Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cozonac de casă cu brânză și stafide, o rețetă delicioasă pentru sărbători sau pentru desert în familie

Cozonac de casă cu brânză și stafide, o rețetă delicioasă pentru sărbători sau pentru desert în familie

Cozonacul cu branza si stafide, este o alternativa la cozonacul clasic, o alternativa sanatoasa sifoarte gustoasa. Iata cum se prepara!

INGREDIENTE
Aluat:
1 ou, 1 lingurita drojdie proaspata, ½ cana apa calduta, ½ cana lapte caldut, faina cat cuprinde, pana cand aluatul de dezlipeste usor de pe maini, 3 linguri ulei, o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)

Umplutura:5 linguri branza de casa, O mana de stafide (hidratate), 1 lingura sirop de artar (optional), Un varf de lingurita pudra de vanilie

  • Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Două bancnote vor fi scoase din circulație: până când mai pot fi folosite și ce pași trebuie să urmeze românii
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pentru uns cozonacul: un galbenus si putin ulei de masline
Unt pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE
Aluat: Maiaua am facut-o din apa calduta, zahar si drojdia faramitata cu mana, pe care le-am lasat la cald, cat sa se umfle. Am adaugat apoi laptele, oul si am incorporat pe rand faina, framantand, pana nu s-a mai lipit de maini, dupa care am adaugat si uleiul si am mai framantat. Am lasat aluatul la cald aproximativ 2 ore.
Umplutura: am pasat cu furculita branza, am maruntit stafidele si am amestecat toate ingredientele.

Pentru asamblare unge mainile cu putin ulei. Intinde aluatul si pune toata umplutura pe toata suprafata aluatului, dupa care ruleaza usor si pune-l in forma de cozonac. Deasupra poti adauga cateva stafide si fulgi de cocos.
L-am pus in vasul uns cu unt si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade pana s-a rumenit si a trecut testul cu scobitoarea.

  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Tragedie lângă Miercurea Ciuc: Doi Tineri Iubiți, Găsiți Decedați Într-o Mașină
  • Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Sursa:flaveur.ro

Vezi si reteta pentru cozonac clasic cu cacao si rahat de post:

Cozonacul este unul dintre deserturile mele preferate, in special de sarbatori, cand nu concep sa nu mananc 2, 3 cozonaci. Este un sentiment de bine cand dupa sarbatori imi raman in casa cozonaci si ma pot bucura de fragezimea lor dimineata sau seara cand ma intorc de la serviciu cu pofta de cozonac. De asemenea imi place sa mananc si in perioada psotului, atunci cand dulciurile sunt limitate si eu nu pot sta fara sa mananc ceva dulce. Acum cativa ani am descoperit o reteta buna de tot de cozonac de post si uneori o fac pe aceasta chiar de sarbatori. Iata cum se prepara:

Ingrediente: Aluat: 500 ml apa calduta, 12 linguri zahar, 1/4 lingurita sare, coaja rasa de la o lamaie, 2 pliculete zahar vanillat, 35 gr drojdie proaspata, 950 gr faina alba superioara,100 ml ulei.
Umplutura: 200 gr nuca macinata, 30 gr stafide, 100 gr rahat de fructe, 2 linguri cacao, 3 linguri sirop cu rom, 1 lingurita esenta rom.
Decor sirop cu rom

Mod de preparare:

(Dimensiuni tava- lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm)
Intr-un bol mai mare se adauga: apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, sarea si vanilia. Se amesteca energic cca 2-3 min.
Se adauga treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat potrivit ca si consistenta.Adaugam uleiul si framantam pana se incorporeaza.
Aluatul obtinut se pune la dospit (la loc cald), cca 30 min, pana isi dubleaza volumul.Se pune pe masa de lucru , se framanta 1 min apoi se pune din nou la dospit, pentru inca 30 min.
Umplutura: nuca macinata se amesteca cu esenta de rom, sirop , cacao si stafide.
Punem aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si il impartim in doua bucati egale.Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie dreptunghiulara , se presara umplutura , rahat de fructe taiat cubulete si rulam strans.
Ruloul format se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cozonacul de post se lasa la dospit inca 30 min apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180C, pentru cca 30-35 min.
Cand este gata se glazureaza cu sirop si se mai tine 1 min in cuptor.
Scoatem cozonacul de post din forma si il asezam pe un gratar. Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.
Pofta Buna!

Sursa: desertdecasa.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Salată de anghinare cu ardei copt și ton

Salată de anghinare cu ardei copt și ton

Prăjitură Albă ca Zăpada cu nuci pecan pentru o masă de sărbători magică

Prăjitură Albă ca Zăpada cu nuci pecan pentru o masă de sărbători magică

Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație
Actualitate

Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație

Citeste mai multDetails
Tragedie în Rahova: Printre victime, o tanara insarcinata
Actualitate

Noaptea de Coșmar în Rahova: Locatarii Evacuați Primesc Cazările Primăriei; Se Vorbește Despre O A Doua Explozie

Citeste mai multDetails
Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor
Actualitate

Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
Actualitate

Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”

Citeste mai multDetails
Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C
Actualitate

Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C

Citeste mai multDetails
Zvonuri și panică pe rețelele sociale: medicul Flavia Groșan este în viață, dar se află în stare gravă la spital
Actualitate

Zvonuri și panică pe rețelele sociale: medicul Flavia Groșan este în viață, dar se află în stare gravă la spital

Citeste mai multDetails
CCR A RESPINS LEGEA PENSIILOR MAGISTRAȚILOR: USR AMENINȚĂ CU REFERENDUM CONSTITUȚIONAL
Actualitate

CCR A RESPINS LEGEA PENSIILOR MAGISTRAȚILOR: USR AMENINȚĂ CU REFERENDUM CONSTITUȚIONAL

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact