Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum să pregătești cel mai bun humus acasă

Cum să pregătești cel mai bun humus acasă

Nici nu va puteti imagina cat de des fac eu humus. Un castron cu humus e un aperitiv nelipsit cand organizez un bufet pentru o petrecere neprotocolara, e unul dintre preparatele preferate pe care imi place sa-l iau cu mine la un picnic sau… pur si simplu sa-l pregatesc in 5 minute, pentru un mic dejun sau cina mai altfel, pentru ca si sotul meu e indragostit de hummus si-l impartim cu aceeasi placere amandoi.
Hummusul e un preparat care apartine bucatariei orientului mijlociu, de unde s-a raspandit in toata lumea araba si mai apoi… in toata lumea. E clar de ce: este gustos, usor de facut si foarte sanatos.  Ingredientele de baza ale retetei de humus sunt nautul fiert si pasta de susan tahini si este nelipsit dintre aperitivele (mezze) arabesti.
Azi voi impartasi cu voi reteta de hummus clasic, sau simplu, sau de baza (nu stiu exact cum sa-l denumesc). Ce vreau sa zic este ca la aceasta reteta pot fi adaugate diferite alte ingrediente, cum ar fi piureuri de legume fierte sau coapte, iaurt, condimente diverse, obtinand un hummus mai elaborat (de exemplu hummus cu dovleac, cu sfecla rosie, cu anghinare etc.

Ingrediente Hummus:
1 conserva de naut, 1 lingura de tahini (este o pasta de susan pe care o gasiti la orice magazin arabesc), 1 catel de usturoi, 1 lamaie,3 linguri de ulei de masline extravirgin + 2-3 linguri pentru servire
1 varf de cutit de chimion pudra, sare pentru servire: 1 lingurita rasa de paprika aromata, 1 lingurita rasa de sumac (optional), patrunjel verde tocat (eu am folosit cepsoara)

Mod de preparare:

  • Situație tensionată la frontieră: autoritățile au activat toate structurile operative
  • Semnul de alarmă al cancerului de colon pe care nu trebuie să îl ignori. Când e cazul să mergi urgent la medic
  • Românii primesc încă o zi liberă! Decizia tocmai a fost anunțată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingredientele, v-am spus, sunt putine si simple si se gasesc usor. Vreau sa precizez ca ceea ce am facut eu este o „scurtatura”, adica am folosit naut din conserva, gata fiert. Desigur, pentru hummus sau pentru orice alta reteta puteti folosi naut fiert in casa, numai ca, in acest caz, la timpul total de preparare de 5 minute mai adaugati… vreo 12 ore. 🙂 Exact: inmuiat boabele de naut uscat, peste noapte, in apa rece, oparit, apoi trecut in apa foarte rece, ca sa se ridice la suprafata ceva pielite, care trebuie indepartate cu o spumiera, apoi fiert in apa cu sare si bicarbonat pana se inmoaie. Dupa parerea mea, exista situatii in care folosirea unui semipreparat (legume congelate, conserve de diferite legume) este perfect acceptabila, cu atat mai mult cu cat conserva folosita nu contine niciun fel
de conservanti si nici un fel de alte ingrediente decat naut, apa si sare.

1. Scurgeti de apa conserva de naut, pastrand lichidul deoparte.
2. Puneti intr-un castron boabele de naut, pasta tahini, zeama de lamaie (atentie, sa nu scapati si samburi) si usturoiul. Adaugati uleiul de masline si pasati.
3. Adaugati treptat cate putin din lichidul pastrat deoparte, atata cat sa obtineti o pasta de o consistenta cremoasa, nu prea groasa dar in niciun caz sa nu curga.
4. Condimentati cu chimenul pisat, sare si piper dupa gust. Pastrati la frigider pana in momentul servirii, aplicand folie alimentara direct pe suprafata hummusului, ca sa nu prinda crusta.
5. Pentru servire, transferati intr-o farfurie, stropiti cu ulei de masline extravirgin si presarati cu paprika de buna calitate (poate fi si paprika iute, daca va place). Eu am presarat si un strop de sumac, e un condiment provenind din aceeasi parte a lumii ca si hummusul, care are un gust acrisor si placut, ca de lamaie.

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Pensionarii vor primi ajutorul de 400 de lei înainte de Paște 2025
  • Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Noua ne place sa mancam hummus cu lipii usor prajite in tigaie, cat sa fie usor crocante. E un adevarat deliciu!
Sursa: www.retetecalamama.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Pastele de la care nu îți vei mai putea lua gândul. Rețeta celor mai delicioase Paste Bolognese

Pastele de la care nu îți vei mai putea lua gândul. Rețeta celor mai delicioase Paste Bolognese

Coaste de porc la cuptor, atât de fragede că ți se topesc în gură!

Coaste de porc la cuptor, atât de fragede că ți se topesc în gură!

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
Generale

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Misterele obiectelor găsite prin casă
Actualitate

Misterele obiectelor găsite prin casă

Citeste mai multDetails
Capat de drum pentru Laurentiu Besu
Actualitate

Capat de drum pentru Laurentiu Besu

Citeste mai multDetails
Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
Actualitate

Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă

Citeste mai multDetails
Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște
Actualitate

Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște

Citeste mai multDetails
Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:
Generale

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Citeste mai multDetails
Daniel David a demisionat din funcția de ministru al Educației. Surse: decizia era luată de mai mult timp
Actualitate

Daniel David a demisionat din funcția de ministru al Educației. Surse: decizia era luată de mai mult timp

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact