Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cele mai simple sfaturi pentru o friptura frageda care face orice carne sa se topeasca in gura

Cele mai simple sfaturi pentru o friptura frageda care face orice carne sa se topeasca in gura

Fie ca este vorba despre o friptura suculenta, fie de un cotlet fraged care „cade de pe os”, fragezimea este adesea echivalata cu calitatea ei. O friptura care sa ti se topeasca in gura.

Asta iti doresti de fiecare data cand prepari carne la tava, la tigaie sau pe gratar. Insa pentru asta trebuie sa tii cont de cateva trucuri, astfel incat sa obtii o carne frageda si zemoasa.

Carnea de vita. Indiferent cum prepari carnea de vita, pentru a iesi frageda trebuie sa adaugi putin otet, vin sau zeama de lamaie. Chiar daca o fierbi, este recomandat sa adaugi in apa o lingurita de otet pentru fiecare kilogram de carne.

  • Tabel complet pentru femei și bărbați. Ce pensie vei primi, în funcție de luna și anul nașterii și de stagiul complet de cotizare
  • Previziuni financiare în funcție de data nașterii: Ce venituri poți atrage?
  • Noi controverse în ancheta accidentului aviatic din 2021 soldat cu moartea miliardarului Dan Petrescu. Raportul final, pus sub semnul întrebării în Italia
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Carnea de pui. Pieptul de pui este o carne seaca, motiv pentru care multora nu le place. Insa il poti face sa fie fraged si suculent daca bati feliile de carne cu ciocanul de snitele, apoi le condimentezi si le ungi cu putin ulei de masline.

Carnea de porc. Fie ca vorbim despre ceafa, despre pulpa ori despre muschi, carnea de porc este buna atunci cand este frageda si suculenta.

Pentru asta ai nevoie de o marinata pregatita asa: amesteca intr-un bol adanc o jumatate de litru de vin alb sec, 50 ml de ulei de masline, o ceapa rosie taiata rondele, trei catei de usturoi zdrobiti, un morcov si o telina mica date pe razatoare, boabe de piper, 4-5 cuisoare, doua frunze de dafin si o jumatate de lingurita de cimbru uscat.

Toarna baitul peste feliile de carne, astfel incat acesta sa le acopere pentru a le putea patrunde bine, si lasa la frigider pana a doua zi.

Un alt mod de fragezire a carnii s-a descoperit a fi congelarea. Congelarea cauzeaza expandarea si craparea fibrelor musculare, rezultand in sporirea fragezimii carnii, potrivit unui studiu condus de Universitatea Kansas City.

Astfel, autorul studiului, cercetatorul John Unruh, sustine ca secretul din spatele unei fripturi fragede este inghetarea prealabila a carnii si apoi dezghetarea acesteia, chiar inaintea prepararii acesteia. Potrivit specialistilor, inainte de a prepara friptura, pregatiti carnea.

  • Cum uzi corect roșiile pe timp de caniculă: greșeala care poate compromite recolta
  • Florile pe care trebuie să le plantezi în grădină, în luna iulie. Vor înflori până toamna târziu și vor arăta superb
  • Ce se întâmplă dacă dormi noaptea cu geamul deschis
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Nu puneti carnea din pachet direct in tigaie! In schimb, cel mai bine este sa asezati bucata de carne pe o farfurie si lasati-o acolo timp de 15 minute.

Acest lucru va permite proteinei reci sa se obisnuiasca cu temperatura camerei, reducand riscul de a innegri friptura la exterior si de a o usca sau arde, inainte ca interiorul sa fie de asemenea preparat. Apoi uscati bucata de carne cu ajutorul unor prosoape de hartie.

Dupa ce carnea s-a fript, lasati-o sa se „odihneasca”: luati friptura de pe foc, asezati-o pe un tocator si asteptati 5 minute. Daca taiati friptura prea devreme, sucul acesteia se va revarsa in exterior, in farfurie, in loc sa va bucurati de intreaga saovoare.

Ce puteti aduce in plus fata de cele de mai sus, pentru o friptura si mai frageda, este sa amestecati intr-un bol mic ulei de masline, sare de mare si rozmarin proaspat taiat marunt, dupa care intindeti amestecul pe tocator. Friptura va prelua aceste arome in timpul etapei de odihnire.

Un al 3-lea mod de a fragezi carnea este cu aparatul de fragezire pentru carne, care poate diferi de la un model la altul. Poate fi un aparat ca cel din imagine cu piston incorporat pentru marinada.

Acesta elibereaza marinada prin intermediul a 3 aplicatoare asemenatoare acelor, cu rol de a imbunatati gustul carnii. Acest aparat mai are si 27 lame din otel inoxidabil care curata textura carnii, fragezind-o. Se regleaza in functie de grosimea carnii. Se poate folosi la orice tip de carne.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Clătite pufoase de casă

Cum să faci cele mai pufoase și delicioase clătite. Acest ingredient nu trebuie să lipsească sub nicio formă

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!

Cum uzi corect roșiile pe timp de caniculă: greșeala care poate compromite recolta
Actualitate

Cum uzi corect roșiile pe timp de caniculă: greșeala care poate compromite recolta

Citeste mai multDetails
Actualitate

Florile pe care trebuie să le plantezi în grădină, în luna iulie. Vor înflori până toamna târziu și vor arăta superb

Citeste mai multDetails
Cristian Diaconescu revine la Palatul Cotroceni: numit consilier prezidențial pentru apărare și siguranță națională
Actualitate

Cristian Diaconescu revine la Palatul Cotroceni: numit consilier prezidențial pentru apărare și siguranță națională

Citeste mai multDetails
Programul Rabla, suspendat timp de doi ani. Fondurile vor fi redirecționate către proiecte din PNRR
Actualitate

Programul Rabla, suspendat timp de doi ani. Fondurile vor fi redirecționate către proiecte din PNRR

Citeste mai multDetails
Guvernul limitează sporurile pentru condiții vătămătoare și reduce zilele de concediu suplimentar pentru bugetari
Actualitate

Guvernul limitează sporurile pentru condiții vătămătoare și reduce zilele de concediu suplimentar pentru bugetari

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Când durerea de spate e semn de cancer. Medic: ”E o afecțiune malignă despre care se vorbeşte mai puţin, însă este extrem de agresivă”
Generale

Când durerea de spate e semn de cancer. Medic: ”E o afecțiune malignă despre care se vorbeşte mai puţin, însă este extrem de agresivă”

Citeste mai multDetails
Ilie Bolojan cere epurarea aparatului guvernamental: demisii în bloc, restructurări și un nou stil de conducere
Actualitate

Ilie Bolojan cere epurarea aparatului guvernamental: demisii în bloc, restructurări și un nou stil de conducere

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact