Slănina este un aperitiv delicios, cu o istorie foarte bogată. Pe parcursul a secole aceasta este pregătită de gospodine în condiții casnice.
Vă îndemnăm să renunțați la slănina afumată din comerț în favoarea unui deliciu de casă natural. Nici măcar nu veți avea nevoie pentru un aparat de afumat carnea. Din cele mai simple și accesibile ingrediente veți obține cea mai rumenă, aromată și delicioasă slănină.
Ingrediente:
-1 kg de slănină cu straturi de carne
-2 căpățâni de usturoi
-3 linguri de piper negru măcinat
PENTRU SARAMURĂ:
-coji de ceapă (2 mâini)
-5 prune uscate
-2 frunze de dafin
-200 g de sare
- Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
- Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
- Noi dezvăluiri în cazul fetiței de 2 ani care a murit la o clinică stomatologică din București. Părinții acuză: „Ne-au anunțat după o oră. Ambulanța a venit după o oră și jumătate”
-2 linguri de zahăr
-1 l de apă
Mod de preparare: 1. Într-o cratiță, amestecați toate ingredientele pentru saramură. Puneți cratița pe foc și aduceți saramura până la fierbere.
2. Spălați bine slănina. Uscați-o pe un prosop de hârtie.
Tăiați-o în 2 bucăți mai mici. 3. Așezați slănina în cratița cu saramură. Fierbeți-o la foc moderat, timp de 25 de minute.
4. Luați cratița de pe foc și lăsați slănina să se răcească peste noapte. Nu o scoateți din saramură. 5. Curățați usturoiul
Pisați-l împreuna cu piperul negru măcinat. 6. Scoateți slănina din cratiță și uscați-o pe un prosop de hârtie. Frecați-o cu usturoi.
7. Înveliți slănina în folie alimentară și dați-o la frigider. Păstrați slănina la frigider timp de cel mult 7 zile. Dacă doriți să o păstrați un timp mai îndelungat, dați-o la congelator. Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi! Pofta buna!















