Crap umplut cu ciuperci și orez la cuptor, un prânz copios și sănătos pe care toată lumea trebuie să îl încerce

Crapul umplut cu orez si ciuperci la cuptor este perfect pentru decorarea oricărei mese, fie ea in familie sau eveniment. Ciupercile de asemenea pot fi inlocuite cu ceapa sau morcovi, dar te asiguram ca ciupercile ii dau pestelui o aroma deosebita! Premarinarea carcasei de pește pregătit va îmbunătăți caracteristicile gustului si il va face mai aromat și mai picant.

Ingrediente:crap (1,5 kg2, 3 crapi in functie de numarul de persoane de la masa), orez 0,5 cani;ciuperci – 200 g;brânză – 150 g;2 cepe; 1/2 lămâie , sare, piper, condimente, ulei.

Mod de preparare:

Ciupercile se calesc impreuna cu ceapa in putin ulei incins si se adaugă orezul fiert si condimentele.
Între timp asezonati crapul cu sare, piper, presărați suc de lamaie, si lăsați timp de 30 de minute la marinat.
Umpleți interiorul crapului cu amestecul de orez cu ciuperci și puneți-l pe folia de copt sau de aluminiu unsa cu ulei.
Lasati timp de 40 de minute la 180-200 de grade C si veti avea parte de un pranz absolut delicios si sanatos!

Daca ti-a placut, recomanda si prietenilor!

Pofta buna!

Vezi si reteta pentru macrou la cuptor:

Macroul copt după această rețetă este perfect pentru o cină ușoară în familie. Peștele iese deosebit de gingaș și aromat, iar sosul de iaurt și pastă de tomate face acest fel de mâncare suculent și nemaipomenit de gustos.

Ingrediente: 3 pesti macrou, 3 cepe, 5 linguri de iaurt natural, 5 linguri pastă de tomate, 2 roșii, condimente, după gust;sare și piper negru măcinat,  după gust.

Mod de preparare:

1.Curățați peștele și tăiați-l bucăți.
2.Curățați ceapa și tăiați-o rondele.
3.Spălați roșiile, uscați-le și tăiați-le rondele.
4.Puneți peștele într-un vas, adăugați iaurtul, pasta de tomate, condimentele, care vă plac, și amestecați.
5.Tapetați tava cu hârtie de copt, ungeți cu puțin ulei și așezați macroul, iar între bucățile de pește puneți rondele de ceapă și roșie.
6.Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru aproximativ 1 oră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Sursa:retete-usoare.eu

Beneficiile carnii de peste:

Persoanele care obișnuiesc să consume pește cel puțin o dată pe săptămână sunt mai ferite de afecțiuni ale creierului, potrivit celui mai recent studiu în domeniu.
Doar o bucată de pește, pregătită la grătar sau la cuptor, stimulează materia cenușie și ajută la prevenirea afecțiunile cerebrale.
Și alte cercetări au arătat că alimentele bogate în acizi grași Omega-3 (pește, fructe oleaginoase, anumite tipuri de uleiuri ) sunt un bun aliat al sănătății creierului.
În cadrul studiului, specialiștii de la Școala de Medicină a Universității din Pittsburgh (SUA) au analizat datele obținute de la 260 de persoane.
Inițial, cercetătorii i-au chestionat pe participanți în legătură cu obiceiurile lor alimentare, după care au realizat câte un RMN pentru a analiza sănătatea creierului.
Astfel, oamenii de știință au descoperit că participanții care mâncau pește aveau aria din creier responsabilă de memorie mult mai dezvoltată.
,,Pregătit la cuptor sau la grătar, peștele aduce un aport important de acizi grași Omega-3. Dacă alegem să prăjim peștele, cantitatea de acizi grași scade semnificativ. Mai ales că alimentația are un rol important în prevenția afecțiunilor cerebrale, indicat este să includem cât mai des peștele în dietă”, a afirmat Cyrus Raji, medic la Universitatea din Pittsburgh.

Exit mobile version