vineri, 2 iunie 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Ciorbă de fasole în pită de casă, o delicatesă pe care orice gospodină trebuie să o încerce!

Ciorbă de fasole în pită de casă, o delicatesă pe care orice gospodină trebuie să o încerce!

Ciorbă de fasole în pită de casă, o delicatesă pe care orice gospodină trebuie să o încerce!

CIORBA DE FASOLE IN BOL DE PAINE– Am mancat minunatia asta pentru prima data, undeva la munte si apoi, de cate ori am vazut in meniul unui restaurant, am comandat. Uneori mai buna, alteori mai putin, asta e. Dar am facut si eu acasa, de multe ori si a iesit grozava, asa ca va spun si voua reteta.

OBLIGATORIU LA CIORBA DE FASOLE IN BOL DE PAINE SE PUN RADACINOASE, CIMBRU SI LEUSTEAN !

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Papricaș de pui tradițional

Papricaș de pui tradițional

Ingrediente:
500 g fasole uscata (ideala este fasolea mica,rotunda sau cea pestrita), 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 ardei gras, telina radacina cam 200g, 1 pastarnac, 1 patrunjel radacina, 3-4 rosii sau rosii in bulion, suc de rosii, bulion, ce aveti in casa, se poate folosi zarzavat de ciorba, otet dupa gust, sare,cimbru ,ardei iute sau piper,verdeata: marar, patrunjel, loboda, leustean (este una dintre ciorbele care permit orice verdeata,dar sa nu lipseasca leusteanul)
2-3 linguri de ulei

Mod de preparare:
Fasolea se alege de impuritati, se spala si se pune la fiert, in apa cat s-o acopere. Separat se pune o oala cu apa la fiert,sa avem apa clocotita de schimb. Cand da in clocot, lasam cateva minute, pana se ingalbeneste apa, o scurgem si completam cu apa fierbinte din oala (ca sa nu se intareasca fasolea daca punem apa rece). Se scurge de 3-4 ori apa si apoi se lasa sa fiarba pana cand este aproape fiarta: se scot cateva boabe de fasole in lingura si se sufla, cand infloreste fasolea (se exfoliaza), inseamna ca este pe jumatate fiarta.
Acum, sunt 2 variante de a prepara ciorba: una light, mai sanatoasa si una taraneasca, traditionala, super-gustoasa,cu prajeala. Eu le voi prezenta pe amandoua, voi alegeti.
Varianta light pentru ciorba de fasole:
Se pun acum ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute taiat feliute, radacinoasele taiate cubulete si uleiul si se lasa sa fiarba. Cand sunt fierte toate legumele, se adauga rosiile si se mai lasa sa dea cateva clocote, apoi se pun sarea si otetul. Se potriveste gustul cu sare si piper, se mai lasa sa dea cateva clocote si se stinge focul. Acum incepem sa spalam si sa taiem marunt verdeata, care se adauga la 10 minute dupa ce s-a stins focul. In felul acesta nu se distrug toate vitaminele din verdeata.

Varianta taraneasca:

Se pune uleiul intr-o tigaie si cand se-ncinge, se adauga legumele si se calesc pana se inmoaie. Se adauga rosiile si se mai lasa cateva minute, sa se patrunda si rosiile. In unele zone se pune si faina la aceasta prajeala (1 lingura cu faina). Prajeala aceasta se toarna peste fasolea pe jumatate fiarta si mai departe se procedeaza la fel ca la varianta light.
Se poate acri su cu bors sau zeama de varza (aau, ce buna e cu zeama de varza!), iar la bunicii mei, iarna, se pune si putina varza murata, taiata fideluta,alaturi de celelalte legume.
ARUNCI CU CACIULA DUPA CAINI, DE BUNA CE E!
Eu folosesc prima varianta.

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Mâncare de praz cu măsline, o rețetă ușoară pe care să o mănânci cu toată încrederea în perioada postului

Urmatorul Articol

Drob de miel tradițional românesc, o rețetă absolut delicioasă pe care fiecare român trebuie să o aibă pe masa de Paște

Articole Similare

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas
Fel principal

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

Urmatorul Articol
Drob de miel tradițional românesc, o rețetă absolut delicioasă pe care fiecare român trebuie să o aibă pe masa de Paște

Drob de miel tradițional românesc, o rețetă absolut delicioasă pe care fiecare român trebuie să o aibă pe masa de Paște

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani
Generale

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani

Anunțul zilei în România! Se dau bani de la Guvern! Sumele vor intra direct pe cardurile beneficiarilor. Este vorba despre...

Citeste mai mult
„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

Acest mic dejun este foarte sănătos și sățios! Află chiar acum această rețetă foarte simplă

Mic dejun sănătos cu fulgi de ovăz. Este de post și este foarte sățios!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version