Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum să pregătești cel mai bun humus acasă

Cum să pregătești cel mai bun humus acasă

Nici nu va puteti imagina cat de des fac eu humus. Un castron cu humus e un aperitiv nelipsit cand organizez un bufet pentru o petrecere neprotocolara, e unul dintre preparatele preferate pe care imi place sa-l iau cu mine la un picnic sau… pur si simplu sa-l pregatesc in 5 minute, pentru un mic dejun sau cina mai altfel, pentru ca si sotul meu e indragostit de hummus si-l impartim cu aceeasi placere amandoi.
Hummusul e un preparat care apartine bucatariei orientului mijlociu, de unde s-a raspandit in toata lumea araba si mai apoi… in toata lumea. E clar de ce: este gustos, usor de facut si foarte sanatos.  Ingredientele de baza ale retetei de humus sunt nautul fiert si pasta de susan tahini si este nelipsit dintre aperitivele (mezze) arabesti.
Azi voi impartasi cu voi reteta de hummus clasic, sau simplu, sau de baza (nu stiu exact cum sa-l denumesc). Ce vreau sa zic este ca la aceasta reteta pot fi adaugate diferite alte ingrediente, cum ar fi piureuri de legume fierte sau coapte, iaurt, condimente diverse, obtinand un hummus mai elaborat (de exemplu hummus cu dovleac, cu sfecla rosie, cu anghinare etc.

Ingrediente Hummus:
1 conserva de naut, 1 lingura de tahini (este o pasta de susan pe care o gasiti la orice magazin arabesc), 1 catel de usturoi, 1 lamaie,3 linguri de ulei de masline extravirgin + 2-3 linguri pentru servire
1 varf de cutit de chimion pudra, sare pentru servire: 1 lingurita rasa de paprika aromata, 1 lingurita rasa de sumac (optional), patrunjel verde tocat (eu am folosit cepsoara)

Mod de preparare:

  • Ceaiul natural care reduce acidul uric și detoxifică articulațiile în doar trei zile – vezi cum se prepară!
  • Anunț uriaș făcut de Ilie Bolojan! Nimeni nu credea că se va întâmpla tocmai acum
  • Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingredientele, v-am spus, sunt putine si simple si se gasesc usor. Vreau sa precizez ca ceea ce am facut eu este o „scurtatura”, adica am folosit naut din conserva, gata fiert. Desigur, pentru hummus sau pentru orice alta reteta puteti folosi naut fiert in casa, numai ca, in acest caz, la timpul total de preparare de 5 minute mai adaugati… vreo 12 ore. 🙂 Exact: inmuiat boabele de naut uscat, peste noapte, in apa rece, oparit, apoi trecut in apa foarte rece, ca sa se ridice la suprafata ceva pielite, care trebuie indepartate cu o spumiera, apoi fiert in apa cu sare si bicarbonat pana se inmoaie. Dupa parerea mea, exista situatii in care folosirea unui semipreparat (legume congelate, conserve de diferite legume) este perfect acceptabila, cu atat mai mult cu cat conserva folosita nu contine niciun fel
de conservanti si nici un fel de alte ingrediente decat naut, apa si sare.

1. Scurgeti de apa conserva de naut, pastrand lichidul deoparte.
2. Puneti intr-un castron boabele de naut, pasta tahini, zeama de lamaie (atentie, sa nu scapati si samburi) si usturoiul. Adaugati uleiul de masline si pasati.
3. Adaugati treptat cate putin din lichidul pastrat deoparte, atata cat sa obtineti o pasta de o consistenta cremoasa, nu prea groasa dar in niciun caz sa nu curga.
4. Condimentati cu chimenul pisat, sare si piper dupa gust. Pastrati la frigider pana in momentul servirii, aplicand folie alimentara direct pe suprafata hummusului, ca sa nu prinda crusta.
5. Pentru servire, transferati intr-o farfurie, stropiti cu ulei de masline extravirgin si presarati cu paprika de buna calitate (poate fi si paprika iute, daca va place). Eu am presarat si un strop de sumac, e un condiment provenind din aceeasi parte a lumii ca si hummusul, care are un gust acrisor si placut, ca de lamaie.

Noua ne place sa mancam hummus cu lipii usor prajite in tigaie, cat sa fie usor crocante. E un adevarat deliciu!
Sursa: www.retetecalamama.ro

  • Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
  • Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
  • Noi dezvăluiri în cazul fetiței de 2 ani care a murit la o clinică stomatologică din București. Părinții acuză: „Ne-au anunțat după o oră. Ambulanța a venit după o oră și jumătate”
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!
SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Pastele de la care nu îți vei mai putea lua gândul. Rețeta celor mai delicioase Paste Bolognese

Pastele de la care nu îți vei mai putea lua gândul. Rețeta celor mai delicioase Paste Bolognese

Coaste de porc la cuptor, atât de fragede că ți se topesc în gură!

Coaste de porc la cuptor, atât de fragede că ți se topesc în gură!

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
Actualitate

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
Actualitate

Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
Actualitate

9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact