miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Rețete românești » Drob de miel tradițional românesc, o rețetă absolut delicioasă pe care fiecare român trebuie să o aibă pe masa de Paște

Drob de miel tradițional românesc, o rețetă absolut delicioasă pe care fiecare român trebuie să o aibă pe masa de Paște

Drob de miel tradițional românesc, o rețetă absolut delicioasă pe care fiecare român trebuie să o aibă pe masa de Paște

Drob de miel: un drob cremos, aromat, nu este inecacios, ci suculent si aromat, are o dulceata aparte. Am cateva trucuri pe care vi le spun cu mare drag.
Orice roman care se respecta are pe masa de Craciun sau Pasti, pe langa multe alte bunatati traditionale, si un drob. Se poate face din organe de pasare, porc, vita sau miel, dupa dorinta fiecaruia. De Craciun, traditional este drobul din organe de porc, de Pasti se face drob de miel.

Ingrediente:
500 g organe miel, 1 legatura generoasa ceapa verde, 50 g smantana groasa, 1-2 linguri de ulei, 2 oua, sare, piper, cimbru, 1 legatura mica marar, 1 legatura mica patrunjel

Vezi și...

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Pulpe de pui cu sos a la grec, o bunătate demnă de o zi de vineri

Pulpe de pui cu sos a la grec, o bunătate demnă de o zi de vineri

Mod de preparare:

Pentru a nu iesi necacios, toata lumea trebuie sa stie caorganele nu se fierb, ci se innabusesc in ulei incins, se adauga ceapa tocata marunt (se poate adauga si putin usturoi verde) si o jumatate de frunza de dafin. Se lasa pe foc pana se inmoaie atat organele cat si verdeata. Se adauga sare, piper si cimbru dupa gust. Se amesteca si se lasa la foc mediu.
Ingredientele se dau la blender, dar nu se fac pasta si se adauga smantana, verdeata (mararul) si ouale batute in prealabil. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru a fi mai usor de manevrat. Se pune in tava jumatate din compozitia obtinuta. Deasupra se adauga trei oua fierte intregi, iar la final se completeaza cu restul de compozitie. Drobul se pune la cuptor la temperatura de 200 grade pentru 30, 40 de minute.

Se scoate din cuptor si se serveste cu pofta.

Spor la treaba si pofta buna!

Vezi si reteta pentru tarta de drob:

 

Imi plac tartele sarate sau dulci si-mi place si drobul. Fac mereu tarte, din tot felul de ingrediente, cu aluat fraged, aluat de scones, aluat de paine sau foietaj (vedeti retetele la fiecare).

Si pentru ca aveam organele de la 2 curcani mari (au avut 22 kg bucata-curat, fara pene si intestine), va dati seama ca aveam ceva. Organele de curcan sunt mai tari, nu voiam sa le fac tocana, pate, drob obisnuit, asa ca am facut o tarta.

Ingrediente:
1 kg organe, 300 g aluat, 1 lingura de unt, 2 linguri ulei, 1 ardei gras rosu, 1 ceapa, sare, piper, ardei iute, 3 oua, 1 catel de usturoi, nucsoara, cimbru, verdeata (marar si patrunjel), lapte

Mod de preparare:

Organele se pun in lapte si se lasa la rece 30 de minute. Se scot si se pun la fiert in apa cu sare, 1 frunza de dafin si se spumeaza. Cand sunt fierte, se scot si se taie bucati nu prea mici.

Intr-o tigaie se pune untul la topit si se adauga uleiul, ceapa si ardeiul gras, taiate felii, nu foarte marunte. Se mai adauga cate putina apa din cand in cand, pana cand ceapa se inmoaie, apoi se adauga organele si se mai inabusa impreuna cateva minute. Se lasa la racit cateva minute, apoi se adauga 2 oua, condimentele, sarea, usturoiul pisat si verdeata taiata marunt (eu am avut de la congelator) si se amesteca totul bine.

Se aseaza aluatul in forma de tarta (o forma cam de 32 cm in diametru), se inteapa cu furculita la funda, ca sa nu creasca inestetic la copt si se toarna compozitia de organe. Aluatul trebuie sa fie intins in asa fel incat sa depaseasca marginile formei cam cu 2-3 degete. Se aduce aluatul deasupra si se fac pliuri pe margine – vedeti in fotografii.

Se bate oul ramas si se unge marginea, iar restul se toarna deasupra, ca sa sigileze umplutura. Marginea se poate presara cu seminte sau se lasa simpla, dupa preferinta. Se coace la foc potrivit (180 de grade) .

Sursa: Gina Bradea, pofta-buna.com

 

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Ciorbă de fasole în pită de casă, o delicatesă pe care orice gospodină trebuie să o încerce!

Urmatorul Articol

Prăjitură marmorată cu cremă de vanilie. Un desert delicios și cremos pe care îl prepari rapid la tine în bucătărie

Articole Similare

Budincă de cartofi cu unt și parmezan
Rețete românești

Budincă de cartofi cu unt și parmezan

Ghiveci de legume cu piept de pui
Rețete românești

Ghiveci de legume cu piept de pui

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos!  Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă
Rețete românești

Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos! Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!
Antreuri

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!

Clătite pufoase de casă
Desert ca la mama acasă

Cum să faci cele mai pufoase și delicioase clătite. Acest ingredient nu trebuie să lipsească sub nicio formă

Urmatorul Articol
Prăjitură marmorată cu cremă de vanilie. Un desert delicios și cremos pe care îl prepari rapid la tine în bucătărie

Prăjitură marmorată cu cremă de vanilie. Un desert delicios și cremos pe care îl prepari rapid la tine în bucătărie

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version