Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum să faci tiramisu ca la carte la tine în bucătărie! Este una dintre prăjiturile de casă cele mai simple și mai bune

Cum să faci tiramisu ca la carte la tine în bucătărie! Este una dintre prăjiturile de casă cele mai simple și mai bune

Simplitatea și ușurința tiramisului, cel mai clasic desert italian, este pur și simplu incomparabilă. Tiramisu înseamnă literalmente „trage-mă în sus” și așa cum spune și titlul, după ce veți degusta acest desert delicios, vă va ridica starea de spirit dumneavoastră și celor dragi.

Baza acestui desert de cafea cu cacao este, desigur, brânză de cremă de mascarpone. La fel de importante sunt și pișcoturile și cafeaua de calitate. Fără aceste trei ingrediente, nu veți face un tiramisu autentic.

Iată de ce aveți nevoie: 500 g mascarpone, 150 g de zahăr, 30 ml de lichior (optional), 250 ml frișcă, 3 linguri de cacao, 2 pachete de pișcoturi (sau 1 1/2 in functie de vasul in care faceti), 1 cană mare de cafea

  • Calendar ortodox: 17 decembrie 2025, zi de sărbătoare mare. Nume celebrate mâine
  • Tragedie în familia Clejanilor! Viorica, anunț sfâșietor: „S-a stins mult prea devreme”
  • Anunț de amploare la nivel mondial: declarația recentă a lui Emmanuel Macron
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:

Vărsăm lichior în cafeaua călduță – poate fi omis acest pas, este excelent chiar și fără alcool. În cafea înmuiem pișcotul unul câte unul pe-o parte li pe alta si le punem într-un vas yena dreptunghiular, de preferință pentru a așeza pișcoturile simetrice și egale.

  • „Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
  • Avertizare ANM: România Intră în Primul Episod de Iarnă Autentică. Ger de -20C, Ninsori și Viscol Extins
  • Tot mai multe persoane aleg să poarte părul cărunt natural. Psihologii explică ce transmite această opțiune
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Crema se prepară prin amestecarea cremei de mascarpone cu frisca la mixer sau de mana.

Presați piscoturile unul cate unul pe rand pana se formeaza ca un blat, apoi intineti pe toata suprafata un strat generos de mascarpone și presarati pudra de cacao. Se repetă acest procedeu pana cand umpleti vasul.
Finisați cu un strat de cremă bogat presărat cu cacao. Lasati cateva ore la drigider sau o noaptea pentru a se combina savoarea tuturor ingredientelor. Te asiguram ca va iesi o prajitura pe gustul oricui!
Pofta buna in familie!

Vezi si rețeta pentru negresa cu ghimbir:

Negresa este preferata mea si a intregii familiei. Asta e rețeta pentru cea mai simplă, gustoasă, pufoasă, ieftină și rapidă negresă de post. Respectă pașii de mai jos și obții desertul perfect pentru post. Noi o facem si cand nue post pentru ca ne place foarte mult. Iata de ce ai nevoie pentru a o prepara:

Ingrediente:

Blat:2 căni de făină, 1 ½ cană de apă minerală, ½ cană de ulei, nuci (dupa preferinte), 1 borcan gem de prune, 100 gr zahăr, 1 plic praf de copt, 3 linguri de cacao, 1 lingurita de ghimbir

Glazură:

3 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, 1 lingura ulei, 3 linguri de apă, nucă de cocos pentru presărat deasupra glazurii

Mod de preparare:

Intr-un bol amestecam faina, praful de copt,  ghimbirul pasta, zaharul si cacaoa cernuta.Adaugam treptat uleiul si apa minerala si omogenizam energic cu ajutorul unui tel
Adaugam gemul si omogenizam tot cu telul.Turnam compozitia intr-o forma ceramica sau termorezistenta (30×20 cm) . Eu am folosit si hartie de copt.Lasam la cuptor la 170 grade pana cand se rumeneste si trece testul scobitorii. (aproximativ 25- 30 minute). Pentru glazura, punem cacao cu zaharul intr-un vas, amestecam , apoi adaugam apa si uleiul. Lasam pe foc si fierbem pana cand glazura ajunge la consistenta dorita. Turnam glazura peste prajitura. Cand aceasta s-a racit adaugam si fulgi de cocos. Negresa de post cu gem este gata. Pofta buna!
Pentru a ne păstra buna dispoziţie, cacaua vine în ajutorul vostru. Substanţele active din boabele aromate stimulează eliberarea endorfinei şi serotoninei- substanţe numite hormonii fericirii. De aceea, pentru a alunga tristeţea, vă recomand să beţi o ceaşcă de cacao şi starea voastră de spirit se va îmbunătăţi vizibil”, a declarat fitoterapeutul Eugen Giurgiu

Pofta buna!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Acesta este motivul incredibil pentru care nu trebuie să depozitezi niciodată cartofii în frigider!

Acesta este motivul incredibil pentru care nu trebuie să depozitezi niciodată cartofii în frigider!

Lasagna cu spanac și brânză ricotta, un preparat excelent pentru orice moment

Lasagna cu spanac și brânză ricotta, un preparat excelent pentru orice moment

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
Generale

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
Actualitate

Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”

Citeste mai multDetails
Anghel Damian, confesiune sinceră despre lupta nevăzută din spatele succesului
Actualitate

Anghel Damian, confesiune sinceră despre lupta nevăzută din spatele succesului

Citeste mai multDetails
Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
Actualitate

Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Premierul Ilie Bolojan cere adoptarea urgentă a măsurilor fiscale: „Nu există altă soluție”
Actualitate

Premierul Ilie Bolojan cere adoptarea urgentă a măsurilor fiscale: „Nu există altă soluție”

Citeste mai multDetails
Luna în care s-a născut un bărbat ar putea dezvălui ce fel de soț va fi. Lunile care se remarcă prin calități ideale în cuplu
Actualitate

Luna în care s-a născut un bărbat ar putea dezvălui ce fel de soț va fi. Lunile care se remarcă prin calități ideale în cuplu

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact