Ingrediente:
10 cartofi, 50 ml de lapte, 200 g ciuperci, 1 morcov, 3 catei de usturoi, 1 ou, 3 linguri de smantana, sare, piper, ceapa verde pentru decorare.
Mod de preparare:
- Anunț de amploare la nivel mondial: declarația recentă a lui Emmanuel Macron
- Schimbare majoră pentru pensionarii care au cotizat înainte de 1990! Statul pregătește o decizie fără precedent
- Decizia surprinzătoare a Lianei Arsenie, șefa Curții de Apel București, în mijlocul scandalului din justiție. Cum a reacționat judecătoarea după protestele din toată țara
Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in timp ce pregatim umplutura de ciuperci. Ciupercile se taie cubulete (mai mari putin) si se calesc. Se adauga usturoiul pisat si se caleste impreuna cu ciupercile. Cand incep sa scada, adaugam sare si piper si cele 3 linguri de smantana.
Dupa ce au fiert cartofii, ii pasam si formam cosulete. Le punem pe o hartie de copt si le lasam la cuptor timp de 20 min la 170 de grade. Dupa ce observi ca incep sa se rumeneasca, se scot din cuptor si se umplu cu umplutura de ciuperci. Se ung cu ou si se mai lasa la cuptor 15-20 minute pana cand prind o crusta si se rumenesc.
- „Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
- Anghel Damian, confesiune sinceră despre lupta nevăzută din spatele succesului
- Premierul Ilie Bolojan cere adoptarea urgentă a măsurilor fiscale: „Nu există altă soluție”
Pofta buna alaturi de cei dragi!
Daca ti-a placut reteta, arata-le si prietenilor!
Vezi si reteta pentru placinta cu dovlecei, ciuperci si mozzarella:

Pentru ca de multe ori, mancarea de pranz constituie o problema sau o lipsa de inspiratie si de idei, astazi venim in ajutorul tau cu o reteta delicioasa, rapida si simplu de preparat. Nu este nevoie decat sa ai aceste ingrediente la indemana si 2 vase, iar in cateva minute mancarea ta va fi gata! Iata de ce ai nevoie:
Ingrediente: 4 linguri unt, 1 ceapa, 200 g porumb fiert, 2 dovlecei mari, 200 g ciuperci, 200 g mozzarella/cascaval, 3 oua, 2 fire ceapa, busuioc
oregano, sare
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o tigaie adanca si caleste ceapa tocata marunt, dovleceii feliati subtire si ciupercile. Dupa 1-2 minute adauga si porumbul fiert (proaspat sau din conserva) si lasa-le pana cand toate legumele s-au inmuiat, apoi adauga condimentele.
Bate ouale bine, adauga branza si unge o tava de cuptor. Asaza legumele in tava, toarna compozitia de ou si branza deasupra. Ridica feliile de dovlecel la suprafata, pentru ca preparatul sa fie mai aspectuos.
Acopera tava cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt si da tava la cuptor pentru 20 de minute. Scoate folia si lasa preparatul pentru alte 5-10 minute la cuptor, sa se rumeneasca. Serveste placinta de dovlecei cu ceapa verde tocata.
Sursa:retetepractice.ro
















