Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Colțunași de post cu magiun și nucă, cea mai rapidă și delicioasă rețetă

Colțunași de post cu magiun și nucă, cea mai rapidă și delicioasă rețetă

Iti mai amintesti coltunasii cu magiun ai bunicii? Acum ii poti prepara si tu la tine acasa.

Ingrediente: 300 g faina, 200 g magiun de casa,100 g zahar, 50 g margarina, 10 g sare. Mod de preparare: Se face un aluat mai consistent din faina, apa calduta si sare. Se framanta bine pentru a deveni elastic. Se intinde o foaie mai groasa (3-4 mm) pe masa presarata cu faina. Se taie patrate cu latura de 4-6 cm. Se pune pe aluat o lingura de magiun si se indoaie aluatul pe colt ca un triunghi. Se lipesc marginile aluatului apasand cu dintii unei furculite. Se fierb in apa care da in clocot, pe rand, in asa fel incat sa stea in cratita in singur rand. Sunt gata dupa ce se ridica la suprafata apei si mai fierb inca 5-6 minute. Se pun intr-un vas de sticla termoizolanta, stropind intre randuri cu zahar, nuca macinata si margarina topita. Se dau la cuptor 10 minute pana prind o culoare aurie.
Se pot servi cu surplus de nuca, scortisoara sau nuca de cocos rasa. Sunt foarte gustosi si consistenti, perfecti pentru orice moment al zilei cand ai pofta de ceva dulce.
Pofta buna!

Sursa:kfetele.ro

  • Decizie uriașă privind pensiile: Bolojan a confirmat oficial noua măsură
  • Atenție! Românii au 10 zile să returneze acești bani, altfel riscă până la 3 luni de închisoare
  • Lovitură pentru elevi: Bursele școlare se modifică drastic
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Vezi si reteta pentru fantezia de post:

Fantezia de ananas este cel mai rapid desert de post/vegan. Cel mai gustos și ușor desert de post, pe care îl poți servi chiar și în timpul curelor de slăbit, deoarece nu conține zahăr. Îți ia doar 10 minute să îl faci, după pașii de mai jos.

Ingrediente:

570 g ananas zdrobit în suc propriu, 390 g lapte de cocos/frișcă de cocos
foaie de plăcintă, 1-2 fiole esență de vanilie, 1/4 linguriță de sare, 2 linguri extract de stevie, opțional 3 linguri ulei virgin de cocos

Mod de preparare:

  • Cristian Diaconescu revine la Palatul Cotroceni: numit consilier prezidențial pentru apărare și siguranță națională
  • Ilie Bolojan cere epurarea aparatului guvernamental: demisii în bloc, restructurări și un nou stil de conducere
  • Tragedie: un copil de 18 luni a murit după ce a fost lăsat ore întregi în mașină, în caniculă extremă
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Coace foile de plăcintă conform instrucțiunilor de pe pachet, sau crează un blat din biscuiți pasați ca la cheesecake
Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele și mixează-le bine până obții o cremă mătăsoasă și omogenă.
Toarnă totul uniform peste foile de plăcintă și dă la frigider pentru 2-4 ore (în funcție de cât de tare îngheață frigiderul tău și de cum vrei să fie consistența finală a plăcintei.
Poți decora cu fructe proaspete, fulgi de migdale, de cocos.

Vezi si alte retete de prajituri de post:

1. Reţetă prăjitură de post cu gem şi nucă

Ingrediente:

350 g făină,100 g zahăr,1 linguriţă sare, 10 g praf de copt, 200 g margarină,1 borcan gem de prune, 100 g nucă măcinată.

Mod de preparare:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt. Adăugăm sarea, zahărul şi amestecăm până la omogenizare.Margarina se taie cubuleţe mici şi se adaugă peste făină, frământăm până obţinem un aluat sfărâmicios.
Două treimi din aluat se pune într-o tavă unsă cu margarină şi se tasează bine.Se unge aluatul cu gem şi se presară nuca măcinată.
Se presara restul de aluat deasupra şi se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 30-40 minute.

Servim după ce se răceşte.

2. Reţetă prăjitură diplomat de post

Blat: o cana (200 ml) de apa, 1/2 cana de ulei, 2 cani de faina, 1/2 cana de zahar,
6 linguri pline de miere, o lingurita de cacao pentru culoare, un pliculet mic de praf de copt.
Toppingul este facut dintr-un strat gros frisca batuta si amestecata cu bucatele de kiwi, ananas si mandarina. Frisca a fost o cutie de crema Meggle de 0,5 l.
Glazura: 100 ml apa, 100 ml suc de ananas, 2 plicuri de gelatina (in final am avut 2 tavi de prajitura, pentru o singura tava injumatatiti cantitatile de la glazura).

Mod de preparare:

Blatul: se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena si fluida. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt aprox. 30 de minute la cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti cand este gata.

Dupa ce se raceste se scoate hartia de copt si blatul se pune inapoi in tava.

In timp ce se coace aluatul, se bate frisca si la urma se amesteca usor cu bucatelele de fructe bine scurse. Pentru un gust acrisor se poate ingloba in frisca zeama de la o jumatate de lamaie.

Crema de frisca si fructe se aseaza peste blat in strat gros si se niveleaza cu o spatula sau un cutit lat.

Pentru ca mie mi-a crescut foarte mult aluatul in cuptor, am taiat blatul in doua pe orizontala si am facut doua tavi cu diplomat 🙂

Glazura am facut-o cu apa amestecata cu suc de ananas de la conserva si gelatina muiata in lichidul rece apoi dizolvata la bain marie, exact dupa indicatiile de pe plic. Dupa ce s-a dizolvat gelatina am adaugat 2 lingurite de zahar in ea, apoi cand era inca lichida, am acoperit cu glazura toata suprafata prajiturii. Am dat cateva ore la rece inainte de a servi.

3. Reţetă prăjitură de post cu mere şi glazură

Ingrediente:

1 cana mere rase, 1 cana faina, 1 cana zahar, 1 cana ulei, 1 plic praf de copt, scortisoara, nuci, stafide ( dupa dorinta fiecaruia), zahar vanilat

Glazura:

6 linguri cacao, 6 linguri zahar, 6 linguri apa, 100 grame margarina

Mod de preparare:

ntr-un bol se pun merele rase, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca bine.

Adaugam faina impreuna cu praful de copt si uleiul in compozitie pana se omogenizeaza

Se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 min, pana se rumeneste si se desprinde usor de pe marginile tavii

Glazura:

Se pune un ibric pe foc impreuna cu margarina si apa,cand s-a topit adaugam zaharul si cacaoa amestecand continuu. Cand prajitura s-a racit adugam glazura.

 

Dacă ți-a plăcut distribuie și prietenilor aceste rețete!

Sursa:

retete.unica.ro
stiri.apropotv.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Gulaș din carne de curcan cu găluște, o rețetă care-ți lasă gura apă!

Gulaș din carne de curcan cu găluște, o rețetă care-ți lasă gura apă!

În sfârșit am făcut celebrul tort ungresc Doboș! Recomand cu drag

În sfârșit am făcut celebrul tort ungresc Doboș! Recomand cu drag

Iranul acuză SUA de „agresiune criminală” după atacul asupra siturilor nucleare: „Vom riposta cu toate mijloacele”
Actualitate

Iranul acuză SUA de „agresiune criminală” după atacul asupra siturilor nucleare: „Vom riposta cu toate mijloacele”

Citeste mai multDetails
Cristian Diaconescu revine la Palatul Cotroceni: numit consilier prezidențial pentru apărare și siguranță națională
Actualitate

Cristian Diaconescu revine la Palatul Cotroceni: numit consilier prezidențial pentru apărare și siguranță națională

Citeste mai multDetails
Rogobete, propus ministru al Sănătății: „Veniturile nu vor scădea după taxarea concediilor medicale”
Actualitate

Rogobete, propus ministru al Sănătății: „Veniturile nu vor scădea după taxarea concediilor medicale”

Citeste mai multDetails
Ilie Bolojan cere epurarea aparatului guvernamental: demisii în bloc, restructurări și un nou stil de conducere
Actualitate

Ilie Bolojan cere epurarea aparatului guvernamental: demisii în bloc, restructurări și un nou stil de conducere

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan propune concedieri masive
Actualitate

Guvernul Bolojan propune concedieri masive

Citeste mai multDetails
Programul de guvernare 2025–2028: reduceri de cheltuieli, restructurări masive și noi taxe
Actualitate

Programul de guvernare 2025–2028: reduceri de cheltuieli, restructurări masive și noi taxe

Citeste mai multDetails
Qatarul amenință cu represalii după atacul iranian asupra bazei americane Al-Udeid
Actualitate

Qatarul amenință cu represalii după atacul iranian asupra bazei americane Al-Udeid

Citeste mai multDetails
Test psihologic: Ce vezi prima oară în imagine spune totul despre modul în care relaționezi cu oamenii din jurul tău
Actualitate

Test psihologic: Ce vezi prima oară în imagine spune totul despre modul în care relaționezi cu oamenii din jurul tău

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact