Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cozonac de casă cu brânză și stafide, o rețetă delicioasă pentru sărbători sau pentru desert în familie

Cozonac de casă cu brânză și stafide, o rețetă delicioasă pentru sărbători sau pentru desert în familie

Cozonacul cu branza si stafide, este o alternativa la cozonacul clasic, o alternativa sanatoasa sifoarte gustoasa. Iata cum se prepara!

INGREDIENTE
Aluat:
1 ou, 1 lingurita drojdie proaspata, ½ cana apa calduta, ½ cana lapte caldut, faina cat cuprinde, pana cand aluatul de dezlipeste usor de pe maini, 3 linguri ulei, o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)

Umplutura:5 linguri branza de casa, O mana de stafide (hidratate), 1 lingura sirop de artar (optional), Un varf de lingurita pudra de vanilie

  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pentru uns cozonacul: un galbenus si putin ulei de masline
Unt pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE
Aluat: Maiaua am facut-o din apa calduta, zahar si drojdia faramitata cu mana, pe care le-am lasat la cald, cat sa se umfle. Am adaugat apoi laptele, oul si am incorporat pe rand faina, framantand, pana nu s-a mai lipit de maini, dupa care am adaugat si uleiul si am mai framantat. Am lasat aluatul la cald aproximativ 2 ore.
Umplutura: am pasat cu furculita branza, am maruntit stafidele si am amestecat toate ingredientele.

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Pentru asamblare unge mainile cu putin ulei. Intinde aluatul si pune toata umplutura pe toata suprafata aluatului, dupa care ruleaza usor si pune-l in forma de cozonac. Deasupra poti adauga cateva stafide si fulgi de cocos.
L-am pus in vasul uns cu unt si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade pana s-a rumenit si a trecut testul cu scobitoarea.

Sursa:flaveur.ro

Vezi si reteta pentru cozonac clasic cu cacao si rahat de post:

Cozonacul este unul dintre deserturile mele preferate, in special de sarbatori, cand nu concep sa nu mananc 2, 3 cozonaci. Este un sentiment de bine cand dupa sarbatori imi raman in casa cozonaci si ma pot bucura de fragezimea lor dimineata sau seara cand ma intorc de la serviciu cu pofta de cozonac. De asemenea imi place sa mananc si in perioada psotului, atunci cand dulciurile sunt limitate si eu nu pot sta fara sa mananc ceva dulce. Acum cativa ani am descoperit o reteta buna de tot de cozonac de post si uneori o fac pe aceasta chiar de sarbatori. Iata cum se prepara:

Ingrediente: Aluat: 500 ml apa calduta, 12 linguri zahar, 1/4 lingurita sare, coaja rasa de la o lamaie, 2 pliculete zahar vanillat, 35 gr drojdie proaspata, 950 gr faina alba superioara,100 ml ulei.
Umplutura: 200 gr nuca macinata, 30 gr stafide, 100 gr rahat de fructe, 2 linguri cacao, 3 linguri sirop cu rom, 1 lingurita esenta rom.
Decor sirop cu rom

Mod de preparare:

(Dimensiuni tava- lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm)
Intr-un bol mai mare se adauga: apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, sarea si vanilia. Se amesteca energic cca 2-3 min.
Se adauga treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat potrivit ca si consistenta.Adaugam uleiul si framantam pana se incorporeaza.
Aluatul obtinut se pune la dospit (la loc cald), cca 30 min, pana isi dubleaza volumul.Se pune pe masa de lucru , se framanta 1 min apoi se pune din nou la dospit, pentru inca 30 min.
Umplutura: nuca macinata se amesteca cu esenta de rom, sirop , cacao si stafide.
Punem aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si il impartim in doua bucati egale.Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie dreptunghiulara , se presara umplutura , rahat de fructe taiat cubulete si rulam strans.
Ruloul format se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cozonacul de post se lasa la dospit inca 30 min apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180C, pentru cca 30-35 min.
Cand este gata se glazureaza cu sirop si se mai tine 1 min in cuptor.
Scoatem cozonacul de post din forma si il asezam pe un gratar. Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.
Pofta Buna!

Sursa: desertdecasa.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Salată de anghinare cu ardei copt și ton

Salată de anghinare cu ardei copt și ton

Prăjitură Albă ca Zăpada cu nuci pecan pentru o masă de sărbători magică

Prăjitură Albă ca Zăpada cu nuci pecan pentru o masă de sărbători magică

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
Actualitate

Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Actualitate

Groază Sub Pat: Secretul care a Transformat Nopțile într-un Coșmar

Citeste mai multDetails
O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
Actualitate

O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact