe toți cei prezenți. Detaliul care a atras privirile tuturor

Sondaj surpriză înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale:
Actualitate

Sondaj surpriză înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale:

Citeste mai multDetails
Seva de smochin: Beneficii, utilizări și recomandări pentru sănătate și îngrijire
Actualitate

Seva de smochin: Beneficii, utilizări și recomandări pentru sănătate și îngrijire

Citeste mai multDetails
Confruntare militară gravă: zeci de morți și tensiuni la cel mai înalt nivel din ultimele două decenii
Actualitate

Confruntare militară gravă: zeci de morți și tensiuni la cel mai înalt nivel din ultimele două decenii

Citeste mai multDetails
Reforma pensiilor în România: Ce schimbări vin din 2025 și cum pot beneficia pensionarii de bilete de tratament balnear
Actualitate

Anunț important pentru pensionari: Ce se intampla dacă nu depun actele la timp

Citeste mai multDetails
Actualitate

Alegeri prezidențiale 2025: Urmează decizia CCR privind validarea primului tur

Citeste mai multDetails
ANPC a retras peste 5.000 de litri de ulei de măsline din magazine: probleme grave descoperite în urma controalelor
Actualitate

ANPC a retras peste 5.000 de litri de ulei de măsline din magazine: probleme grave descoperite în urma controalelor

Citeste mai multDetails
CCR a decis! Ce se intampla cu cererea de anulare a alegerilor
Actualitate

CCR a decis! Ce se intampla cu cererea de anulare a alegerilor

Citeste mai multDetails
Gigi Becali: „George Simion știa din martie că va fi în turul doi cu Nicușor Dan”
Actualitate

Gigi Becali: „George Simion știa din martie că va fi în turul doi cu Nicușor Dan”

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact