Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cozonac de casă cu brânză și stafide, o rețetă delicioasă pentru sărbători sau pentru desert în familie

Cozonac de casă cu brânză și stafide, o rețetă delicioasă pentru sărbători sau pentru desert în familie

Cozonacul cu branza si stafide, este o alternativa la cozonacul clasic, o alternativa sanatoasa sifoarte gustoasa. Iata cum se prepara!

INGREDIENTE
Aluat:
1 ou, 1 lingurita drojdie proaspata, ½ cana apa calduta, ½ cana lapte caldut, faina cat cuprinde, pana cand aluatul de dezlipeste usor de pe maini, 3 linguri ulei, o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)

Umplutura:5 linguri branza de casa, O mana de stafide (hidratate), 1 lingura sirop de artar (optional), Un varf de lingurita pudra de vanilie

  • Spectacol pe cer pe 7 septembrie! La ce oră vezi eclipsa totală de Lună
  • Breaking news de la Ministerul de Interne! Cătălin Predoiu a făcut anunțul care aprinde spiritele!
  • Mihai Voropchievici anunță zodia care va fi de trei ori mai norocoasă în septembrie 2025
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pentru uns cozonacul: un galbenus si putin ulei de masline
Unt pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE
Aluat: Maiaua am facut-o din apa calduta, zahar si drojdia faramitata cu mana, pe care le-am lasat la cald, cat sa se umfle. Am adaugat apoi laptele, oul si am incorporat pe rand faina, framantand, pana nu s-a mai lipit de maini, dupa care am adaugat si uleiul si am mai framantat. Am lasat aluatul la cald aproximativ 2 ore.
Umplutura: am pasat cu furculita branza, am maruntit stafidele si am amestecat toate ingredientele.

Pentru asamblare unge mainile cu putin ulei. Intinde aluatul si pune toata umplutura pe toata suprafata aluatului, dupa care ruleaza usor si pune-l in forma de cozonac. Deasupra poti adauga cateva stafide si fulgi de cocos.
L-am pus in vasul uns cu unt si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade pana s-a rumenit si a trecut testul cu scobitoarea.

Sursa:flaveur.ro

Vezi si reteta pentru cozonac clasic cu cacao si rahat de post:

Cozonacul este unul dintre deserturile mele preferate, in special de sarbatori, cand nu concep sa nu mananc 2, 3 cozonaci. Este un sentiment de bine cand dupa sarbatori imi raman in casa cozonaci si ma pot bucura de fragezimea lor dimineata sau seara cand ma intorc de la serviciu cu pofta de cozonac. De asemenea imi place sa mananc si in perioada psotului, atunci cand dulciurile sunt limitate si eu nu pot sta fara sa mananc ceva dulce. Acum cativa ani am descoperit o reteta buna de tot de cozonac de post si uneori o fac pe aceasta chiar de sarbatori. Iata cum se prepara:

  • România a atras 3,75 miliarde de dolari și 1,5 miliarde de euro de pe piețele externe pentru acoperirea deficitului și plata datoriilor
  • ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
  • Demența: 4 semne subtile care pot apărea înainte de pierderea evidentă a memoriei
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingrediente: Aluat: 500 ml apa calduta, 12 linguri zahar, 1/4 lingurita sare, coaja rasa de la o lamaie, 2 pliculete zahar vanillat, 35 gr drojdie proaspata, 950 gr faina alba superioara,100 ml ulei.
Umplutura: 200 gr nuca macinata, 30 gr stafide, 100 gr rahat de fructe, 2 linguri cacao, 3 linguri sirop cu rom, 1 lingurita esenta rom.
Decor sirop cu rom

Mod de preparare:

(Dimensiuni tava- lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm)
Intr-un bol mai mare se adauga: apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, sarea si vanilia. Se amesteca energic cca 2-3 min.
Se adauga treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat potrivit ca si consistenta.Adaugam uleiul si framantam pana se incorporeaza.
Aluatul obtinut se pune la dospit (la loc cald), cca 30 min, pana isi dubleaza volumul.Se pune pe masa de lucru , se framanta 1 min apoi se pune din nou la dospit, pentru inca 30 min.
Umplutura: nuca macinata se amesteca cu esenta de rom, sirop , cacao si stafide.
Punem aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si il impartim in doua bucati egale.Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie dreptunghiulara , se presara umplutura , rahat de fructe taiat cubulete si rulam strans.
Ruloul format se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cozonacul de post se lasa la dospit inca 30 min apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180C, pentru cca 30-35 min.
Cand este gata se glazureaza cu sirop si se mai tine 1 min in cuptor.
Scoatem cozonacul de post din forma si il asezam pe un gratar. Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.
Pofta Buna!

Sursa: desertdecasa.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Salată de anghinare cu ardei copt și ton

Salată de anghinare cu ardei copt și ton

Prăjitură Albă ca Zăpada cu nuci pecan pentru o masă de sărbători magică

Prăjitură Albă ca Zăpada cu nuci pecan pentru o masă de sărbători magică

Finală cu Surprize la „Insula Iubirii”: Care Au Fost Deciziile Cuplurilor?
Actualitate

Finală cu Surprize la „Insula Iubirii”: Care Au Fost Deciziile Cuplurilor?

Citeste mai multDetails
Pensionarea anticipată și la limită de vârstă: Condiții, documente necesare și motive de respingere
Actualitate

Pensionarea anticipată și la limită de vârstă: Condiții, documente necesare și motive de respingere

Citeste mai multDetails
Start Haotic de An Școlar: Ministrul Educației Lasă Decizia la Directorii de Școli
Actualitate

Start Haotic de An Școlar: Ministrul Educației Lasă Decizia la Directorii de Școli

Citeste mai multDetails
Atenție, Pensionari! Termen Limită pentru Certificatul de Viață
Actualitate

Atenție, Pensionari! Termen Limită pentru Certificatul de Viață

Citeste mai multDetails
România a atras 3,75 miliarde de dolari și 1,5 miliarde de euro de pe piețele externe pentru acoperirea deficitului și plata datoriilor
Actualitate

România a atras 3,75 miliarde de dolari și 1,5 miliarde de euro de pe piețele externe pentru acoperirea deficitului și plata datoriilor

Citeste mai multDetails
Misterul unei grupe de sânge rare, legat de teorii stranii și trăsături neobișnuite
Actualitate

Misterul unei grupe de sânge rare, legat de teorii stranii și trăsături neobișnuite

Citeste mai multDetails
Actualitate

Cum scapi rapid de păianjenii din casă cu acest ingredient. Nu suportă deloc acest miros și fug din case

Citeste mai multDetails
Reforma pensiilor în România: Ce schimbări vin din 2025 și cum pot beneficia pensionarii de bilete de tratament balnear
Actualitate

Anunț important pentru pensionari: Ce se intampla dacă nu depun actele la timp

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact