vineri, 26 mai 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Cum să faci cele mai pufoase și delicioase clătite. Acest ingredient nu trebuie să lipsească sub nicio formă

Cum să faci cele mai pufoase și delicioase clătite. Acest ingredient nu trebuie să lipsească sub nicio formă

Clătite pufoase de casă

Clătitele reprezintă unul dintre cele mai consumate şi mai gătite deserturi. Cu toate acestea, există unele lucruri pe care nu le ştiai despre clătite. Află care sunt ele şi ce ar trebui să faci atunci când le prepari. De asemenea, vei găsi şi o rețată de care poţi ţine cont dată viitoare când vei pregăti acest desert.

Lucruri pe care nu le ştiai despre clătite. Ce nu trebuie să faci când le prepari
Clătitele sunt gătite peste tot în jurul lumii. Însă, de-a lungul timpului, s-au schimbat anumite lucruri precum compoziţia sau aspectul. Multe persoane fac anumite greşeli în momentul în care prepară clătite. Spre exemplu, acordă mai multă atenţie clătitei. Încearcă să o facă mai pufoasă, să găsească tot felul de trucuri pentru asta. Însă, uită un lucru important. Spre exemplu, mai importantă este compoziţia clătitei, deoarece această îi da gustul dorit.

Vezi și...

Tort de biscuiți cu banane, fără coacere! Un desert rapid și absolut dleicios

Tort de biscuiți cu banane, fără coacere! Un desert rapid și absolut dleicios

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Ştiai că acest deşert a apărut pentru prima dată în Grecia Antică? Şi, spre deosebire de alte feluri de mâncare, acesta este unul care încă se mai găteşte, chiar şi în zilele noastre. Cronicarul Athenaeus a scris despre modul în care se prepară acest deşert înainte. Compoziţia era făcută din 500 de grame de făină, 60 de ml de lapte acru, 60 de ml de vinşi puţină sare (o jumătate de linguriţă). Clătitele erau prăjite în puţin ulei de măsline. Când era gata, compoziţia era consumată caldă, la micul dejun. Se punea deaspura miere. Se puneau şi seminţe de susan şi, în funcţie de preferinţele fiecăruia, se punea şi brânză.

Clătite cu vanilie

Pentru a pregăti această reţeta ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 ceaşcă de făină, un sfert de ceaşcă de cacao,  un sfert de ceaşcă de zahăr (brun sau alb, după preferinţe),  1 ceaşcă de lapte, 2 ouă pe care le vei bate puţin, 2 linguri de unt topit,  vanilie (1 linguriţă sau cât doreşti, după gust), o jumătate de ceaşcă de frişcă (această trebuie să fie în formă lichidă), zahăr (2 linguri),  puţină ciocolată pentru a decora deşertul

Pentru a face sosul de vanilie ai nevoie de următoarele ingrediente: lapte, 3/4 de ceaşcă,  3 gălbenuşuri, 1 linguriţă de vanilie, 2 linguri de zahăr, nucşoară rasă (1/4 de linguriţă, însă, în funcţie de preferinţele fiecăruia, se poate schimbă cantitatea)

Pentru a prepară aceste clătite vei proceda astfel:

Amestecă într-un recipient făină, zahărul şi pudra de cacao. Apoi, într-un alt recipient vei pune laptele, ouăle, untul, vanilia. Amestecă-le puţin, după care peste ele poţi adăuga şi amestecul anterior, din făină, cacao şi zahăr. Când vei obține un amestec omogen, lasă-l timp de 20 de minute la temperatura camerei. După aceea, poţi pune pe aragaz o tigaie cu puţin unt. Focul trebuie să fie mediu spre mare. Pune în tigaie 3 linguri din această compoziţie, după care ai grijă să îl întinzi pe toată suprafaţa tigăii.

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cele mai simple sfaturi pentru o friptura frageda care face orice carne sa se topeasca in gura

Urmatorul Articol

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!

Articole Similare

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă
Desert ca la mama acasă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie
Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Budincă de cartofi cu unt și parmezan
Rețete românești

Budincă de cartofi cu unt și parmezan

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Ghiveci de legume cu piept de pui
Rețete românești

Ghiveci de legume cu piept de pui

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Urmatorul Articol
Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante
Timp Liber

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante

Austria este una dintre cele mai populare destinații pentru schi din Europa. Țara oferă stațiuni montane de top, cu pârtii...

Citeste mai mult
Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

4 lucruri de știut despre brandul Puma

4 lucruri de știut despre brandul Puma

Deși era dată ca mare favorită, Siena Vușcan a fost DESCALIFICATĂ de la Românii au Talent, după ce a primit un Golden Buzz de la Andra Măruța:

Deși era dată ca mare favorită, Siena Vușcan a fost DESCALIFICATĂ de la Românii au Talent, după ce a primit un Golden Buzz de la Andra Măruța:

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version