joi, 30 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Cozonac cu umplutură de cacao, nuci și rahat de post

Cozonac cu umplutură de cacao, nuci și rahat de post

Cozonac cu umplutură de cacao, nuci și rahat de post

Cozonacul este unul dintre deserturile mele preferate, in special de sarbatori, cand nu concep sa nu mananc 2, 3 cozonaci. Este un sentiment de bine cand dupa sarbatori imi raman in casa cozonaci si ma pot bucura de fragezimea lor dimineata sau seara cand ma intorc de la serviciu cu pofta de cozonac. De asemenea imi place sa mananc si in perioada psotului, atunci cand dulciurile sunt limitate si eu nu pot sta fara sa mananc ceva dulce. Acum cativa ani am descoperit o reteta buna de tot de cozonac de post si uneori o fac pe aceasta chiar de sarbatori. Iata cum se prepara:

Ingrediente: Aluat: 500 ml apa calduta, 12 linguri zahar, 1/4 lingurita sare, coaja rasa de la o lamaie, 2 pliculete zahar vanillat, 35 gr drojdie proaspata, 950 gr faina alba superioara,100 ml ulei.
Umplutura: 200 gr nuca macinata, 30 gr stafide, 100 gr rahat de fructe, 2 linguri cacao, 3 linguri sirop cu rom, 1 lingurita esenta rom.
Decor sirop cu rom

Vezi și...

Tort de biscuiți cu banane, fără coacere! Un desert rapid și absolut dleicios

Tort de biscuiți cu banane, fără coacere! Un desert rapid și absolut dleicios

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Mod de preparare:

(Dimensiuni tava- lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm)
Intr-un bol mai mare se adauga: apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, sarea si vanilia. Se amesteca energic cca 2-3 min.
Se adauga treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat potrivit ca si consistenta.Adaugam uleiul si framantam pana se incorporeaza.
Aluatul obtinut se pune la dospit (la loc cald), cca 30 min, pana isi dubleaza volumul.Se pune pe masa de lucru , se framanta 1 min apoi se pune din nou la dospit, pentru inca 30 min.
Umplutura: nuca macinata se amesteca cu esenta de rom, sirop , cacao si stafide.
Punem aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si il impartim in doua bucati egale.Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie dreptunghiulara , se presara umplutura , rahat de fructe taiat cubulete si rulam strans.
Ruloul format se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cozonacul de post se lasa la dospit inca 30 min apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180C, pentru cca 30-35 min.
Cand este gata se glazureaza cu sirop si se mai tine 1 min in cuptor.
Scoatem cozonacul de post din forma si il asezam pe un gratar. Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.
Pofta Buna!

Sursa: desertdecasa.ro

Vezi si reteta pentru negresa de post:

Negresa este preferata mea si a intregii familiei. Asta e rețeta pentru cea mai simplă, gustoasă, pufoasă, ieftină și rapidă negresă de post. Respectă pașii de mai jos și obții desertul perfect pentru post. Noi o facem si cand nue post pentru ca ne place foarte mult. Iata de ce ai nevoie pentru a o prepara:

Ingrediente:

Blat:2 căni de făină, 1 ½ cană de apă minerală, ½ cană de ulei, nuci (dupa preferinte), 1 borcan gem de prune, 100 gr zahăr, 1 plic praf de copt, 3 linguri de cacao

Glazură:

3 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, 1 lingura ulei, 3 linguri de apă, nucă de cocos pentru presărat deasupra glazurii

Mod de preparare:

Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, zaharul si cacaoa cernuta.Adaugam treptat uleiul si apa minerala si omogenizam energic cu ajutorul unui tel
Adaugam gemul si omogenizam tot cu telul.Turnam compozitia intr-o forma ceramica sau termorezistenta (30×20 cm) . Eu am folosit si hartie de copt.Lasam la cuptor la 170 grade pana cand se rumeneste si trece testul scobitorii. (aproximativ 25- 30 minute). Pentru glazura, punem cacao cu zaharul intr-un vas, amestecam , apoi adaugam apa si uleiul. Lasam pe foc si fierbem pana cand glazura ajunge la consistenta dorita. Turnam glazura peste prajitura. Cand aceasta s-a racit adaugam si fulgi de cocos. Negresa de post cu gem este gata. Pofta buna!
Pentru a ne păstra buna dispoziţie, cacaua vine în ajutorul vostru. Substanţele active din boabele aromate stimulează eliberarea endorfinei şi serotoninei- substanţe numite hormonii fericirii. De aceea, pentru a alunga tristeţea, vă recomand să beţi o ceaşcă de cacao şi starea voastră de spirit se va îmbunătăţi vizibil”, a declarat fitoterapeutul Eugen Giurgiu.

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Macrou cu lămâie în sos de roșii

Urmatorul Articol

Chifteluțe de cartofi fragede cu verdeață și usturoi

Articole Similare

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă
Desert ca la mama acasă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie
Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Budincă de cartofi cu unt și parmezan
Rețete românești

Budincă de cartofi cu unt și parmezan

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Ghiveci de legume cu piept de pui
Rețete românești

Ghiveci de legume cu piept de pui

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Urmatorul Articol
Chifteluțe de cartofi fragede cu verdeață și usturoi

Chifteluțe de cartofi fragede cu verdeață și usturoi

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version