joi, 30 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Supe/ciorbe/creme » Ciorbă de burtă ca la mama acasă

Ciorbă de burtă ca la mama acasă

Ciorbă de burtă ca la mama acasă

Ingrediente: 1 kg burtă prefiartă şi tăiată fideluţe, 1 os de vită cu măduvă, 2 morcovi, o legătură de pătrunjel, o ţelină mică, o ceapă, ulei, sare

Pentru dres:4 gălbenuşuri, 250 ml lapte, 150 g smântână, oţet, mujdei de usturoi

Vezi și...

Ciorbă ardelenească cu cartofi și afumătură

Ciorbă ardelenească cu cartofi și afumătură

Supă cremă broccoli

Supă cremă broccoli

Mod de preparare:

Punem oasele spălate la fiert. Dupa 30 de minute adăugăm şi burta împreună cu 1 morcov întreg, ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel la fel. Celălalt morcov îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici şi îl punem la călit în ulei, apoi adăugăm puţină apă şi lăsam vreo 10 minute să fiarbă, apoi dăm deoparte. După ce s-au fiert legumele le scoatem din oală. La fel şi osul. Amestecăm laptele cald cu gălbenuşurile şi smântâna, apoi adăugăm în oală. Morcovul ras şi fiert anterior îl scurgem de zeama colorată în ciorba, punem şi sare, mai dăm un clocot şi punem deoparte.La servire se adaugă smântână (sau iaurt), oţet şi usturoi după gust. Poftă bună!

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut rețeta, recomand-o și prietenilor!

Vezi reteta si pentru Ciorba de burta falsa:

Ciorba de burta falsa, aceast deliciu pe care il vor aprecia, culmea, in egala masura, atat iubitorii de ciorba de burta veritabila cat si iubitorii de ciorba de legume si iubitorii de ciuperci! Adevarul adevarat este ca mie, Teodora, ciorba de burta imi place mult, foarte foart mult. Este una din ciorbele mele preferate si nimic nu ma bucura mai mult decat sa primesc o invitatie de genul “Vrei sa iesim la o ciorba de burta?” (bine, in aceeasi categorie intre si propunerile tip “Mergem la papanasi?”….dar nu despre asta vorbim acum, nu?). Da, ciorba de burta este febletea mea DAR, DAR este o ciorba destul de greu de peparat, sau ma rog, nu neaparat greu, cat este un process luuuuung, mai ales daca o pregatesti ca la carte. Asa ca azi va propun o alternativa pentru atat de iubita ciorba de burta, dar, intr-o variana mul mai light dar si mult mai simplu de preparat: Ciorba de burta falsa, pentru care folosim ciuperci pleurotus in loc de burta.
Ciupercile pleurotus, pe langa faptul ca sunt foarte accesibile ca si pret si le gasim absolut peste tot, sunt si un aliment sanatos, bogat in substante nutritive benefice, avand insa un indice glicemic scazut si putine calorii. In plus, cand taiem ciupercile pleurotus felii, seaman mai mult decat bine cu fasiile de ciorba de burta, iar ciorba de burta falsa NU are gust de supa de ciuperci (va spun din start, pentru ca sunt sigura ca ma veti intreba). Ok, hai sa vedem de ce avem nevoie (in principiu ingredientele si modul de preparare sunt foarte asemanatoare cu ciorba de burta clasica).

Ingrediente:

3 linguri ulei, o ceapa rosie mare, 5-6 catei de usturoi, 2 morcovi dati pe razatoare, 2 gogosari murati in otet, 100-150ml otet de pe gogosari (dupa gust)
2 litri apa, 700g ciuperci pleurotus, 3 galbenusuri, 500ml iaurt gresc (sau smantana, dupa preferinta), sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

In oala in care urmeaza sa facem ciorba, incingem uleiul si calim ceapa taiata marunt cu putina sare, pana devine translucida. Adaugam usturoiul trecut prin presa sau dat pe razatoare si le calim putin impreuna.
Adaugam morcovii dati pe razatoare si gogosarii taiati fasii. Le calim 5-6 minute impreuna, apoi adaugam 2 litri de apa, sare si piper dupa gust si fierbem 10-12 minute la foc mic, pana morcovii sunt aproape fierti.
Tragem de pe foc, punem ciupercile pleurotus pe care le spalam, le tamponam cu un servet de bucatarie si apoi le taiem fasii, exact ca burta pentru ciorba.
Punem ciupecile si dam cateva clocote pana cand ciupercile pleurotus sunt moi.
Tragem de pe foc din nou si adaugam galbenusurile amestecate cu smantana/iaurtul grecesc. Le adaugam in ciorba fierbinte si amestecam bine bine. Putem sa mai dam si un ultim clocot, in cazul in care ciorba nu era fierbinte cand am adaugat galbenusurile.

Daca ti-a placut arata si prietenilor!

Sursa: teoskitchen.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Brânză de casă așa cum nu ai mai mâncat vreodată

Urmatorul Articol

Tort german cu ciocolată

Articole Similare

Ciorbă de legume dreasă cu smântână ca în Ardeal
Fel principal

Ciorbă de legume dreasă cu smântână ca în Ardeal

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă
Preparate de post

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă

Rețeta celei mai bune ciorbe ardelenești. Este ușor de preparat, dar cu acest ingredient adăugat vei prepara o ciorbă divină!  Multe gospodine nu au aflat încă secretul:
Supe/ciorbe/creme

Rețeta celei mai bune ciorbe ardelenești. Este ușor de preparat, dar cu acest ingredient adăugat vei prepara o ciorbă divină! Multe gospodine nu au aflat încă secretul:

Ciorbă de lobodă cu piept de pui, o ciorbică incredibil de gustoasă
Fel principal

Ciorbă de lobodă cu piept de pui, o ciorbică incredibil de gustoasă

Supă de găluște după rețeta bunicii
Rețete românești

Supă de găluște după rețeta bunicii

Cum se face ciorba de fasole ca la mama acasa. Ce sa pui ca să-i dai gust bun
Supe/ciorbe/creme

Cum se face ciorba de fasole ca la mama acasa. Ce sa pui ca să-i dai gust bun

Urmatorul Articol
Tort german cu ciocolată

Tort german cu ciocolată

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version