vineri, 26 mai 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Mâncare cu legume » Supă de ciuperci pleurotos și champignon de post

Supă de ciuperci pleurotos și champignon de post

Supă de ciuperci pleurotos și champignon de post

Dacă îți plac ciupercile și vrei să mai reduci cantitatea de carne consumată, astăzi își recomandăm cu drag o supă de ciuperci absolut delicioasă și ușor de preparat. Are un gust deosebit care cu siguranță va suplini proteinele de care are nevoie oricine. O poți mânca atât în perioade de post cât și în orice altă zi când vrei să te răsfeți

Ingrediente:

Vezi și...

Pui cu ciuperci și usturoi în sos roșu

Spanac cu orez, un preparat delicios pentru post

Spanac cu orez, un preparat delicios pentru post

1 ceapă albă mare, 250 gr ciuperci champignon, 250 gr ciuperci pleurotus, o linguriță de cimbru proaspăt, 1 cană de bulion, 1 linguriță de făină tapioca, 1 cană de lapte de migdale sau caju, 3 frunze de dafin, sos de soia (după gust) 1/2 linguriță sare, piper proaspăt măcinat după gust, pătrunjel pentru ornat.

Mod de preparare: Într-o cratiță mare, călește ceapa tăiată cubulețe. Între timp feliază ciupercile. Când ceapa începe să se călească, adaugă și ciupercile și lasă-le să fiarbă aproximativ 5 minute. Adaugă peste acestea cimbru proaspăt și lasă-le la foc mic încă 10 minute. După ce ciupercile își lasă suficientă apă, adaugă frunzele de dafin, sarea și sosul de soia. Adaugă făina de tapioca în bulion și omogenizează. Toarnă peste ciuperci bulionul și amestecă. Acum adaugă și laptele de migdale/caju. Dacă este prea groasă adaugă 1 cană de apă, apoi sare și piper după gust.
Dacă nu țineți post se poate servi cu parmezan ras deasupra.
dacă ți-a plăcut distribuie rețeta și celor dragi!

Vezi rețeta și pentru pate de ciuperci cu caju (de post):

Ingrediente:
250 g ciuperci (de preferabil champignon), 50 g caju, 1 ceapă mică, 2 linguri ulei de cocos, 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat, sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Călește caju-ul într-o tigaie la foc mediu până se rumenesc ușor. (Sau în cuptor, dacă ți-e mai ușor așa).Toacă ceapa mărunt și călește-o în uleiul de cocos, la foc mediu, până devine transparentă. Scoate ceapa și pune ciupercile în tigaie, lăsându-le până se rumenesc. (le vrei prăjite nu călite, așa că nu le îngrămădi)
Cu ajutorul unui robot de bucătărie, mărunțește caju-ul până devine fin. Adaugă restul de ingrediente (ciupercile, ceapa, pătrunjelul tocat în prealabil,sarea și piperul) până obții o pastă mătăsoasă.

*Rețeta nu este dedicată doar celor care țin post, ci este foarte indicată chiar și celor care suferă de diabet, celor care țin diete sau, pur și simplu, vor să mănânce sănătos.

Merge perfect cu pâine prăjită unsă ușor cu un cățel de ustoroi și cu niște chutney de ceapă roșie deasupra.

Sursă: reteteunica.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Alimentul care răspândește celulele canceroase în tot corpul. Renunță la el cât mai rapid

Urmatorul Articol

Cele mai simple trucuri pentru o friptură fragedă: secretul care face orice carne să se topească în gură

Articole Similare

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă
Preparate de post

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă

Ce trebuie să facem astăzi de Buna Vestire și ce avem dezlegare să mâncăm. Toată lumea trebuie să știe pentru a alunga necazurile pentru tot anul
Preparate de post

Ce trebuie să facem astăzi de Buna Vestire și ce avem dezlegare să mâncăm. Toată lumea trebuie să știe pentru a alunga necazurile pentru tot anul

Lasagna de post cu legume. Un preparat delicios și sănătos pe care îl prepari imediat
Mâncare cu legume

Lasagna de post cu legume. Un preparat delicios și sănătos pe care îl prepari imediat

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite
Fel principal

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Preparatul ideal pentru perioada postului: Ciuperci pleurotus cu usturoi și pătrunjel. Cum se prepară
Preparate de post

Preparatul ideal pentru perioada postului: Ciuperci pleurotus cu usturoi și pătrunjel. Cum se prepară

Prăjitură de post cu bulion și griș. Nu ai idee cât de bună poate fi!
Desert ca la mama acasă

Prăjitură de post cu bulion și griș. Nu ai idee cât de bună poate fi!

Urmatorul Articol
Cele mai simple trucuri pentru o friptură fragedă: secretul care face orice carne să se topească în gură

Cele mai simple trucuri pentru o friptură fragedă: secretul care face orice carne să se topească în gură

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante
Timp Liber

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante

Austria este una dintre cele mai populare destinații pentru schi din Europa. Țara oferă stațiuni montane de top, cu pârtii...

Citeste mai mult
Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

4 lucruri de știut despre brandul Puma

4 lucruri de știut despre brandul Puma

Deși era dată ca mare favorită, Siena Vușcan a fost DESCALIFICATĂ de la Românii au Talent, după ce a primit un Golden Buzz de la Andra Măruța:

Deși era dată ca mare favorită, Siena Vușcan a fost DESCALIFICATĂ de la Românii au Talent, după ce a primit un Golden Buzz de la Andra Măruța:

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version