Slănina este un aperitiv delicios, cu o istorie foarte bogată. Pe parcursul a secole aceasta este pregătită de gospodine în condiții casnice.
Vă îndemnăm să renunțați la slănina afumată din comerț în favoarea unui deliciu de casă natural. Nici măcar nu veți avea nevoie pentru un aparat de afumat carnea. Din cele mai simple și accesibile ingrediente veți obține cea mai rumenă, aromată și delicioasă slănină.
Ingrediente:
-1 kg de slănină cu straturi de carne
- Calendar ortodox: 17 decembrie 2025, zi de sărbătoare mare. Nume celebrate mâine
- Tragedie în familia Clejanilor! Viorica, anunț sfâșietor: „S-a stins mult prea devreme”
- Cutremur pe scena politică din România! A apărut raportul CSAT despre anularea alegerilor prezidențiale din 2024. Anunțul care zguduie țara
-2 căpățâni de usturoi
-3 linguri de piper negru măcinat
PENTRU SARAMURĂ:
-coji de ceapă (2 mâini)
-5 prune uscate
- „Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
- Avertizare ANM: România Intră în Primul Episod de Iarnă Autentică. Ger de -20C, Ninsori și Viscol Extins
- Tot mai multe persoane aleg să poarte părul cărunt natural. Psihologii explică ce transmite această opțiune
-2 frunze de dafin
-200 g de sare
-2 linguri de zahăr
-1 l de apă
Mod de preparare: 1. Într-o cratiță, amestecați toate ingredientele pentru saramură. Puneți cratița pe foc și aduceți saramura până la fierbere.
2. Spălați bine slănina. Uscați-o pe un prosop de hârtie.
Tăiați-o în 2 bucăți mai mici. 3. Așezați slănina în cratița cu saramură. Fierbeți-o la foc moderat, timp de 25 de minute.
4. Luați cratița de pe foc și lăsați slănina să se răcească peste noapte. Nu o scoateți din saramură. 5. Curățați usturoiul
Pisați-l împreuna cu piperul negru măcinat. 6. Scoateți slănina din cratiță și uscați-o pe un prosop de hârtie. Frecați-o cu usturoi.
7. Înveliți slănina în folie alimentară și dați-o la frigider. Păstrați slănina la frigider timp de cel mult 7 zile. Dacă doriți să o păstrați un timp mai îndelungat, dați-o la congelator. Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi! Pofta buna!
















