joi, 23 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Cea mai bună rețetă de pește pane. Cu asta nu poți da greș

Cea mai bună rețetă de pește pane. Cu asta nu poți da greș

in Fel principal, Tradiții
Cea mai bună rețetă de pește pane. Cu asta nu poți da greș

Pestele pane este unul dintre cele mai simple și mai gustoase moduri în care poți prepara peștele. Fie că este vorba de crap, caras, merluciu sau macrou, peștele pane este la fel de delicios.

De ce ai nevoie pentru pește pane:

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Papricaș de pui tradițional

Papricaș de pui tradițional

3 fileuri de cod (mai mari), 2 ouă de tara, făină, pesmet, sare

piper, ulei, pentru prăjit, 1 lămâie

Cum se prepară pește pane

Speli peștele, îl porționezi, îl usuci, îl dai cu sare și piper, după gust, și îl dai la frigider, cel puțin 1 oră.

Bați ouăle cu sare și piper, ai grijă cât presari, pentru că ai asezonat și feliile de pește. Se pune pe farfurii separate făină și pesmet. Treci fileurile prin făină, prin ouă, apoi prin pesmet și le prăjești până devin aurii în ulei încins. Îl servești cu felii de lămâie, orez sau piure. Dupa preferinta se poate consuma c salata sau mujdei. Nu va pot spune ce bun poate fi!

Ia vedeti si reteta pentru macroul in marinada, mananci pana nu mai poti:

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă a o prepara duminică când avem dezlegare la pește

Peștele la grătar este o modalitate simplă de a avea un fel de mâncare gustoasă si sanatoasa.
Macroul este delicios, sanatos si usor de pregatit. Ca sa nu mai mentionam ca este foarte abordabil la pret.Macroul la gratar sau cuptorProcesul de pregatire la gratar sau cuptor permite păstrarea gustului caracteristic și bogat al acestui pește gras. Astazi te invatam cum sa prepari macroul in marnada, un gust cu adevarat deosebit.
De ce ai nevoie: 4 bucati de macrou, suc de lamaie
Ingrediente entru marinada:2 lingurite de mustar, 3 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingurita de zahar brun, 2 lingurite de otet, doua prafuri de piper, sare, 1 lingurita de ardei cayenne (optional), coriandru zdrobit
Mod de preparare:

Macroul se curatata si se freaca cu sare, piper si lamaie, pe interior si exterior
Se prepara marinada unde se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o pasta.
Se lasa la frigider pentru a se intari 1 ora. Umpleti apoi macroul cu aceasta marinada. La sfarsit ungeti pe toata suprafata pielii pentru a-si lasa un gust extrem de bun si pentru a se combina aromele.
Asezati pestele pe gratarul incins. Pentru 7=10 minute pe fiecare parte sau la cuptor la 230 de grade C pentru 10 minute pe fiecare parte.
Veti obtin un peste delicios pe care il puteti servi cu garnitura preferata sau salata.
Pofta buna!

Vezi si reteta pentru macrou in sos de rosii:Macrou cu lămâie în sos de roșii

Sunt o împătimită a cărnii de pește, dar am o mică problemă: nu suport sa curat oasele, nu ma pricep si nu suport sa imbin placerea de a manca pestele cu chinul de a curata oasele. De mici, mama ne pregatea macrou, pentru ca avea putine oase, era mai rentabil la pret si gustos. Astazi ti-am pregatit o reteta delicioasa cu macrou in sos de rosii, sigur te vei linge pe degete de placere!

Ingrediente:4 bucati peste macrou, 4 linguri ulei, 1 bucata lamaie, 4 bucati rosii (pulpa pasata), piper si sare dupa gust, 150 ml apa, 1 lingurita amidon, 2-3 fire patrunjel, 1 bucata ceapa rosie.

Mod de preparare macrou cu lamaie:

Pestele se spala, se curata de intestine si se portioneaza in bucati potrivite. Lamaia se taie felii subtiri si se introduce in fiecare bucata de peste.Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei timp de 2-3 minute.
Adaugam pulpa de rosii si se continua fierberea maxim 10 minute.
Sosul obtinut se amesteca cu amidonul dizolvat in apa.Adaugam sare, piper dupa gust apoi il turnam intr-o tava.
Asezam bucatile de peste in sos si introducem tava in cuptorul preincalzit ( la 160C ) pentru 25-30 min. Se presara cu patrunjel maruntit si se serveste.

Pofta Buna!

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

De ce se mănâncă pește în Ziua de Florii și ce trebuie să facem astăzi pentru a avea spor în casă și a ne merge bine în tot ce facem

Urmatorul Articol

Cornulețe fragede cu nucă și gem, după rețeta bunicii. O bunătate chiar și pentru post.

Articole Similare

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Pulpe de pui cu sos a la grec, o bunătate demnă de o zi de vineri
Sănătate

Pulpe de pui cu sos a la grec, o bunătate demnă de o zi de vineri

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas
Fel principal

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

Urmatorul Articol
Cornulețe fragede cu nucă și gem, după rețeta bunicii. O bunătate chiar și pentru post.

Cornulețe fragede cu nucă și gem, după rețeta bunicii. O bunătate chiar și pentru post.

Vremea

Articole Populare

  • Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

    Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Chifteluțe mănăstirești de post, o rețetă absolut delicioasă și sănătoasă pentru întreg organismul

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Am aflat rețeta celei mai bune ciorbe de perișoare de post de la vecina mea. Nu m-am gandit nicio secunda ca poate fi atat de gustoasa fara carne. Merita mancata pe toata perioada postului. Foarte sanatoasa si aromata!

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Napi la cuptor, un deliciu pe care trebuie să îl încerci neapărat

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Razboi intre sotia lui Aurel Tamas si amanta artistului! Ce a facut Marieta cu disperare, pentru a-si aduce sotul inapoi:

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici