sâmbătă, 13 august 2022
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Rețete românești » Ciorbă de potroace, rețeta originală

Ciorbă de potroace, rețeta originală

in Rețete românești, Supe/ciorbe/creme
Ciorbă de potroace, rețeta originală

Aceasta reteta este gustoasa, fie ca o pregatiti intr-o zi obisnuita din weekend sau de sarbatori.

Ingrediente: 2 litri apa, un litru zeama de varza, 500 grame maruntaie de pui, gasca sau curcan (pipote, inimi, ficatei), legume: un morcov, o ceapa, o felie de telina, un ardei gras, o rosie, trei linguri orez, verdeata.

Vezi și...

Supă de găină după rețeta bunicii

Supă de găină după rețeta bunicii

13 august 2019
Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

5 august 2019

Mod de preparare:

Se pun la fiert maruntaiele de pasare spalate si portionate in bucati potrivite.Se adauga legumele radacinoase, ardeiul si rosiile in ordinea amintita.Se pun cele trei linguri de orez la fiert impreuna cu legumele si carnea.Se acreste ciorba cu zeama de varza in loc de bors care se adauga in oala cand zarzavatul fierbe.Se potriveste de sare. Se adauga patrunjel si marar verde taiate fin.

Daca ti-a placut, arata-le si prietenilor!

Despre ciorba de potroace…
Cum si din ce se face cea mai buna ciorba de potroace traditionala, dupa o reteta originala ca la mama acasa. Bucataria moldoveneasca se caracterizeaza prin mancaruri rafinate si gustoase. Reteta de ciorba de potroace este una specifica pentru zona Moldovei. Principalul ingredient al acestei ciorbe este moarea de varza.

Aceasta ciorba se prepara special pentru ospatul de dupa nunta, fiind o traditie ca in cea de a doua zi de dupa nunta sa se mearga unde se face ciorbita, fie la restaurant, fie acasa la cine da sau face ciorba de potroace dupa nunta: socru mic sau mare.

De asemenea, poate fi pregatita si cu alte ocazii, mai cu seama dupa sarbatorile Craciunului, la cumpana dintre ani, fiind recunoscuta ca fiind o ciorba antimahmureala, acra cu zeama de varza.

Daca te intrebi ce carne sa folosesti la prepararea acestei ciorbe cu semnificatie aparte, ei bine poti sa folosesti orice fel de carne: de pui (pasare), curcan, porc, miel sau chiar vita, ciorba va fi la fel de delicioasa.

Vezi si reteta pentru ciorba ardeleneasca cu cartofi:

Cartofii sunt doar un pretext în această compoziţie de toamnă-iarnă din care răzbat aromele profunde de afumătură copleşite de smântână. O ciorbă ardelenească aşadar, prin compoziţie şi caracter, născută în locurile în care kilul de smântână e mai ieftin decât cel de pastă de tomate, de unde şi convingerea că termenul colesterol e o invenţie a medicilor pentru domnii de la oraş.

Ingrediente:1 kilogram spinări de porc afumate (garf), 200 grame costiţă afumată, 2 linguri de ulei, 1.5 kilograme cartofi, 2 morcovi, 1 legătură pătrunjel, 1 sfert de legătură de ţelină, 1 linguriţă rasă de chimen măcinat (opţional), 1 ceapă mare, 2 linguri pastă de tomate, 1 cutie cuburi de roşii în bulion
400 ml smântână grasă, 1 lingură tarhon în oţet, sare.

Mod de preparare:

Puneţi la fiert în 6 litri de apă rece spinările de porc. Fierbeţi la foc mic şi spumiţi din când în când.
Curăţaţi cartofii, morcovii, pătrunjelul şi țelina. Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
Tăiaţi cartofii cuburi mari. Tăiaţi zarzavaturile în cubuleţe mici. Tăiaţi costiţa de porc afumată (baconul) în cubuleţe. Când carnea începe să se desprindă de oase adăugaţi cartofii, zarzavaturile şi o lingură rasă de sare.
După ce cartofii, zarzavaturile şi carnea au fiert, opriţi focul. Scoateţi oasele de porc din oală, lăsaţi-le să se răcească şi desprindeţi carnea de pe ele. Adăugaţi carnea în oală. Opriţi focul sub oală pentru a nu fierbe prea mult cartofii. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă sau cratiţă. Rumeniţi bine costiţa de porc afumată. Adăugaţi şi sotaţi ceapa până devine sticloasă.
Pentru un plus de gust puteţi tăia zarzvaturile foarte mărunt şi să le sotaţi odată cu ceapa. Adăugaţi roşiile şi pasta de tomate şi rumeniţi-le 2-3 minute. Adăugaţi smântâna, diluaţi cu supă şi lăsaţi să dea totul câteva clocote. Adăugaţi amestecul de smântână cu roşii în oală. Adăugaţi tarhonul tocat şi, opţional, chimenul. Lăsaţi ciorba să dea câteva clocote.
Asezonaţi cu sare şi piper (da, în Ardeal se poate pune piper în ciorbă ).
Dacă vă place ciorba mai acrişoară, puteţi adăuga câteva linguri de oţet. Ciorba de cartofi cu smântână şi afumătură se serveşte fierbinte cu ardei iute sau ceapă roşie.

 

Sursa:

aflacum.ro

bucatarulpriceput.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Chifteluțe falafel de post, un preparat excepțional pentru această perioadă

Urmatorul Articol

CIORBĂ DE CARTOFI CU FIDEA ȘI VERDEAȚĂ

Articole Similare

Budincă de cartofi cu unt și parmezan
Rețete românești

Budincă de cartofi cu unt și parmezan

2 august 2019
Ghiveci de legume cu piept de pui
Rețete românești

Ghiveci de legume cu piept de pui

1 august 2019
Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

27 decembrie 2018
Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos!  Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă
Rețete românești

Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos! Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă

23 decembrie 2018
Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!
Antreuri

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!

20 decembrie 2018
Clătite pufoase de casă
Desert ca la mama acasă

Cum să faci cele mai pufoase și delicioase clătite. Acest ingredient nu trebuie să lipsească sub nicio formă

20 decembrie 2018
Urmatorul Articol
Supă de roșii cu găluște de post

CIORBĂ DE CARTOFI CU FIDEA ȘI VERDEAȚĂ

Vremea

Articole Populare

  • Prăpăd în Romania. E jale ce se intampla acum : S-a abătut potopul!

    Prăpăd în Romania. E jale ce se intampla acum : S-a abătut potopul!

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Edi a murit în valurile mării. Avea doar 25 de ani și toată viaţa înainte. Urma să se căsătorească. Greşeala majoră pe care a făcut-o

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Cine e, de fapt, artista care s-a sinucis la Lacul Morii. Ultimul ei mesaj e înfiorător

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Vestea tristă a dimineții. Oana Lis a anunțat:

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Vouchere alimente 2022. Anunţul făcut de Kaufland pentru cei care primesc tichete sociale

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici