miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Trucuri utile » Cum decongelezi carnea în doar 5 minute. Este adevăratul secret al bucătarilor

Cum decongelezi carnea în doar 5 minute. Este adevăratul secret al bucătarilor

Cum decongelezi carnea în doar 5 minute. Este adevăratul secret al bucătarilor

Data viitoare când vei dori sa gătești friptură pentru cei dragi nu va mai trebui să aștepti cu orele și nici să îți aduci aminte de seara să scoți carnea din congelator. Citește mai jos care este cea mai rapida metoda pentru decongelat carnea, dezvăluită de cei mai mari bucătari. Iti spun mai jos care este cea mai rapida metoda pentru a descongela carnea. Un truc mai simplu nici ca nu se poate mai ales ca foarte multi dintre noi pastram carnea in congelator pentru a face fripturi. Metoda aleasa nu presupune cuptor cu microunde si nici timp sa astepti pana cand carnea se descongelaza pe blatul de la bucatarie.

În cazul în care trebuie sa pregatesti repede prânzul sau cina și ai uitat să scoți cu câteva ore înainte carnea din congelator, iar carnea nu s-a decongelat, avem pentru tine un truc folosit de marii bucătari ce te va ajuta s-o dezgheți în doar 5 minute.

Vezi și...

Cum să cheltuiești inteligent la shopping?

Cum să cheltuiești inteligent la shopping?

De ce ar trebui să investești într-o husă de calitate pentru telefonul tău mobil?

De ce ar trebui să investești într-o husă de calitate pentru telefonul tău mobil?

Ce trebuie să faci ca să decongelezi carnea în doar câteva minute

Poti sa decongelezi o friptura in 5 minute spun cei de la RocketNews24. Metoda au preluat-o de la un post de televiziune din Taiwan in care o bucata de carne groasa de 1cm este decongelata in cel mai scurt timp. Tot ce ai nevoie sunt doua oale din aluminiu si apa. Ia cele doua cratite și pune-le în chiuvetă. Pe prima întoarce-o cu fundul în sus și pune carnea pe ea. Pe cealaltă, umple-o cu apă și pune-o peste carne.

Trebuie să aștepți 5-10 minute – în funcție de grosimea cărnii și vei avea carnea dezghețată foarte rapid.

Pare greu de crezut, dar acest lucru este posibil. Iar pentru acest truc culinar atât de interesant există insa și o explicație științifică. Metalul este un bun conductor de căldură, iar aluminiul este un bun conductor al căldurii ambientale, care este eficientă pentru a decongela alimentele.

Atenție, însă: odata dezghețată, carnea nu trebuie recongelată sub nicio formă. Cel mai indicat în acest caz este să o prepari termic (adică să o gătești) și, chiar dacă nu o vei consuma în acel moment, să o păstrezi în frigider până când vei decizde ca o vei consuma.
Atunci când congelezi carnea, bacteriile nu mor, ci doar întră într-o stare de „moarte aparentă”, care le împiedică să se înmulțească sau să altereze carnea. Numărul mare de bacterii de pe suprafața cărnii (mai mare decât la prima congelare) va fi păstrat și se va amplifica la următoarea dezghețare. Și tot asa.

Iată și alte trucuri utile in bucatarie care te-ar putea interesa:

Cum sa faci cuburi de gheata rapid?

S-ar putea sa sune extrem de ciudat, dar apa fiarta va ingheta mai repede decat apa de la robinet. Motivul este efectul Mpemba, numit dupa elevul tanzanian Erasto Mpemba care, impreuna cu profesorul sau de fizica, a descoperit acest efect prin anii ’60.

Cum sa salvezi o supa prea sarata?

Cel mai simplu e sa ii adaugi un cartof curatat, taiat in cuburi mari. Va actiona exact ca un burete si va atrage toata sarea in exces fara sa lase in urma alte arome. Inainte sa servesti supa, scoate bucatile de cartof din ea. Alte trucuri care functioneaza sunt: o cana de apa sau un praf de zahar brun adaugate in supa prea sarata ca sa ii “dreaga” gustul.

 Cum sa nu mai dai niciodata laptele in foc atunci cand il fierbi?

Secretul ca sa nu ajunga tot laptele pe aragaz, atunci cand nu esti cu ochii pe el, este sa pui in oala o lingura cu coada lunga in timp ce laptele se incalzeste. Motivul pentu care laptele se umfla si da in foc este ca atunci cand se incalzeste apa din structura sa incepe sa se evapore. Prin urmare, grasimile si proteinele care raman se concentreaza intr-un strat gros la suprafata, iar vaporii de apa fierbinti nu vor mai putea trece de bariera lui. Astfel, il vor ridica spre marginea oalei. Lingura pusa in oala, in timp ce laptele se incalzeste, va sparge aceasta bariera groasa si va permite vaporilor sa se elibereze incet, fara sa erupa.

 Cum scapi de mirosul de ceapa sau usturoi de pe maini?

Iti freci mainile de o lingura din otel inoxidabil care va absorbi imediat mirosurile. Sulful din cele doua legume va fi atras si va ramane lipit de unele metale pe care le are in compozitie otelul inoxidabil din tacamuri.

 Cum pastrezi smantana si crema de branza mai mult timp?

Secretul este sa pastrezi recipientul in frigider cu susul in jos, astfel incat se se creeze un efect de vacuum care sa impiedice formarea bacteriilor.

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Urmatorul Articol

Plăcintă moldovenească: Baba Alba

Articole Similare

Alegerea notelor de parfum în funcție de vârstă
Trucuri utile

Alegerea notelor de parfum în funcție de vârstă

Uită de protezele mobile cu ajutorul sistemului Fast&Fixed!
Trucuri utile

Uită de protezele mobile cu ajutorul sistemului Fast&Fixed!

Cum porți rochia lungă în funcție de silueta ta
Trucuri utile

Cum porți rochia lungă în funcție de silueta ta

Alex Bodi o acuză pe Bianca Drăgușanu că este o mamă rea
Trucuri utile

Alex Bodi o acuză pe Bianca Drăgușanu că este o mamă rea

Ce spune Aurelian Temişan despre o posibilă relaţie între soţia lui şi George Burcea: „Eşti beton, daca…”
Trucuri utile

Ce spune Aurelian Temişan despre o posibilă relaţie între soţia lui şi George Burcea: „Eşti beton, daca…”

7 sfaturi pentru a trata insomnia
Trucuri utile

7 sfaturi pentru a trata insomnia

Urmatorul Articol
Plăcintă moldovenească: Baba Alba

Plăcintă moldovenească: Baba Alba

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version